פרויקטים אמיתיים

הגוזלים שלה עזבו את הקן, אז היא יצאה לחגוג בעיר הגדולה

2021 April 1 | 7 תגובות

מה הייתם עושים אם הייתם גרים בבית גדול וכל ילדיכם עזבו את הקן? אנחנו ככל הנראה היינו פועלים בדיוק כמו בעלת הדירה המקסימה הזאת שמכרה את ביתה ורכשה דירת קבלן קומפקטית בעיר הגדולה שאפשרה לה להיות קרובה למשפחתה.

הדיירת חיפשה דירה שתתאים במידותיה לצרכיה החדשים ולאחר שרכשה את דירת הקבלן הגיעה אל סטודיו בר גיל קון על מנת שיעזרו לה לתכנן ולעצב את ביתה החדש בצורה שיתאים ויענה על כל הצרכים והרצונות העיצוביים שלה.

הדירה, היא דירת קבלן 78 מ”ר בצפון תל אביב בבניין שעבר תמ”א והשיפוץ כלל התאמה של חלוקת החללים בהתאם למגבלות תכנון הקבלן, תכנון המטבח, תכנון תאורה, תכנון אינסטלציה, מיזוג אויר ובחירה ואפיון של כלל חומרי הגמר, חשיבה על פתרונות אחסון תכנון נגרות בהתאמה אישית והלבשת הבית כולו.

פתרונות יצירתיים

עיצוב הסלון

כאשר נכנסים אל הדירה קשה שלא להבחין בנוף הירוק והמיוחד הנשקף מן המרפסת הקטנה והמוארת הממוקמת כהמשך ישיר לסלון. הסלון הינו חלל קטן ועל מנת להגדילו על קיר גב הספה תוכנן אלמנט נגרות פינתי בצבע לבן המאריך את קיר הסלון ומאפשר מקום לספה רחבה יותר אל מול הטלוויזיה ומספק מקום אחסון נסתר לכיוון המטבח. הסלון מואר באור טבעי רב והצבע הירוק של החוץ חודר ישירות אל תוך העיצוב מורגש בכל פינה. במרכז הסלון נבחרו שולחנון סלון מינימליסטיים מברזל שחור ועל קיר הטלוויזיה תוכנן מזנון מרחף בצבע לבן עם אחסון נסתר וגלוי המציג לראווה פריטים מעוצבים שנבחרו בקפידה בהתאם לקו העיצובי של הדירה כולה.

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

לחשוב מחוץ לקופסה

עיצוב המטבח

המטבח תוכנן כאלמנט מעוצב המייצר ניתוק וניגודיות בין שאר קירות המעטפת הלבנים. “בחרנו להפוך את לב הבית – המטבח, לאלמנט אדריכלי מרכזי בגוון ירוק מעושן שאהוב במיוחד על הדיירת ומתכתב עם הירוק הנשקף מהמרפסת. אלמנט זה מיצר ניתוק וניגודיות בין שאר קירות המעטפת הלבנים והמוארים של הדירה, אשר מטשטשים את גודל וגבולות החלל ומגדילים את המרחב על ידי ריבוי החלונות שמכניסים את החוץ פנימה והופכים כמעט “נעלמים”, אומרים המעצבים, המטבח תוכנן כ’קובייה’ שממוקמת במרכז הדירה ומכילה בתוכה את אחסון המטבח וגישה לחללים פרטיים של הבית. מול ה’קובייה’ המעוצבת מוקם אי לבן המספק מקומות אחסון ומקום עבודה נוסף ולצידו מוקם שולחן אוכל מעץ כהמשך ישיר לאי ולמטבח.

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

מאסטר פיס

עיצוב חדר השינה

הכניסה לחדר השינה ממוקמת בהמשך למסדרון ובמרכזו עומדת מיטה רכה ומפנקת, קיר חדר השינה חופה ארון בנגרות אישית וקיר הטלוויזיה הפך גם הוא לארון אחסון אינטגרלי וגדול.  לצד המיטה מוקמה מנורה עומדת בצבע זהב המוסיף עומק לחלל המינימליסטי. בתוך חדר השינה ישנה כניסה לחדר רחצה שהורחב ותוכנן בצורה נגישה ורחבה. ארון הכיור שבדרך כלל בולט אל תוך החלל תוכנן בצורה שקועה בתוך נישה עם מראה אינטגרלית המודגשת על ידי מסגרת עץ אלון מעושן בשילוב תאורה.

