פרויקטים אמיתיים

150 מ”ר במשגב: חזרו לבית ילדותם ועיצבו אותו מחדש

2020 December 21 | 1 תגובות

לרוב, כשמעצב מגיע לפרויקט חדש הוא צריך להסתובב בחלל, ללמוד אותו, להבין איפה נקודות התורפה שלו ואיפה נקודות החוזקה. כשזוג צעיר ממשגב הגלילים פנו אל מעצבת הפנים נועה גרייזמן על מנת שתתכנן את ביתם מחדש היא גילתה שבעלת הדירה מכירה כל פינה בבית. לאחר שנים שהתגוררה עם משפחתה בבית אחר – החליטו בני הזוג יחד עם ילדיהם לחזור אל בית ילדותה ולשפצו מהיסוד. בעלת הבית ידעה בדיוק היכן הריצוף שוקע, באיזה מהקירות נוצרה נפיחות עקב נזילות ומאיפה נכנס האור הנעים ביותר בשעות אחר הצהריים.

הבית, הוא בית פרטי המשתרע על 150 מ”ר, התהליך כלל שיפוץ מסיבי של הבית כולו שכלל הריסה, בניה והחלפה של כל התשתיות כולל טיפול בגג הרעפים, בחירת חומרי גלם והלבשת הבית כולו. “בשלב הראשוני התעכבנו על הסקיצות שהן התוכניות הראשונות שבהן אני מציגה כמה אפשרויות לחלוקה פנימית” אומרת גרייזמן, אחד הדברים החשובים בפרויקט הזה ליצור מקומות אחסון רבים, “בדקתי כל פעם מה קורה לחלל כשאני מזיזה את גרם המדרגות. לבסוף החלטנו להשאיר אותו באותו המיקום אך במקום גרם עם מדרגות קלות נתתי הנחיה לגרם יצוק כך שמתחתיו הצלחתי לייצר חדר שרות.”

את סגנון הפרויקט קשה לגרייזמן להגדיר, “קשה לי לקטלג את הבית בסגנון מסוים כי אני באמת מאמינה שהוא בסגנון הדיירים שבו ולכן הוא ייחודי”.

פריטים שנבחרו בפינצטה

עיצוב הסלון

חלל הסלון הינו חלל קטן ולכן כל הפריטים הנמצאים בו נבחרו בפינצטה והקפדה על מנת לשמור על חלל פתוח ומאוורר. “אחרי שהתבייתנו על תכנית העמדה מנצחת היה ברור לי ולבעלת הבית שהמשימה הבאה שלנו היא להפוך את הבית למואר יותר על-ידי אור טבעי ולכן התעכבנו הרבה בשלב התכנון לאיזה כיוונים פונה הבית ואיפה נפתח חלונות גדולים יותר כדי שיכנס האור” אומרת גרייזמן, “רציתי לתת לחלל אוירה חמימה ועוטפת. נקודת ההתחלה בעיצוב הייתה הרצפה – ביני לבין הלקוחה הייתה הסכמה מלאה שפרקט יעשה טוב לבית”. הסלון חופה בפרקט עץ גושני יפהפה, שנותן את הטון העיצובי לחלל וכל שאר הרהיטים נבחרו בגוונים בהירים ונעימים כדי לא לקחת מהפרקט את ההצגה המלאה. לאחר בחירת הרהיטים הוחלט לצבוע את קיר גב הספה בגוון חמרה נועז שגרם לספה האפורה לבלוט בצורה יפה והשתלב בצורה הרמונית עם שאר הפריטים בחלל.

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

אור טבעי רב | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

בחירה מדויקת של רהיטים | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

גוון חמרה נועז | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

שילוב הרמוני של חומרים | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

פריטים מעוצבים | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

אקססורייז צבעוני ומיוחד | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

שידת טלוויזיה בנגרות אישית | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

להשקיף אל החצר

עיצוב המטבח

בתכנון המטבח הדגש היה על מקומות אחסון רבים ויחד עם זאת להגדיל את כמות האור הטבעי הנכנס לחלל מבלי לחסום אותו. בין מקומות האחסון הנמוכים ומשטח העבודה לארונות הגבוהים תוכנן חלון גדול המשקיף אל החצר ומכניס אור טבעי רב למטבח ובסמוך אליו תוכננה דלת זכוכית התורמת גם היא לאור הטבעי בחלל ומשמשת יציאה אל המרפסת. לצד המטבח מוקמה פינת אוכל משפחתית ומזמינה שמופרדת מחלל המטבח באמצעות אהיל ראטן המדגיש את איזור האכילה ומפריד אותו מהחלל כולו. קיר המטבח נצבע בגוון ירוק מרווה ומשמח המשתלב עם הירוק של הטבע המשקיף מבעד לחלון. פריטי המטבח נבחרו בגוונים בהירים על מנת להדגיש את גוון העץ הטבעי של רצפת הפרקט הייחודית.

