פרויקטים אמיתיים

לסמוך על מעצבת פנים: עיצוב ושיפוץ דירה ברמת גן

2021 May 20 | 1 תגובות

לאחר שנים של מגורים בדירה ישנה החליטה בעלת הדירה שהגיע הזמן לרענן ולחדש את הבית. הדירה, היא דירת 85 מ”ר במרכז ונזקקה לשיפוץ מקיף, בעלת הדירה פנתה אל הסטודיו של מעצבת הפנים בטי יעקובסון על מנת שתכין עבורה מספר אופציות לחלוקה מחדש של החלל על מנת שתוכל לבחור את האופציה הטובה והנכונה ביותר עבורה ועבור הצרכים שלה.

לבטי היה חשוב ליצור מראה נקי, בהיר ומינימליסטי אך יחד עם זאת חמים ומזמין. “הבית לפני היה עמוס בפריטים ורציתי לייצר בסיס טוב אך מאוורר כך שיהיה מקום להכניס את החיים עצמם”, אומרת בטי, “אני בניתי את הקונספט והלכתי לרכוש את החומרים המתאמים והלקוחה קיבלה את ההזמנה והתקשרה לבצע את התשלום. זה חסך המון זמן בפרויקט כי היא לא הייתה צריכה את כל ההסתובבות כדי לראות ולקבל החלטות והיות ולי יש קילומטרז’ גדול ידעתי ישר לאיזה חנות לגשת ומה אני רוצה לרכוש. הייתה חוויה ייחודית. לקוחה שסומכת ומשחררת ב 100% נותנת לי יד חופשית בכל הבחירות”, מסכמת בטי.

משנה מקום משנה מזל

עיצוב הסלון

כשהחלו את תהליך העיצוב בעלת הדירה סיפרה שהיא כמעט ולא פותחת את הוויטרינה בסלון היות והיא מאוד קרובה לבניין ממול ומרגישה כאילו השכן יושב יחד איתה בסלון. אחד הדברים הראשונים בתהליך השיפוץ היה תכנון מחדש של החללים בצורה כזו שהפכה בין החללים הפרטים בבית לחללים הציבוריים. “היה לי חשוב שבחלל הציבורי שבו אנו מבלים את רוב שעות היום, יהיה אפשר לפתוח את הוויטרינה ולקבל אור ואוויר. אלו 2 הדברים הכי חשובים לדעתי בבית ואני אוהבת לנצל אותם בצורה מיטבית”, אומרת בטי, לסלון נבחרה ספה בגוון אפור בהיר הממוקמת אל מול וויטרינה גדולה, מתחת לוויטרינה תוכנן ספסל בנגרות אישית הנמשך לכל אורח הוויטרינה ומשמש כמקום ישיבה אל מול הטלוויזיה ומקום אירוח נוח וזמין. חלונות הוויטרינה חופו בווילון לבן המרכך את האור הטבעי שנכנס מהחוץ ומוסיף לאווירה החמימה והפרטית שיש בסלון.

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

אי של שקט בצבע ירוק

עיצוב המטבח

במרכז המטבח יצרו אי שמשמש כמשטח עבודה נוסף, מספק מקומות אחסון ומשמש כמקום ישיבה ואכילה, המטבח נצבע בגוון ירקרק עדין עם חזיתות ממוסגרות. לדיירים לא היה צורך בפינת אוכל אבל כן רצו שתהיה להם את האפשרות לארח, באמצעות חשיבה יצירתית מיקמה בטי בכניסה לדירה קונסולה נפתחת שמגיעה עד ל3 מטרים ומאפשרת אירוח למספר רב של אנשים אך ביום יום אינה תופסת מקום, כדי לא לאחסן מספר רב של כיסאות תכננה בטי ספסל בנגרות אישית הממשיך לכל אורך הזלון ומאפשר ישיבה נוחה ומזמינה.

