פרויקטים אמיתיים

מארצות הברית לצפון הישן: דירה מינימליסטית בתל אביב

2022 אוגוסט 4 | 0 תגובות

לרובנו נגיף הקורונה שינה תוכניות רבות. אם זה מעבר דירה, עבודה חדשה, אירועים שבולטו או כל דבר שאתם רק יכולים להעלות על דעתכם. על המשפחה הבאה הקורונה השפיעה בדרך קצת שונה, לאחר שנים של מגורים בארצות הברית החליטו שהגיע הזמן לעלות ארצה.

הם רכשו את דירתם בבניין ישן בצפון הישן של תל אביב, דירת קבלן סטנדרטית וחסרת אופי ופנו אל מעצבת הפנים נועה קופרמן שתהפוך את ה-140 מ"ר לבית מינימליסטי, פרקטי ומעוצב.

המשפחה הצעירה ביקשה שלכל דבר בבית יהיה את המקום שלו, במטרה להימנע מאי סדר בבית. "אלו בקשות שהיה לי מאוד פשוט להתחבר אליהן, כי שיטת העבודה שלי מעודדת סדר בבית. בתחילת כל פרויקט אני מבקשת מהלקוחות שיכינו רשימות ציוד שכוללות את כל הפריטים שלהם – אביזרי מטבח, כמויות בגדים, משחקים וכו', במטרה לייעד להם מקום בתכנון נגרות. כך אנו זוכים לקבל בית במראה נקי, מסודר ושליו" מסבירה נועה.

הייתה דרישה לייצר תכנית העמדה חדשה ואופי לדירה, שיאפיינו את הדיירים – אנשים שאוהבים רוגע.  הדירה  תוכננה ועוצבה בקונספט של מינימליזם, רוגע וזן, עם פחות אלמנטים ויותר פתרונות אחסון ושימוש בחומרים מרגיעים כמו עץ וגווני בז' השולטים בבית.

שקט, נקי וייחודי

עיצוב הסלון

בתהליך השיפוץ הוחלט לשנות לחלוטין את מיקום וכיוון הסלון, קיר הסלון חופה בארונות עץ שתוכננו בנגרות אישית ומשמשים כמקום אחסון גדול בו המשפחה יכולה לאחסן אלבומים, משחקים, ספרים ועוד לצד זה תוכנן ארון עם מערכות חשמל מתקדמות לבית חכם הנשלט על ידי מתגים חכמים ואפליקציה בטלפונים הניידים. הארונות עוזרים להסתיר את הבלגן היומיומי ושומרים על הקו המינימליסטי בבית. "מכיוון שסידרתי את הסלון בצורה כזו שיראו את הגב שלו, בחרתי בספה שנראית טוב גם בחלק האחורי שלה ובנוסף העמדתי ספסל המעשיר את החלל ומאפשר לשבת גם מאחוריה. הספסל מתכתב עם כסאות הבר במטבח והוא מיוצר בעבודת יד על ידי אמן ישראלי ומבחינתי מדובר ממש בתכשיט לסלון", אומרת נועה, "מבחינת חומרים, עשינו כאמור שימוש בגוונים של עץ ובז'. הפרקט מיובא מאיטליה ומשמש כרקע שקט, נקי וייחודי לעיצוב".

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

תכנון פרקטי ומלא יופי

עיצוב המטבח ופינת האוכל

החלל הראשון שרואים כאשר נכנסים לדירה הוא המטבח, חלל שהושקעה בו חשיבה רבה על מנת שיתאים לצרכי הדיירים ויתחבר למראה המינימליסטי של הבית. חזיתות המטבח נבחרו בגוון עץ טבעי ומעוצבות בקווים נקיים, על מנת לשמור על המראה המינימליסטי ולהסתיר את הפריטים שנמצאים בשימוש יומיומי במטבח תכננה נועה דלתות קונספטה המסתירות את משטח העבודה המלא באביזרים וכשסוגרים אותן הן ממשיכות את הקו של חזיתות המטבח ויוצרות מראה אחיד ונקי. במרכז המטבח מוקם אי באורך 3.2 מטר עשוי משטח דקטון בהיר וכולל כיור. "הבחירה בדקטון הייתה כי הוא משטח מאוד פרקטי לניקיון ועמיד וממנו בניתי גם את הכיור הבנוי. המקררים במטבח אינטגרליים ובכיריים עצמם יש קולט אדים מובנה", אומרת נועה, לצד האי נבחרו כסאות בר בעבודת יד המעניקים מראה מאוד טבעי ומשמשים כיצירת אמנות במטבח. לצד המטבח מוקמה פינת אוכל עשויה שיש הנקרא "טאג' מהאל" עם רגלי עץ לצידו מוקמו כיסאות אפורים ומפנקים.

