פרויקטים אמיתיים

לשבור את כל המוסכמות: מצאנו את הבית היפה בעיר

2021 March 25 | 2 תגובות

“את באמת תהיי מסוגלת שמישהי אחרת תעצב לי את הבית שזה לא את? הרי את תשנאי את זה” – זה המשפט ששבר את מעצבת הפנים דפנה גרבינסקי וגרם לה להסכים לעצב את הבית החדש של אחותה. “אותי חינכו שעם משפחה הולכים רק לבית כנסת ולבין העלמין, למה? ככה.” אומרת דפנה, בהתחלה היא חששה מהעובדה שמדובר באחותה ולא הסכימה לעצב את ביתה מכיוון שמשפחה זה דבר רגיש, במבט לאחור אין מאושרת ממנה שהיא הסכימה והיא מעידה בזה שמדובר באחד הפרויקטים היפים ביותר שלה.

המשפחה, זוג בשנות ה40 לחייהם עם שלושת ילדיהם הקטנים. תל אביבים מלידה שהחליטו לעזוב את מרכז העיר לטובת שכונת רמת אביב הישנה והטובה.

הבית הוא בית דו קומתי בבניה חדשה ותהליך השיפוץ והעיצוב החל רק באמצע שלב הבניה, לבית במקור היו שני כניסות, אחת מכל קומה, “החלטנו כבר בהתחלה להשאיר רק את הכניסה לקומה הציבורים שהיא העליונה בעצם. כדי שהבית יתפקד יותר טוב. בקומת הכניסה יש לנו סלון ומטבח פתוחים, בניהם פינת אוכל גדולה ובהמשך לסלון יש מרפסת שמשקיפה על כל החורשה”, אומרת דפנה, בבית הזה אין שום דבר שאנחנו רגילים לראות, לא מבחינת ריהוט ולא מבחינת תאורה. “כל קיץ אנחנו נוסעים כל המשפחה יחד עם ההורים לניס ל 10 ימים, לקחנו יום חד אני והם ונסענו כמעט שלוש שעות לאיזה שוק עתיקות ענק ומשם שלחנו לארץ מכולה עם רוב הדברים המיוחדים שנמצאים בבית”, אומרת דפנה.

להשקיף אל החורשה

עיצוב הסלון

החלל הציבורי של הבית הוא פתוח ומחובר, בסלון ישנם מפתחים גדולים המכניסים המון או טבעי אל הבית ואת הגוון הירוק של החורשה היפה ביותר ברמת אביב. תקרת החלל הציבורי של הבית היא תקרה משופעת ומחופה בעץ מולבן עם חלונות סקיי לייט הנותנים תחושה לונדונית וייחודית. לדברי המעצבת החלק החשוב ביותר בסלון הוא יחידת אחסון נמוכה מפח בעלת מראה תעשייתי ולא מעוצב מידי המשמשת את הדיירים לתצוגת ספרים ופרטי אמנות שאספו לאורך השנים. במרכז הסלון עומדת ספה גדולה ולצידה מוקמו שני כיסאות ישיבה מעוצבים ואייקונים המשלימים את המראה המשפחתי והמעוצב של הסלון.

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

אווריריות מתבקשת

עיצוב המטבח

במטבח שמרו על חלל מאוורר וכיפי, “אני גאה באחותי ובבעלה שהם לא היו מנוהלים מההיסטריה של אחסון אחסון אחסון, אלא שמרו על מטבח אוורירי וכיפי שמשוחרר מכל הלחצים האלה”, אומרת דפנה, המטבח מורכב ממשטח עבודה נמוך, מעליו נתלה מדף המאחסן את כל האוספים וכלי הקרמיקה, בהמשך למטבח נבחר לוקר גדול המשמש כמזווה תומך למטבח ומביא איתו עולמות שונים מהגנריות המתבקשת של ארונות מטבח גבוהים. במרכז המטבח, במקום האי אותו אנחנו רגילים לראות ברוב הבתים בישראל, מוקם שולחן אוכל רחב עם כיסאות משתנים, כל אחד מהכיסאות נבחר בקפידה ובכל אחד מהם יש משהו משותף המחבר בינו לבין המטבח ומכניס את האוספים של המשפחה לידי ביטוי.

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

ויטנג’ מלא באופי

עיצוב יחידת ההורים

יחידת ההורים, כמו הבית כולו, חופתה בפרקט גושני בגמר שמן המכניס אווירה כפרית ונעימה לבית כולו ולחדר השינה בפרט. החדר כולו נצבע בגוון ירוק קוראל עמוק ומיוחד והפריטים הממוקמים בו הם פריטים שבני הזוג אספו לאורך השנים ומשתלבים בצורה הרמונית עם טקסטיל בגוון חמרה שנבחר במיוחד לחדר השינה. אל חדר השינה הוצמד חדר רחצה פתוח ומופרד באמצעות קיר זכוכית שקוף לחלוטין ווילון אטום המאפשר פרטיות במידת הצורך.