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

רך ונעים

עיצוב חדר השינה

חדר השינה עוצב בצבעוניות פסטלית, רכה ונעימה, קיר המיטה נצבע בגוון ורדרד עדין עליו נתלו שני גופי תאורה מעוצבים בצבע שחור המתאים לפריטים נוספים בחלל ומוסיף לחדר עומק רב, בסיס המיטה גם הוא בצבע שחור ומעליה נבחרה תמונה שגווני שחור ולבן התורמת לתחושת העומק בחדר השינה. בחר תוכנן ארון קיר בצבע לבן המספק מקומות אחסון רבים וחלונות החדר חופו בווילונות רכים ונעימים המשרים תחושה חמימה על החלל.

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

בהיר, חמים ומפנק

עיצוב חדר הרחצה

בעלי הבית החליטו לוותר על שני חדרי רחצה קטנים לטובת חדר רחצה גדול ומפנק. החדר כולו עוצב בגוונים בהירים לרצפה נבחרו אריחים בגווני לבן עם נגיעות שחורות וחיפוי הקיר הנבחר הם אריחים מלבניים בצבע לבן עם רובה שחורה המוסיפה עומק לחדר הרחצה. שידת רחצה בצבע לבן בקווים נקיים ומקלחון גדול ומפנק.

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

עיצוב בטי יעקובסון | צילום עידן גור

תחילה, בטי ובעלת הדירה נפגשו לפגישת יעוץ, לפני שהיא נכנסה לתהליך השיפוץ היה לה חשוב לוודא מה הסכום אליו היא תזדקק כדי להתחיל ולסיים את השיפוץ עם כמה שפחות הוצאות בלתי צפויות וחריגות.

יחד הן בנו הערכת תקציב שעזרה להוריד את רמת הלחץ בתהליך השיפוץ כולו, מטבע הדברים תמיד יש חריגות בפרויקטים כאלו ולכן בטי ממליצה לשמור 20% מהתקציב בצד.

בטי משתפת אותנו בטיפ מושלם נוסף כדי שנוכל לעבור את תהליך השיפוץ הבא בצורה הטובה ביותר, “חשוב לעבוד עם ספקים טובים. ספק טוב לא נמדד בדיוק שלו כי כולם יוצא להם לטעות זה אנושי, אלא ספק טוב נמדד בכמות האחריות, האכפתיות שלו והשרות. ואני עובדת רק עם כאלו שעברו את הסינון ונבחרו בפינצטה להמשיך איתי לפרויקט הבא”.

לאתר של מעצבת הפנים בטי יעקובסון – לחצו כאן

לעמוד Pickinteri של מעצבת הפנים בטי יעקובסון – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט

צילום: עידן גור

צבע: קירות ונגרות, 0021 נירלט. מטבח, 0083P טמבור

מיטה: BTEEN

כיסאות: פיק אפ

שולחן סלון: גלי ליבנה

אקססורייז: גלי ליבנה, TWO.M

נגרות: פסקל

תאורה: שקע ותקע

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

בית במושב: מול שדות של תותים ותקרות גבוהות

כולנו חשבנו על זה. ואם נודה באמת, אנחנו עדיין חושבים על זה מידי פעם. לגור בחצר של ההורים. מעצבת הפנים אורלי מור לפוסט המלא
עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

כשמשפחה גדלה: במקום לעבור, הם הוסיפו קומה ועיצבו מחדש

שמונה שנים עברו מאז שבני הזוג ושלושת ילדיהם רכשו את מבנה הקבלן והפכו אותו לבית, מאז, המשפחה התרחבה והבית שבזמנו התאים למידותיהם לפוסט המלא
עיצוב: שמרית משען אברמוביץ | צילום: שירן כרמל

ארבע כניסות ומשפחה אחת: בית בסגנון אתני מרוקאי

כל תהליך של שיפוץ או בניה מתחיל בתכנון מקדים. כזה שמדייק את המבנה, את חלוקת החדרים ואת העיצוב בצורה כזו שיענה על לפוסט המלא
Skip to content