פרויקטים אמיתיים

להשקיף על הכרמל: כשמעצב פנים משפץ את הבית שלו

2022 August 11 | 0 תגובות

“זו אחת הכתבות הכי אישיות שלי. כי כמה פעמים כבר קורה למעצב פנים שהוא מספר על עיצוב הבית הפרטי שלו?”, כך התחיל מעצב הפנים איתם שניר לספר לנו על הבית הקסום והאישי שלו.

אחרי שנים של מגורים במרכז, איתם ובת זוגתו החליטו בצעד אמיץ במיוחד לרכוש דירה באחת הערים שהם הכי אוהבים בארץ – חיפה. הם החליטו שהם רוצים לקום כל בוקר לנוף ירוק ולאווירה הייחודית של העיר הצפונית ומצאו דירה ישנה בבניין שנבנה בסוף שנות השישים והחליטו לשפצה כמעט מהיסוד על מנת להתאים אותה לחיים החדשים שלהם.

השיפוץ כלל הגדלת הסלון, פתיחה מחודשת של מרפסת שירות שנסגרה עם השנים, החלפת ותכנון מחודש של כל נקודות החשמל בדירה, שיפוץ שירותי אורחים, החלפת ריצוף, תכנון מטבח ותכנון נגרות. על פניו נשמע שיפוץ גדול ומשמעותי אבל שימו לב, הם החליטו שאת כל זה יעשו בחודשיים בלבד על מנת לעבור לגור בדירה החדשה כמה שיותר מהר. “להציג את העיצוב שעשיתי לבית הפרטי שלי, מרגיש קצת מוזר. ערבוב בין המקצועי להכי אישי, לקחנו על עצמינו משימה כמעט בלתי אפשרית, תוך כמה חודשים בלבד, קנינו דירה, הרסנו את מרביתה, שיפצנו מהיסוד, עיצבנו, ריהטנו ועברנו לגור בה. אה וגם בין לבין הספקנו להתחתן”, אומר איתם.

נוגד את חוקי העיצוב

עיצוב הסלון

בעיצוב הסלון החליט איתם ללכת נגד חוקי העיצוב ולמרות גודל הקטן של החלל בחר למקם את הרהיטים בדיוק הפוך ממה שנהוג. במקרה של הדירה שלהם כללים לחוד ומציאות לחוד. איתם בחר למקם את הספה לצד העמוד המפריד בין אזור העבודה לחלל הציבורי של הבית, המיקום של הספה מאפשר להם ליהנות מתחושה מרווחת שנובעת מהחיבור בין הספה לפינת העבודה ומאפשרת זווית ראייה פתוחה וכניסה של אור טבעי רב. בשעוץ היום הסלון מלא באור טבעי רב הנותן אווירה ייחודית ונעימה, איתם בחר בתאורת קיר המדמה כמה שאפשר את האור הטבעי על מנת שיוכלו ליהנות מהאווירה הייחודי בכל שעות היום. על הקיר שמאחורי הספה בחר לתלות צילום מרהיב שצילם אביו ויצר עבורם פריט הייחודי רק להם ומכניס אופי משפחתי וחם. כזוג שאוהבים לארח היה חשוב לאיתם ליצור חלל המאפשר שיח בין אנשים ולכן בחר למקום את הכורסא לא עם הפנים לטלוויזיה ובכך לשבור את מקדש הטלוויזיה. הפריטים השונים שמוקמו בסלון נבחרו בגוונים מדויקים התואמים אחד לשני ויוצרים שלווה הרמונית אך לא נותנים מראה של בחירת סט לסלון.

לצד הסלון מוקמה ספריה בנגרות אישית אשר תוכננה לפרטי פרטים ומכילה מקום עבור כל הפריטים שלרוב אנחנו לא מוצאים עבורם מקום מסודר כמו האוכל לכלב, שואב האבק ועוד. הספרייה תוכננה עד לגובה התקרה הגבוהה על מנת להדגיש את הגובה בחלל וליצור מראה נעים ומרווח.

סלון עם נוף לכרמל | עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

פרטי וינטג’ בסלון | עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

מזנון בלון בסגנון וינטג'

מזנון מעץ טבעי | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

כורסא מעוצבת בסגנון וינטג'