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

לא ילדותי ולא מתחנף

עיצוב קומת הילדים

קומת המגורים הממוקמת בקומה התחתונה של הבית בנויה מרחבה גדולה וכיפית המחברת בין החדרים ומכילה מגוון אלמנטים שונים ומיוחדים המיועדים לילדים אך מעוצבים בצורה המתאימה גם להורים. ברחבה מוקם קיר טיפוס מעוצב, פינת מוזיקה וקריאה, עמדת למידה ונדנדות. העיצוב של רחבת הילדים לא ילדותי ולא מתחנף ולכן גם ההורים מבלים של בהנאה רבה מבלי להרגיש שהחלל הוא עולמם של הילדים בלבד.

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

שקט, מזמין ומרגיע

עיצוב חדרי הילדים

בקומת הילדים יש את חדר הבנים המשותף, חדר הילדה וחדר ממ”ד שהפך לחדר משחקים מזמין וכיפי. את חדרי הילדים הוחלט להשאיר נקי מעומסים של צבעים ושטויות על מנת לספק להם חדרי שינה שקטים, מרגיעים ומזמינים. בחדר הבנים חלק מהקירות נצבעו בגוון ירקרק מעושן ואת חדר הילדה צבעו בגוון ורוד מעושן, בחדר הילדה מוקם ארון עץ וינטג’ שנרכש על ידי המעצבת עצמה ומלווה אותה כבר שנים רבות. הארון הוסיף לחדר ניחוח כפרי ומיוחד ובשילוב הצבע הוורוד הפך אותו למתוק ומיוחד.

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

השראה של פעם

עיצוב חדר הרחצה

חדר הרחצה של הילדים עוצב בהשראת בתי הספר של פעם, רצפת טראצו בגוון שחור ואריחים לבנים המחפים את קיר האמבטיה. שידת הרחצה שנבחרה לחדר הרצה היא שידה בעיצוב נקי מעץ טבעי עם משטח לבן ושני כיורים התורמים לייעול ההתארגנות בבקרים. חדר הרחצה עוצב בסגנון בוגר ונעים המתאים במיוחד גם לילדים וגם למבוגרים.

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

עיצוב דפנה גרבינסקי | צילום שי אפשטיין

“לסיכום, מה שאני הכי אוהבת בבית זה שאין בו טרנדים. יש בו מקום לכל האוספים והאמנות מה שמאד מזוהה עם הזוג המלכותי, הוא על זמני, מזמין נעים ומאד אחר ופשוט”, אומרת דפנה. אחרי שראינו את הבית המיוחד הזה הדבר היחיד שאנחנו יכולים לומר זה שאנחנו לגמרי מבינים את אחותה שהתעקשה שדווקא היא תהיה אחראית על עיצוב הבית של משפחתה. ובנינו, אנחנו גם קצת מקווים לקום בבוקר ולגלות שגם אחותנו מלאת כישרון בדיוק כמו דפנה.

לעמוד Pickinteri של מעצבת הפנים דפנה גרבינסקי – לחצו כאן

לאתר של מעצבת הפנים דפנה גרבינסקי – לחצו כאן

3.8 9 votes
Article Rating

לקחו חלק בפרויקט:

פרקט: מודי

ספה: פנטהאוז

קיר טיפוס: אינסטהבלוקס

צבע: חנות הצבע של ראלף לורן

מטבח: דאדא מבית טולמס

ריהוט חלקי: בלומה מיי

guest
2 Comments
הוותיק ביותר
החדש ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
טליה
טליה
3 חודשים לִפנֵי

יש שגיאה בכותרת אתם לא רואים?

איפי
איפי
3 חודשים לִפנֵי
Reply to  טליה

מה השגיאה? “לשבור את כל המוסכמות – מצאנו את הבית היפה בעיר”?…

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב אוסי כץ | צילום קרין רבנה

בוהו שיק בגווני חמרה: עיצוב פנים בשרון

גם אתם חושבים לפעמים איך החיים שלכם היו נראים אם היה לכם אח רופא? אחות קונדיטורית? או בן דוד קרוב שיש לו לפוסט המלא
עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

לחלום בגדול בדירה קטנה – 48 מ”ר בראשון לציון

כשאתם חולמים על הבית הראשון שלכם, גם אתם מדמיינים סלון קטן וחמים, עם חדר שינה חלומי ומטבח שמתאים בדיוק למידותיכם? בני זוג לפוסט המלא
עיצוב שירלי זיגדון | צילום אורית אלפסי

לעבוד מהבית. מהמשרד – עיצוב פנים לחלל משרדים ביתי

בזמן שהעולם כולו התמודד עם נגיף הקורונה, נכנס ויצא מסגרים ובעיקר עבר לעבוד מהבית. אנשי ארגון 'שורשים תוכניות מפגש' החליטו להביא את לפוסט המלא
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x