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

למסגר את הנוף

עיצוב חדר השינה

יחידת ההורי פונה אל נוף מרהיב שהפך להיות חלק בלתי נפרד מהעיצוב. במרכז החדר מוקמה מיטה זירות מרופדת בגוון פור בהיר ולצידה מוקמו שידות צד מינימליסטיות בצבע שחור. קיר אחד מחדר השינה נפתח לחלוטין והפך לחלון קיר גדול עם זכוכית שקופה ופרופיל בלגי עדין שחור הממסגר את הנוף. קירות חדר השינה נשארו לבנים ונקיים מלבד קיר אחד עליו מוקמה עבודת אמנות של המעצב זהר יוספיאן, יצירה תלת ממדית משתנה בכל תנועה בחלל. המ"ד הצמוד חובר אל חדר השינה והפך לחדר ארונות אשר בסופו מוקמה פינת עבודה מינימליסטית לצד מקומות אחסון מעוצבים רבים.

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

מינימליסטיות מלאת השאה

עיצוב חדר הילדים

גם חדר הילדים עוצב בסגנון מינימליסטי, גם הוא, כמו הבית כולו, מחופה בפרקט עץ בהיר והוא כולל זוג ארונות לבנים במרכזם ישנה נישה מעץ טבעי המכילה שולחן עבודה ומדף דקורטיבי. מעל המיטה תלויה יצירת אמנות בשם 'תמיד להאמין' של האמן זהר יוספיאן שעוסקת באמונה עצמית ומכניסה השראה רבה וצבע לחדר הילדים.

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

מראה אחיד ונקי

עיצוב חדר הרחצה

חדרי הרחצה חופו באריחי קרמיקה גדולים ובהירים דמויי בטון עם טקסטורה עדינה היוצרים מראה אחיד ונקי, בכל אחד מחדרי הרחצה בבית תוכננה שידת רחצה העונה על הצרכים של הדיירים, שירותי האורחים משמשים כחדר הרחצה הכללי של הבית והם כוללים מקלחון מינימליסטי גדול ומפנק, בחדרי הרחצה נעשה תכנון של תאורות לד השומרות על הקווים הנקיים שבעיצוב.

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

עיצוב נועה קופרמן | צילום עודד סמדר

"אני מרגישה שהצלחתי להעביר תחושה שמאפיינת את האופי של בני המשפה. מבחינתי יצרתי מעין דירה הוליסטית שיש בה שלווה ועיצוב שהיא ממש קסם. המינימליסטיות שמאפיינת את הדירה יוצרת תחושה של שלווה מאוד נעימה" מסכמת מעצבת הפנים נועה קופרמן.

לאתר של מעצבת הפנים נועה קופרמן – לחצו כאן

אולי יעניין אתכם גם: הזוג שניצל את התמ"א לשיפוץ הדירה – לכתבה המלאה לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב: נועה קופרמן

צילום: עודד סמדר

אולי יעניין אותך גם...

עמודים קונסטרוקטיבים עוזרים בהגזרת אזור המטבח

70 ימים של מילואים: שיפוץ מקיף לדירה ישנה

רגע לפני שהיו אמורים לעבור לדירתם החדשה, גויסה בעלת הדירה למילואים. כל אדם אחר היה מקבל התמוטטות עצבים, אבל היא? היא נשארה לפוסט המלא
פינת קריאה בסלון

מניו יורק לירושלים: תכנון נגרות בדירת קבלן

כשזוג רופאים ושני ילדיהם הקטנים חזרו משנה בניו יורק לדירת קבלן חדשה בירושלים, הם מצאו דירה ריקה וחסרת אופי. על מנת להפוך לפוסט המלא
צבע קיר דומיננטי בעיצוב

תכנון, יצירתיות והתאמה אישית: עיצוב פנים לדירת קבלן

עוד לפני שרכשו את דירתם החדשה בפרויקט קבלני בעיר המתפתחת כרמי גת הם ידעו בדיוק מה הם מחפשים: מרחב פתוח, תחושת שלווה לפוסט המלא
דילוג לתוכן