פרויקטים אמיתיים

דירת חלומות שכל כולה אקלקטיות נהדרת

2021 January 14 | 2 תגובות

אחד הרגעים המרגשים ביותר בחיים הוא רכישה של דירה ראשונה – ועוד יותר מזה, הכניסה אליה. נראה שבזמן הקורונה לרגעים הללו יש משמעות נוספת, שכן כולנו הבנו בשנה האחרונה עד כמה הבית הוא מקום חשוב, אהוב, מגן ומחבק. ומה עושים כשכל בליל הרגשות האלה קורה תחת צילו של סגר מספר 2 שפקד אותנו בספטמבר האחרון? יוצאים למשימה חשובה, שבסופה מתקבל בית מרשים במיוחד – בית בעיצובה של מעצבת הפנים בטי יעקובסון מסטודיו ‘תכנון ועיצוב פנים בטי יעקובסון’, שלוותה כל העת בהרבה רצון טוב מצד הלקוחות. יחד הם יצרו פנינה קסומה, רגע לפני אירוע מרגש לא פחות: התרחבות המשפחה.

“מדובר בדירת ארבעה חדרים בת 100 מ”ר בשכונת כפר גנים בפתח תקווה”, מספרת בטי. “הפרויקט כלל חלוקה מחדש של החללים תכנון מחדש של כל התשתיות, כולל ליווי צמוד בכל תהליך השיפוץ עד לעיצוב הסופי הלבשה וסטיילינג מלא לבית. לבני הזוג, שלהם זו דירה ראשונה, חשוב היה ליצור מראה אקלקטי, וכפי שהם עצמם ניסחו זאת: ‘חיפשנו מעצבת שמתמחה בכמה סגנונות על מנת לשוות לדירתנו מראה אקלקטי ומעוצב’. שילבנו בין הסגנון הכפרי, התעשייתי והבוהו שיק.

התהליך נמשך כחצי שנה – 3.5 חודשי תכנון ו־2.5 חודשי ביצוע, בעלות כוללת של 350,000 ₪. הלקוחה הגיע אליי עם הרבה רעיונות: היא אוהבת מאוד עיצוב, ואספה הרבה דברים שהיא אוהבת, אבל לא ידעה אך לחבר ביניהם וליצור תוצאה סופית שתאהב. עוד היה חשוב לה לעצב יחד איתי כל חלל עד הפרט האחרון, וכך אפילו הגענו למשתלה יחד כלבחור את העציצים המדויקים שיקשטו את המרפסת והבית”.

שיפוץ טוטאלי – בדרך למלון בוטיק ביתי

“הבית עבר שיפוץ טוטאלי”, ממשיכה המעצבת. “בני הזוג ביקשו להיכנס לדירת החלומות שלהם, כזו שתיתן להם תחושה של מלון בוטיק בחו”ל, ושכל חדר יהיה מעניין. עיצבנו את המטבח בסגנון כפרי, התקנו חלונות בחלוקות תעשייתיות שמזכירות לופט, הרצפה חופתה בפרקט והריהוט בכל הבית הוא בסגנון בוהו שיק. פלטת הצבעים השולטת – כחול, חום, ירוק, לבן ושחור. רק אציין שתוך כדי השיפוץ נכנסנו לסגר מספר 2, והלקוחה כבר הייתה בהריון מתקדם. רצינו מאוד להספיק לסיים הכול בזמן, כדי שהמשפחה המורחבת תוכל לחזור מבית החולים היישר לבית החדש – ולמזלנו הצלחנו לעמוד במשימה”.

שיק אמיתי חמים ונעים

עיצוב הסלון

הסלון עוצב בסגנון בוהו שיק אמיתי, על מערכות ישיבה רחבות ומזמינות, צבעי החמרה/האדמה הידועים ומרחב גדול מאוד לתנועה ולאירוח. הטלוויזיה נתלתה מול הספה המרכזית, ומתחתיה אין מזנון טיפוסי ש’מעטר’ את רוב הסלונים בישראל, ולא במקרה: “לא תמיד חייבים שידת מדיה”, מסבירה בטי. “אפשר לייצר תשתית במקום אחר כך, כך שכל הציוד יהיה בארון ייעודי אחר – וכך נרוויח מראה נקי בסלון, ללא השידה הקונוונציונלית כל כך”.

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אוריתא רנון

תחושה של מלון בוטיק בחול | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אוריתא רנון

אקלקטיות ייחודית | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אוריתא רנון

שילובי חומרים וצבע | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אוריתא רנון

מטבח פתוח ומואר | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אוריתא רנון

להכניס את החוץ | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אוריתא רנון

מקומות ישיבה מפנקים | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אוריתא רנון

מינימליסטיות | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אוריתא רנון

פריטים מעוצבים בקווים נקיים | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

גם כפרי – וגם כחול

עיצוב המטבח

“החלום של בעלת הבית היה מטבח כפרי כחול, והגשמנו את זה בשבילה. עברנו על הרבה מאוד דוגמאות צבע, עד שנמצא הכחול המדויק, והוא שולט במבטח. גם אי ‘פרי סטנדינג’ נמצא כאן, והמהלך החשוב ביותר היה פירוק המחסן הצמוד שמעבר לקיר וסיפוחו למטבח – כך קיבלנו חלל גדול ורחב שאִפשר את הקמת האי”.

