פרויקטים אמיתיים

על גג העולם: פנטהאוז עם שורשים אתניים ונוף לים

2021 June 20 | 0 תגובות

מכירים את הפתגם ‘הסנדלר הולך יחף’? אז לדעתו הוא נכתב על בעלים של פנטהאוז גדול באזור המרכז. לפחות עד שהוא פגש את מעצבות הפנים לירז ואלנה. הבניין נבנה על ידי בעלי הפנטהאוז שעבר לגור בו לפני מספר שנים ומאז לא הספיק לעצב אותו ולהפוך אותו לבית. את זוג המעצבות הוא פגש כאשר עיצבו את המשרד של מכר משותף והחליט שהן אלו שיהפכו את הפנטהאוז הגדול לבית שהוא תמיד חלם עליו.

הפנטהאוז משתרע על פני 194 מ”ר והפרויקט כלל עיצוב פנים, הגדרת אזורים, הגדלת מקומות הישיבה בבית והלבשת הבית כולו. הפנטהאוז היפה נמצא בטירת הכרמל בקומה ה20 של בניין מגורים המשקיף אל הים ועוד לפני הכניסה של המעצבות לדירה היה חשוב לדייר להדגיש שהסגנון המועדף עליו הוא כפרי אמריקאי ומאחר והשורשים שלו ממרוקו הוא חולם לשלב בבית פריטים אתניים מיוחדים לכן הסגנון הנבחר משלב בין סגנון כפרי לאמריקאי המשלב פריטים כבדים בעלי נוכחות עיצובית מרשימה.

מקום אירוח מושלם

עיצוב הסלון

מהרגע הראשון שראו את חלל הדירה ראו המעצבות לירז ואלנה את הפוטנציאל העצום הגלום בדירה כולה ובחלל הציבורי בפרט. כבית שמתארחים בו הרבה המטרה בסלון הייתה להפוך אותו לחלל אירוח מפנק תוך הוספה של מקומות ישיבה רבים ושילוב של פריטים אתניים מיוחדים המשרים אווירה חמימה וייחודית.

הקו המנחה של עיצוב הסלון היה שטיח מרוקאי אותנטי עם צבעים עזים ומערכת ישיבה עמוקה ומפנקת מבד קורדרוי בגוון כחול נייבי. לצידם עוצבה פינת אירוח נוספת שהורכבה מפריטים אתניים המוסיפים אופי רב לחלל. קירות הסלון חופו באבני בריק בגוונים שונים והתאורה המרוקאית מחברת בין כל האלמנטים ה’כבדים’ שנמצאים בחלל לכדי חלל אירוח חמים ומיוחד.

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

אתני, כפרי ומלא באופי

עיצוב הבר

לצד הסלון תוכנן בר אירוח. הבר כולו בנוי מעץ טבעי בשילוב צבע שחור ועבודת קרניז מדויקת. לצד הבר תוכן קיר בנגרות אישית המשמש כמקום אחסון נסתר על ידי דלת משרביה שעוצבה במיוחד. לבר, נבחרו כיסאות מעוצבים בסגנון תעשייתי מעץ טבעי וברזל שחור. באזור הבר מוקמו אקססורייז שונים שנבחרו בקפידה וצמחיה טבעית המרעננת את החלל.

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

חמים, בהיר ונקי

עיצוב המטבח ופינת האוכל

אחד האתגרים שעמדו בפני המעצבות בפרויקט הזה היה לקחת חלל אחד ארוך ולחלק אותו למספר חללי אירוח שונים. הן החליטו להתייחס לכל פינה בנפרד ולתחום אותה בצבע או בסגנון שונה וכך ליצור חלל יותר מעניין.

את אזור המטבח ופינת האוכל החליטו להשאיר בהיר ונקי יותר משאר חללי הבית והשתמשו ביותר חומרים טבעיים, פינת האוכל מורכבת משולחן עץ טבעי וגדול לצד כיסאות אוכל מחומרים ובגוונים טבעיים. חזיתות המטבח נצבעו בצבע לבן ובמרכזו מוקם אי גדול המספק מקמות ישיבה ומשטח עבודה רחב.

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב מודרני וגברי

עיצוב חדר השינה

את המסדרון המוביל אל החללים הפרטיים של הבית החליטו המעצבות לצבוע בגוון כחול עמוק המחבר בין העיצוב בחללים הציבוריים לפרטיים. על הקירות נתלה אוסף של ציורים מקוריים שבעל הדירה אסף לאורך השנים ומוסיף את האופי הייחודי שלו ואת האהבות שלו אל העיצוב.

חדר השינה עוצב בסגנון מודרני וקצת גברי. הקיר המרכזי נצבע בצבע ירוק מלא נוכחות והקרניזים שחוזרים על עצמם בבית כולו באים לידי ביטוי בצורה יצירתית גם בחדר השינה. על מנת להשלים את המראה המיוחד של החדר נבחר ריהוט מודרני כהה ומגוון רחב של מוצרי טקסטיל שהופכים את חדר השינה לחמים ומזמין במיוחד.

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

להשקיף אל הים

עיצוב המרפסת

לדירת הפנטהאוז מרפסת ענקית שעוצבה כחלל אירוח מפנק המשקיף אל הים. נבחרה מערכת ישיבה גדולה במרכזה מוקם שולחן צד עגול בצבע לבן, שולחן אוכל נפתח לאירוח, מטבח חוץ מודולרי והמון ספסלים והדומים המספקים מקומות ישיבה רבים. גם במרפסת ישנם נגיעות אתניות של עיצוב הבאות לידי ביטוי בקישוטי קיר מיוחדים ובצבעים המיוחדים המקשטים את חלל החוץ.

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

עיצוב LE design | צילום אלעד גונן

חצי שנה בלבד לקח למעצבות לירז ואלנה להפוך את הפנטהאוז הענק מדירה ריקה וקרה לבית חם ומעוצב בדיוק בסגנון האהוב על הדיירים. ואם תשאלו אותן איך אפשר לעשות את זה בצורה הטובה ביותר הן יאמרו לכם להעז וללכת עם תחושות הבטן שלכן. אנחנו מסכימים. ואתם?

לעמוד הפייסבוק של LE DESIGNלחצו כאן

3.5 2 votes
Article Rating

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: אלעד גונן

צבע: טמבור

ריהוט: ביתילי

תאורה: רז תאורה

אקססורייז: המרכז לעיצוב הבית נהריה, ביתילי, איקאה, שיין, גולף אנד קו

שיפוץ וקרניזים: מוחמד מנסור

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב אוסי כץ | צילום קרין רבנה

בוהו שיק בגווני חמרה: עיצוב פנים בשרון

גם אתם חושבים לפעמים איך החיים שלכם היו נראים אם היה לכם אח רופא? אחות קונדיטורית? או בן דוד קרוב שיש לו לפוסט המלא
עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

לחלום בגדול בדירה קטנה – 48 מ”ר בראשון לציון

כשאתם חולמים על הבית הראשון שלכם, גם אתם מדמיינים סלון קטן וחמים, עם חדר שינה חלומי ומטבח שמתאים בדיוק למידותיכם? בני זוג לפוסט המלא
עיצוב שירלי זיגדון | צילום אורית אלפסי

לעבוד מהבית. מהמשרד – עיצוב פנים לחלל משרדים ביתי

בזמן שהעולם כולו התמודד עם נגיף הקורונה, נכנס ויצא מסגרים ובעיקר עבר לעבוד מהבית. אנשי ארגון 'שורשים תוכניות מפגש' החליטו להביא את לפוסט המלא
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x