פרויקטים אמיתיים

האפי האוור: דירת גן שמחה שעוצבה לאחר 20 שנה

2021 October 7 | 0 תגובות

מעצבת הפנים איריס פלס אזולאי עיצבה עבור משפחה צעירה את דירת הגן שלהם במודיעין מכבים רעות.
הדיירים הגיעו אליה בעקבות פרויקט אותו עיצבה לחבריהם וידעו שלמהפך של הבית שלהם אין מתאימה יותר ממנה.

הדירה, דירת גן בת 20 שנה, ישנה ומוזנחת שמעולם לא נעשו בה תוספות או שדרוגים. התהליך כלל תכנון מקיף, הסרת קירות ותכנון החללים מחדש, הרחבת הפתחים, עיצוב והלבשת הבית ובמילים אחרות – שיפוץ מהיסוד.

בעלי הדירה הם בעלי ראש פתוח שסמכו וזרמו עם כל הצעה ובחירה שלי ושל צוות בעלי המקצוע בניצוחו של הקבלן המבצע יקיר ישראל, הדירה שופצה ללא היכר. והפכה לחלל חם שעובד עבור המשפחה ומשקף לחלוטין את אופייה ואורח החיים שלה, בית שכייף לחזור אליו אחרי יום עבודה, בית לגדול בו, לארח, לאהוב, בית שמח חמים ומזמין”.

משפחתי, צבעוני וייחודי

עיצוב הסלון

אחת הבקשות העיקריות של המשפחה הייתה ליצור חלל ציבורי מזמין, חמים ומשפחתי במיוחד. הסלון נצבע בגוונים חמים בעזרת פרקט העץ שהחליף את הרצפה המיושנת ופרטי נגרות שתוכננו בקפידה והותאמו לגודלו של החלל לצרכי המשפחה. קיר הטלוויזיה מספק מקומות אחסון רבים ומאפשר למשפחה להציג לראווה פריטים שונים המכניסים לחלל את עולם התוכן שלהם.

במרכז הסלון מוקם שטיח מלא בצבע ולצידו ספה גדולה ומפנקת בגוון כחול כהה. הסלון מואר באור טבעי רב בזכות חלון גדול המחופה בווילון חצי שקוף הנותן לחלל אווירה רכה, משפחתית ונעימה – בדיוק כמו שהמשפחה ביקשה.

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

צבעוני ומלא חיים

עיצוב המטבח ופינת האוכל

המטבח תוכנן בקפידה על מנת שמשטחי העבודה וחלל האחסון ינוצלו בצורה מיטבית. קיר המטבח חופה באריחי וינטג’ מודרניים שהשתלבו עם האמירה העיצובית אותה רצתה איריס לתת למטבח, חזיתות המטבח נצבעו בגוון כחול מלא נוכחות בעל מראה כפרי ונבחרו מספר גופי תאורה בסגנונות שונים ההופכים את המטבח לאקלקטי וייחודי.

פינת האוכל מוקמה לצד המטבח והופרדה באמצעות קורה שנתגלתה במהלך השיפוץ, “המטבח היה קטן, סגור וחשוך ומחובר לחדר שירות קטן, לאחר שהסרנו את הקירות נשארה קורה בתקרה שבהתחלה הטרידה אותי אבל חיברנו אליה את קורות העץ מפינת האוכל וזה בעצם יצר את ההפרדה בין החללים”.

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

מאסטר מפנק ומזמין

עיצוב יחידת ההורים

חדר ההורים עוצב בגוונים בהירים המשתלבים יחד בצורה הרמונית ונעימה, קיר גב המיטה נצבע בגוון תכלת עדין והנגרות שתוכננה לחלל תוכננה בצבע לבן עם פיתוחים מרהיבים ועדינים המוסיפים לחלל עומק רב. בפינת חדר השינה תכננה איריס שולחן עבודה קטן ונוח המשמש כפינת עבודה שקטה ורגועה המתאימה לימי הקורונה, הסגר והעבודה מהבית. בחדר יש מקומות אחסון רבים וחדר רחצה צמוד המעוצב בסגנון אקלקטי ומשלב בתוכו שימוש רב בעץ טבעי.

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

המחסן שעבר מהפך

עיצוב הקליניקה

המחסן המוזנח והקטן עשה הסבת מקצוע והפך לקליניקה מעוצבת ומזמינה. “המחסן היה ממש מוזנח וקטן, לא היה בו כלום חוץ מבלטות. העברנו חשמל, אינסטלציה, חיפינו את הרצפה בפרקט, ויצרנו מדרגות לישיבה גבוהה עם שולחן עבודה ומקומות אחסון רבים. בעלת הדירה עובדת שם בהנאה רבה ומקבלת לקוחות שבזכות העיצוב המזמין והיחס נהנות להגיע לטיפולים” אומרת איריס.

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

פרקטי ומעוצב

עיצוב המסדרון ושירותי האורחים

אחת הבקשות העיקריות של הדיירים עוד בשלב התכנון הייתה למקומות אחסון רבים. ולכן במסדרון המוביל אל שירותי האורחים תוכנן ארון בנגרות אישית ומותאמת לחלל המשמש לאחסון נסתדר של חפצים רבים. את חזיתות הארון הוחלט לצבוע בגוון כחול המתחבר אל גווני הכחול במטבח הפתוח. שירותי האורחים חופו באריחים בגווני ירוק ונבחרה רצפה מאוירת המכניסה עומק רב לחלל.

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

שאלנו את איריס מה הופך את העיצובים שלה לכל כך מיוחדים, “בית יפה זה חשוב, אבל הכי חשוב זה שהוא יהיה בית שנוח לגור בו, שעונה על כל הרצונות, החלומות, הצרכים ומתאים בדיוק לאורח החיים של המשפחה ולהרגלים שלהם”, אומרת איריס. “כל חלל משרת צרכים מסוימים ומוגדרים מראש וכל הבית כמכלול צריך לספר את סיפורה של כל משפחה ייחודית ומיוחדת המתגוררת בו”.

לאתר של מעצבת הפנים איריס פלס אזולאי – לחצו כאן

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

הבית שמספר סיפור: האחד ישראלי והשניה מקסיקנית

כשהמעצבת מרב זוהר קיבלה בקשה לעצב בית בכפר-ורדים, במרחק נסיעה של יותר משעה מהמשרד שלה, היא אמרה לא תודה. אבל הזוג המקסיקני-ישראלי לפוסט המלא
עיצוב מעין רהב | צילום אביב קורט

פרובנס בכוכב יאיר: הבית שתוכנן ועוצב מחדש

ככל שהחיים עוברים כך הצרכים שלנו מהמקום בו אנחנו מתגוררים משתנים ונדרשות התאמות קטנות או גדולות על מנת שיוכל לשרת אותנו כמו לפוסט המלא
עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

הבית בן 30: מודרני מינימליסטי עם נגיעות אותנטיות מקומיות

כשמחליטים לפתוח דף חדש תמיד מתחילים מהבית. אמא וסבתא מרובת נכדים מקסימים שהחליטה שהגיע הזמן לפתוח דף חדש ולשפץ את ביתה הפרטי לפוסט המלא
Skip to content