פריטים בסגנון וינטג’ | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

פרקטי ומעוצב באחד

עיצוב המטבח

המטבח בדירה לא נכנע לטרנדים. הוא מעוצב בצורה נוחה וצבעונית המתאימה להרגלים ולאורח החיים של בני הזוג, ביחס לגודלה של הדירה המטבח קיבל מקום של כבוד והוא גדול ומרווח. יש בו משטח עבודה המתאים לעבודה של שני אנשים בו זמנית, כיור גדול ומקום לכיריים רחבות. כמה שהמטבח גדול ומרווח ביחס לדירה מדובר בכל זאת במטבח קטן המצריך חשיבה על מקומות אחסון מדויקים, איתם בחר בארונות עליונים המכילים מקומות אחסון רבים ומקום פרקטי לייבוש כלים – אידיאלי עבור אנשים המשתמשים במטבח שלהם באופן קבוע. למרות החשיבה המדויקת על הפרקטיקה במטבח איתם לא נתן לזה לפגוע בעיצוב, “רציתי לשדר נראות אחידה שיוצרת הרמוניה. כדי להגיע לתוצאה מושלמת, יצרתי ‘גריד’ של קווים אנכיים ואופקיים. ולבסוף הוספתי תבליט בעובי סנטימטר, הגימור המיוחד הזה מתחבר מאוד לעיצוב קלאסי-וינטג’ שמאפיין את שאר הבית, ומעניק טאצ’ ייחודי למטבח”.

צבע ירוק בחזיתות המטבח

מטבח מרווח ופתוח | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

מטבח פתוח אל החלל הציבורי של הבית

מטבח פתוח ומואר | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

שולחן אוכל מעץ כהה במטבח

פינת אוכל מזמינה ומשפחתית | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

שידת אחסון מעץ במטבח

מקומות אחסון מעוצבים | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

חלון גדול ונוף ירוק מול העיניים

עיצוב פינת העבודה

שנים שאיתם חלם על חדר עבודה עם חלון גדול ונוף ירוק מול העיניים, כשרכשו את הדירה החליט שהחלון הזה הולך להתגשם – ובגדול. פינת העבודה ממוקמת לצד הסלון מצד אחד, המרפסת מהצד השני ומולה חלון גדול המשקיף על נוף ירוק וייחודי. את שולחן העבודה המיוחד לקחו מביתם הקודם בידיעה שהוא יתאים להם לשנים רבות, כדי להשאיר את השולחן נקי ככל האפשר תוכננה מבעוד מועד תעלה מתחת לריצוף שנועדה על מנת להעביר את הכבלים מבלי ליצור בלגן בעיניים, את תאורת השולחן החליף איתם בתאורת ספוטים המעניקים אור חזק וממוקד. מאחורי שולחן העבודה מוקמה ספריה גדולה שנבחרה במיוחד בגובה נמוך יחסית המאפשר תצוגה של פרטי נוי הנותנים נגיעה אישית מבלי להעמיס על החלל. אחד הדברים המיוחדים בפינת העבודה הוא המיקום שלה לצד המרפסת המאפשר יציאה להפסקה קטנה ומילוי מצברים באמצע יום העבודה.

פינת עבודה המשקיפה אל הנוף

פינת עבודה מעוצבת | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

שולחן עבודה מעץ טבעי בעבודת יד

שולחן בעבודת יד | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

דלת עץ בשילוב זכוכית

דלת עם בשילוב זכוכית | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

פרטי אמנות שנבחרו בקפידה

אמנות מלאת אופי | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

סגנון וינטג’ רומנטי וייחודי

עיצוב חדר השינה

ליאור, זוגתו של איתם, חלמה על חדר שינה רומנטי בסגנון וינטג’ חמים, איתם, על תקן מגשים החלומות שלה עיצב חדר בדיוק כזה שעונה על כל הצרכים והאהבות העיצוביות של שניהם. חדר השינה הוקטן לטובת חדר נוסף בבית. בעקבות ההקטנה של החדר נוצרה נישה אותה הפך איתם לארון נעליים פרקטי עם אופי ייחודי שעוזר מאוד לשמור על הסדר בחדר השינה. השידה תוכננה בהתאמה אישית על מנת שתתאים לצרכים של בני הזוג. החלונות בחדר חופו בווילון בעל דוגמת תחרה המחזק את האווירה הרומנטית והתאורה שנבחרה הינה תאורת וינטג’ מרהיבה המשלימה את המראה המיוחד. כדי להוסיף מקומות אחסון בחדר השינה נבחרה מיטה עם ארגז אחסון, המיטה בעלת מראה סטנדרטי ששודרג באמצעות מגוון רחב של אקססורייז הנותנים לה מראה וינטג’ רומנטי בדיוק כמו שליאור חלמה.