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

חלון גדול והרבה אור טבעי | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

הפרדת החלל באמצעות תאורה | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

פרקט עץ טבעי במטבח | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

תאורת ראטן ייחודית | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

חזיתות בהירות | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

דלת זכוכית התורמת לאור הטבעי | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

אלמנטים מהטבע | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

דיוק בפרטים | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

אווירה טבעית וחמימה

עיצוב יחידת ההורים

הגוון הירוק הייחודי שמקשט את קירות המטבח חוזר גם בחדר השינה, קיר גב המיטה נצבע ירוק המשתלב עם העצים הירוקים הנשקפים מבעד לחלון. את שידות המיטה החליפו שרפרפי עץ המשתלבים עם האווירה הטבעית בחלל ומדגישים את המקום המיוחד של המיטה. קיר חדר השינה חופה בארון בהיר המשמש למקומות אחסון רבים ונראה כחלק בלתי נפרד מהעיצוב ורצפת העץ משלימה את האווירה הטבעית אותה רצתה המעצבת ליצור.

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

טבעי ומיוחד | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

צבע קיר ירוק המשתלב עם הנוף | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

ארון קיר בנגרות אישית | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

מקום של כבוד למיטה | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

שידת צד ייחודית | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

גריד שחור ולבן

עיצוב חדר הרחצה

חדרי הרחצה עוצבו באמצעות גריד של גווני שחור לבן בשילוב עץ טבעי המייצרים יחד את החמימות אותה המעצבת רצתה להכניס לחלל. הרצפה שנבחרה היא אריחי טרצו אפורים המכניסים את האלמנט העכשווי לחדר הרחצה ומשלימים את העיצוב. חיפוי הקיר הוא אריחים לבנים עם רובה שחורה, האריחים ממשיכים לתוך המקלחון הגדול והמפנק ויוצרים תחושה של גודל והמשכיות בחלל.

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עץ בחדר הרחצה | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

גריד של שחור, לבן ועץ | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

פרופיל בלגי שחור בחדר הרחצה | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

מקומות אחסון רבים | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

ארון שירות מעוצב | עיצוב נועה גרייזמן | צילום שירן כרמל

כשמתכננים ומעצבים בתים לאנשים נתקלים באינסוף אתגרים שמביאים אותנו למצוא פתרונות יצירתיים ומעוררי השראה. האתגר הגדול מולו עמדה גרייזמן הוא לעצב בית לזוג רופאים שבימים רגילים מבלים ימים כלילות בבית החולים ובתקופת הקורונה בפרט התקשתה למצוא זמן טוב בו תוכל להיפגש איתם ולסיים את הפרויקט, “ניהול זמן נכון היה קריטי בפרויקט מהסוג הזה. לקראת הסוף ותוך אמון מלא מצד הלקוחה, קיבלתי כרטיס אשראי ותקציב מוגדר שהסכמנו עליו מראש כדי לסיים את ההלבשה שהייתה חסרה לנ” אומרת גרייזמן מה שבטוח זה שהסבלנות משתלמת וזוג הרופאים קיבלו בית חמים ומעוצב לחיות בו.

לעמוד הפייסבוק של מעצבת הפנים נועה גרייזמן – לחצו כאן

לעמוד Pickinteri של מעצבת הפנים נועה גרייזמן – לחצו כאן

3 3 votes
Article Rating

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: שירן כרמל

סנטריה וריצוף: טופולסקי רצף

ספה, כורסא בסלון: גוד ווד

שטיח, שולחן סלון: פנטהאוז בייסיק

פינת אוכל, כיסאות: איקאה

מיטה חדר שינה: איקאה

נגרות: נתי להט – ירוק עבודות בעץ

עבודות שיש: שיש ביאליק

מקלחונים: זכוכית גביש

מטבח: מטבחי רגבה

קבלן מבצע: עמנואל שלום

guest
1 Comment
הוותיק ביותר
החדש ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
נטע אוחנה
נטע אוחנה
6 חודשים לִפנֵי

בית מקסים ממש! אפשר אולי לדעת מה מספר צבע הקיר הירוק בחדר השינה?

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב אוסי כץ | צילום קרין רבנה

בוהו שיק בגווני חמרה: עיצוב פנים בשרון

גם אתם חושבים לפעמים איך החיים שלכם היו נראים אם היה לכם אח רופא? אחות קונדיטורית? או בן דוד קרוב שיש לו לפוסט המלא
עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

לחלום בגדול בדירה קטנה – 48 מ”ר בראשון לציון

כשאתם חולמים על הבית הראשון שלכם, גם אתם מדמיינים סלון קטן וחמים, עם חדר שינה חלומי ומטבח שמתאים בדיוק למידותיכם? בני זוג לפוסט המלא
עיצוב שירלי זיגדון | צילום אורית אלפסי

לעבוד מהבית. מהמשרד – עיצוב פנים לחלל משרדים ביתי

בזמן שהעולם כולו התמודד עם נגיף הקורונה, נכנס ויצא מסגרים ובעיקר עבר לעבוד מהבית. אנשי ארגון 'שורשים תוכניות מפגש' החליטו להביא את לפוסט המלא
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x