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

הגשמת חלום | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

מטבח כפרי בצבע כחול | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

תאורה מחומרים טבעיים | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

מקומות אחסון רבים | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

כחול נועז ומלא נוכחות | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

בין שני חללים

עיצוב פינת האוכל

פינת האוכל הצנועה מוקמה בין שני החללים – המטבח והסלון, והיא כוללת בסך הכול שלושה אלמנטים: מראה גדולה ואלגנטית, שני כיסאות מינימליסטיים ושולחן עץ עם ספסל, שמזכירים במשהו את שולחנות הפיקניק הטיפוסיים שנמצאים ביערות הארץ. נגיעה של צמחייה וקצת אקססוריז משלימים את התמונה.

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

שלושה פריטים בלבד | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

אקססורייז שעושים את האווירה | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

מראה עגולה וגדולה בפינת האוכל | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

אדום ייחודי לחדר ייחודי

עיצוב חדר השינה

“בחדר השינה בחרנו בצבע שולט לקיר, שהמשיך לאורך כל הדרך גם לפינת האיפור”, מספרת בטי. “זהו צבע אדמה, שמורגש ונוכח בכל פינה בחדר. את הנגרות של פינת האיפור יצרנו גם כן באותו הצבע, וכדי ליצור מראה מיוחד הצמדנו לאזור האדום טפט עם רקע ירוק, בחצי מהקיר. לצד המיטה משתלשלות שתי מנורות זהובות שמשלימות מראה מיוחד מאוד”.

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

גוון אדמה השולט בעיצוב | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

נגיעה של גוון ירוק בחדר השינה | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

גווני זהב | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

בולט ונוכח בחלל | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

תאורת צד מעוצבת | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

פריטים מעץ טבעי | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

גווני זהב ועץ | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

כפרי־מינימליסטי

עיצוב חדר הילדים

חדר הילדים משלב בין העיצוב הכפרי משהו, לבין עיצוב מינימליסטי – כל אלמנט נמצא במקומו, והחלל לא עמוס בצבעוניות יתר על המידה. מעל כולם, ישנו פריט אחד מיוחד, לא גדול מאוד, אך כזה שיוצר את אופיו של החדר כולו: “חיפשנו אלמנט אחד שיקשט את אחד הקירות, ובחרנו במשולש ירוק גדול שעליו ממוקם מדף לבובות”, מספרת המעצבת.

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

בין כפרי למינימליסטי | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בצבע | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

פריטים לילדים | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

שחור, לבן ועץ

עיצוב חדרי הרחצה

“בחדרי הרחצה המוטיב היה שחור־לבן בקרמיקות, לצד עץ שהוכנס באמצעות עבודות נגרות מוזמנות. הרובָה שנבחרה שחורה – כזו המדגישה ו’מקפיצה’ את הלבן של החיפויים. באחד מחדרי הרחצה סגרנו חצי מהחלון, כדי שנוכל לייצר מקלחת מפנקת גדולה עם ספסל מרחף. ארון נגרות שיצרנו במיוחד העניק לנו פתרון אלגנטי ויפה הן לאחסון נוסף והן למכונת הכביסה ולמייבש. כדי לנצל את המקום עד לקצה, יצר הנגר בארון גומחה פנימית שניתן לאחסן דרכה עוד ציוד”.

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

משחקים של צבע | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

גווני שחור המקפיצים את הלבן | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עץ בחדר הרחצה | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

פרטי אמנות מיוחדים | עיצוב בטי יעקובסון | צילום אורית ארנון

קשה להפריז בשלל התחושות והרגשות שמלוות כניסה לבית חדש, ראשון, עבור משפחה צעירה. כשמדובר באירוע גדול כל כך בתקופה מורכבת כל כך, ועוד עם תינוק קטנטן שמצטרף לתמונה, האתגר עצום – אך נדמה שהפרויקט הזה נעשה בצורה פשוט מושלמת, כזו שמאפשרת למשפחה להרגיש בבית מהצעד הראשון שעשתה בדירת החלומות שלה.

לאתר של מעצבת הפנים בטי יעקובסון – לחצו כאן

לעמוד Pickinteri של מעצבת הפנים בטי יעקובסון – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: אורית ארנון

צבע: נירלט

סניטריה בחדר הרחצה: איציק ורועי

ספת סלון, שטיח, ותמונות: פנטהוז בייסיק

שזלונג וכיסאות פינת אוכל: לאופרד

כיסאות בר: פיק אפ

כריות סלון ואקססוריז בפינת האוכל ובמדפי המטבח: גלי ליבנה

אקססוריז על גבי מדף הטלוויזיה ובאי: Tow-M

קבלן: אלמוג אדונסקי

נגרות: נהל

תאורה: שקע ותקע

חלונות: עדי.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

הבית שמספר סיפור: האחד ישראלי והשניה מקסיקנית

כשהמעצבת מרב זוהר קיבלה בקשה לעצב בית בכפר-ורדים, במרחק נסיעה של יותר משעה מהמשרד שלה, היא אמרה לא תודה. אבל הזוג המקסיקני-ישראלי לפוסט המלא
עיצוב מעין רהב | צילום אביב קורט

פרובנס בכוכב יאיר: הבית שתוכנן ועוצב מחדש

ככל שהחיים עוברים כך הצרכים שלנו מהמקום בו אנחנו מתגוררים משתנים ונדרשות התאמות קטנות או גדולות על מנת שיוכל לשרת אותנו כמו לפוסט המלא
עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

האפי האוור: דירת גן שמחה שעוצבה לאחר 20 שנה

מעצבת הפנים איריס פלס אזולאי עיצבה עבור משפחה צעירה את דירת הגן שלהם במודיעין מכבים רעות. הדיירים הגיעו אליה בעקבות פרויקט אותו לפוסט המלא
Skip to content