חדר שינה רומנטי בסגנון וינטג'

חדר רומנטי וייחודי | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

תבע ורוד בחדר השינה

צבע קיר ורוד בחדר השינה | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

וילונות תחרה בחדר השינה

ווילונות מעוצבים מבד תחרה | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

שידה מעוצבת בנגרות אישית

שידה בנגרות אישית | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

דלת עץ משפוצת בסגנון וינטג'

דלתות עץ משפצות | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

ארון נעליים מעוצב בחדר השינה

ארון פונקציונלי בחדר השינה | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

גוף אורה בסגנון וינטג'

גופי תאורה מעוצבים | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

הפסקת קפה

עיצוב המרפסת

עוד לפני שמצאו את הדירה, החליטה ליאור, בת הזוג של איתם שכל בית צריך מרפסת. וכשראו את הדירה לראשונה ראו את הפוטנציאל הענק הגלום במרפסת הקטנה והתאהבו בה מיד. “ידענו שהמרפסת הקטנטונת של הדירה, תהיה מושלמת להפסקות קפה רגועות באמצע היום. המיקום הנעים והשקט, עם הירוק שמקיף אותה, היה בדיוק מה שהיינו צריכים”, אומר איתם, “כחובבי ירוק וטבע היה לנו ברור שנעטוף את המרפסת הזו בעוד הרבה ירוק גם מבפנים, כלומר נמלא אותה בעציצים. הדבר היותר מורכב היה למצוא למרפסת את הריצוף המדויק עבורה. מצד אחד מצויר במראה של פעם, כזה שנותן אופי, ומצד שני לא מקושקש מידי”, גולת הכותרת של המרפסת, היא הדלת. דלת ישנה במיוחד, בת כ-100 שנה עשויה עץ אוטורני מלא. הדלת נבחרה בפינצטה, אחרי חיפושים רבים, ושופצה בהקפדה רבה. החללים הרבים בדלת מאפשרים ליופי של המרפסת להיכנס לתוך הבית ומאירים את כל החלל.

פינת קפה מעוצבת במרפסת

מרפסת ירוקה ונעימה | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

צמחיה טבעית במרפסת

צמחיה טבעית רבה | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

דלת זכוכית ועץ במרפסת

להכניס את החוץ פנימה | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

אלמנטים מעץ טבעי | עיצוב איתם שניר | צילום אורית ארנון

בני הזוג, אוהבים דירות ישנות בעיקר בגלל הקסם הנדיר שלהן, התקרות הגבוהות והאופי השונה שיש לכל אחת. “כשראינו את הדירה שלנו לראשונה, המצב שלה היה כל כך ‘לא משהו’, אני חושב שהיה צריך הרבה ניסיון ודמיון, כדי להבין שניתן להוציא ממנה משהו טוב. ועכשיו היא בדיוק מה שחלמנו שהיא תהיה”, אומר איתם, אז אם אומרים שלבית חדש צריך זמן להתרגל, בעיקר אם אתם אומרים לעיר אחרת, בני הזוג הוכיחו לנו שבעזרת תכנון נכון, עיצוב חמם ומשפחתי אפשר להרגיש בבית מהרגע הראשון.

לאתר של מעצב הפנים איתם שניר – לחצו כאן

אולי יעניין אתכם גם: עיצוב סלון לפי סגנון: 60 סלונים שעיצבו מעצבי פנים ישראלים – לכתבה לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: אורית ארנון

צבע: טמבור

סנטריה וריצוף מרפסת: הכח קרמיקה

ריצוף כללי: אלוני

ספה: ביתילי

מאורר תקרה: מחסני תאורה

תאורה טכנית: שקע ותקע

תאורת מזנון ושולחן סלון: יניב פשפשים

שטיח: איקאה

נגרות מטבח וארון סלון: זכריה מרעי

שולחן מחשב: תומיק

דלתות מפירוק: טוני אשקר

אולי יעניין אותך גם...

פרופיל בלגי להפרדה בין המטבח לסלון

ערבוב סגנונות בקו עיצובי אחד: תכנון ועיצוב בית פרטי בשרון

זוג הורים ושלושת ילדיהם הקטנים רכשו מגרש דו משפחתי בשרון. הם חלמו לבנות בו את בית החלומות שלהם, כזה שישלב את האופי לפוסט המלא
יחידת נגרות המפרידה בין האזורים השונים בחלל הציבורי של הבית

צבעוניות נועזת: שיפוץ והלבשה לדירה ישנה

זוג הייטקיסטים ושתי בנותיהם החליטו לרכוש דירה בבניין ישן ולהפוך אותה לבית צבעוני ומרשים. הם רצו לשלב בין הצרכים הפונקציונליים שלהם כמשפחה לפוסט המלא
מרחב ציבורי גדול מלא באור טבעי

ממגורים בארצות הבית לשיפוץ בית פרטי בשרון: עיצוב ייחודי ומשפחתי

לאחר שנים של מגורים בחול הגיעו להחלטה לחזור עם ילדיהם המתבגרים לישראל. הם רכשו מבנה ישן ויצאו למסע שיפוץ מקיף על מנת לפוסט המלא
Skip to content