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

אחסון מירבי ואירוח

עיצוב חדר האירוח

חדר הממ”ד הממוקם בסוף המסדרון, תוכן כחדר אירוח ועבודה. תוכנן בו ארון קיר גדול המשמש לאחסון מירבי ונותן תחושת המשכיו וסדר. בחלל מוקם שולחן עבודה קטן וספה אפורה בהירה הנפתחת לספה. רצפת החלל כמו הדירה כולה מחופה בפרקט פישבון המחזק את תחושת ההמשכיות בדירה ועל הקיר החיצוני נתלו תמונות מיוחדות המוסיפות אופי רב לחלל הקטן.

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

אלגנטי, מכובד ומלא במקומות אחסון

עיצוב המסדרון וחדר הרחצה

המסדרון מורכב מקיר בנגרות מותאמת אישית הממשיכה את אותו קו אדריכלי של נגרות המטבח ומסתירה דלתות גישה היוצרות קו עיצובי נקי ומינימליסטי המדגיש את חושת הסדר והניקיון הוויזואלי בדירה כולה ומסתירות גישה לפונקציות שונות בחלל. “כשנכנסים למסדרון, פותחים דלת נסתרת אשר ממשיכה את נגרות המטבח מגלים את שירותי האורחים. במקום חדר רחצה כללי המקורי של הקבלן שתוכנן עם אמבטיה בשילוב אזור כביסה ושירות- יצרנו שירותי אורחים עם מקלחון קטן עבור הילדים והנכדים שבאים לבקר אשר ממשיך את קו הקיר”, אומרים המעצבים שתכננו במכוון, אזור לא בולט ולא לוקח את מירב תשומת הלב בחלל שכן שימושו הוא משני. “את פונקציית הכביסה והשירות מיקמנו כארון סמוי במסדרון – מה שהותיר את שירותי האורחים במראה נקי ומכובד”.

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

עיצוב סטודיו בר-גיל קון | צילום עידו אדן

כולנו מכירים את המשפט הגודל לא קובע. הפרויקט הזה מוכיח לכולנו שיש אמת מאחוריו. “הקירות הנתונים של המבנה לא חייבים לקבוע את גדלי הריהוט של החלל. ניתן להאריך קירות קיימים או לשנות את מיימדם ואופן שימושם ע”י חיפויים באלמנטים של נגרות, מסגרות או כל חומר אחר ועל ידי כך לאפשר הצבת אורכים וגדלים שונים של ריהוט לצידם לפי ההתאמה האישית של הלקוח ובהתאם לתכנון הספציפי של הפרויקט”, אומרים המעצבים ומראים לנו איך עושים את זה נכון.

לאתר של סטודיו בר-גיל קון – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: עידו אדן

סנטריה ופרקט: נגב קרמיקה

צבע: טמבור

ספה, כסאות אוכל ושולחנות קפה: פנטהאוז בייסיק

כורסא: קונטרסט

מיטה בחדר שינה: הולנדיה

שטיח סלון: פנטהאוז בייסיק

וילונות: לה-פרפקסיון

אביזרים: TWO M, הגלריה

צמחיה: PLANT IT

נגרות: מיכאל פרטוש

תאורה: דורי קמחי

דלתות: פנדור

מקלחונים: עידן מקלחונים

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

בית במושב: מול שדות של תותים ותקרות גבוהות

כולנו חשבנו על זה. ואם נודה באמת, אנחנו עדיין חושבים על זה מידי פעם. לגור בחצר של ההורים. מעצבת הפנים אורלי מור לפוסט המלא
עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

כשמשפחה גדלה: במקום לעבור, הם הוסיפו קומה ועיצבו מחדש

שמונה שנים עברו מאז שבני הזוג ושלושת ילדיהם רכשו את מבנה הקבלן והפכו אותו לבית, מאז, המשפחה התרחבה והבית שבזמנו התאים למידותיהם לפוסט המלא
עיצוב: שמרית משען אברמוביץ | צילום: שירן כרמל

ארבע כניסות ומשפחה אחת: בית בסגנון אתני מרוקאי

כל תהליך של שיפוץ או בניה מתחיל בתכנון מקדים. כזה שמדייק את המבנה, את חלוקת החדרים ואת העיצוב בצורה כזו שיענה על לפוסט המלא
Skip to content