בימי הקורונה שעוברים על כולנו, כשחלק כה גדול מהמשק נשלח לעבוד מהבית, פינת עבודה ביתית מעולם לא הייתה רלוונטית יותר. במיוחד בימים טרופים אלה, אנו זקוקים לפינה בה נוכל לשבת בשקט, להתרכז בעבודה ולנסות להיות הכי יעילים שניתן.
החדשות הטובות? תוכלו ליצור לעצמכם פינת עבודה שקטה, נינוחה וממלאת השראה שממש תהנו לעבוד בה! איך?
או, את השאלה הזו השארנו כבר למומחים האמיתיים – מעצבי הפנים.
אז קחו דף ועט ורשמו את הטיפים המעולים ליצירת פינה פרודוקטיבית ומדהימה!
להיות חלק מהחלל
טיפ לעיצוב פינת עבודה של מעצב הפנים איתם שניר
כששאלנו את מעצב הפנים איתם שניר על איך לעצב את פינת העבודה המושלמת מבחינתו הוא אמר שפינת העבודה לא חייבת להיות בחדר נפרד בבית "לפעמים פינת עבודה כחלק מחלל קיים בבית זה דווקא יתרון, כמובן שזה תלוי באופי העבודה אבל לפעמים אנחנו דווקא נשמח להיות חלק אינטגרלי בהתנהלות הבית גם כשאנחנו עובדים". שניר אומר שכדאי שפינת העבודה תשרה השראה וסביבה שכיף לעבוד בה, "זה יכול לכלול אוסף שלנו, ספרים שאנחנו אוהבים ונותנים לנו השראה וזה יכול להיות קשור לעולם העיסוק שלנו" כל דבר שאתם יכולים לעלות על דעתכם שימלא אתכם בתחושה יצירתית ומלאת השראה. שניר ממליץ ליצר מקום מאורגן עם כמה שפחות הסכות דעת וכמה שפחות בלגן בעיניים, את הבלגן הוא ממליץ להכניס בצורה מסודרת לתוך מגירות לפי נושאים.
פונקציונאליות היא שם המשחק
טיפ לעיצוב פינת העבודה של מעצבת הפנים ליהי פולט, חיים בנישה
פינת עבודה של מעצבת הפנים ליהי פולט היא מלאת השראה והטיפים שלה לעיצוב פינת עבודה מושלמת הם "קודם כל ליצור משטח עבודה רחב, נקי ופנוי. צרו מקומות אחסון שיעזרו לכם לפנות את משטח העבודה. האחסון חשוב ותורם ליצירת משטח עבודה פנוי, חשוב שהאחסון ישלב מדפים פתוחים, יחידות אחסון סגורות ומגירות לכלי כתיבה וניירת". פולט לדאוג לתאורת הצפה טובה בפינת העבודה ומזכירה שחשוב מאוד לדאוג לתאורה ממוקדת מעל משטח העבודה, "תאורה טובה תאפשר עבודה ממושכת ולא מעייפת" אומרת פולט.
הקו העיצוב שהיא ממליצה עליו הוא עיצוב נקי וצבעוניות נעימה, המאפשרת ומכילה את כל שלל האביזרים שיש בחדר העבודה. בנוסף פולט אומרת שחשוב לבחור בכיסא נח לישיבה ממושכת, "אפשר למצוא היום בחנויות מתמחות כסאות עבודה נוחים ויפים".
צבעים וחומרים המשתלבים בנוף
טיפ לעיצוב פינת עבודה של מעצבת הפנים נועה גרייזמן
ההמלצה של גרייזמן היא למקם את פינת העבודה באזור קצת יותר מבודד ולהכניס בה צבעים וחומרים שישתלבו כמה שאפשר בנוף המקומי כדי שהפינה תראה כחלק טבעי בתוך החלל, " את פינת העבודה מיקמתי בתוך חדר השינה, היות וזהו לא חדר עבודה אלא פינה שנמצאת בתוך חדר השינה היה לי חשוב שגם היא תקבל התייחסות חמה ונעימה ותהיה כחלק מהחדר. לכן לקירות הסובבים את הפינה בחרתי טפט ירוק עם טקסטורה עדינה שמשתלבת מצוין עם נגרות העץ והגוון החום המעושן של פרקט העץ שמונח על הרצפה." גרייזמן בחרה במנעד צבעים חמים המגדירים אזור חמים ונעים ולא חדר עבודה קר ומנוכר. אז מתי אנחנו מתחילים לעבוד?
בחירת פריטים מדויקת
טיפ לעיצוב פינת עבודה של מעצבת הפנים עינת ארליך
כדי לתת לכם את הטיפ הטוב ביותר לעיצוב פינת עבודה מהבית מעצבת הפנים עינת ארליך ממליצה להתחיל במיקום שלה ועל מנת לבחור את המיקום הטוב ביותר היא מתחילה בלשאול את השאלות הבאות: "השאלה הגדולה והחשובה מכולם היא האם אתם מקבלים קהל בבית? מדוע שאלה זו חשובה? כלים בכיור, ילדים בסלון, כביסה על הספה? אף אחד לא באמת רוצה להתמודד עם זה כשמגיעים אלינו לקוחות. לכן, ההמלצה שלי היא כניסה נפרדת לבית ולחלל העבודה." מה עושים כשזה לא מתאפשר?
"כשזה לא מתאפשר, רצוי למקם את פינת העבודה כמה שיותר קרוב לכניסה לבית. וכך ניתן גם למקם מחיצה שתפריד בין חלל העבודה לבין שאר חלקי הבית. במידה ולא מקבלים לקוחות, כל פינה בבית היא אפשרית.
וליטרלי, כל פינה. רק שישתלב בשפה העיצובית של הבית" אומרת ארליך.
בנוסף, לטענתה רוב האנשים לא נוטים לתכנן מראש את האחסון בחדר העבודה וכך יוצא שממקמים רהיט יפה אך הוא קטן ולא מספיק. מה עושים? "מוסיפים עוד רהיט, אך לא תמיד גם הוא מספיק וכך יוצא שהחדר עמוס וגדוש ברהיטים ללא חיבור ביניהם. ההמלצות שלי הן לתכנן מראש את מיקום הרהיט, שיוכל להכיל בתוכו את כל הצרכים ושיהיה רהיט אחד בלבד. מומלץ לבחור ברהיט סגור המאפשר שקט ורוגע בעיניים, גם אם בפנים לא הכל מסודר במאה אחוז, או שהציוד המשרדי לא נראה טוב בעין, כשהדלתות נסגרות הכל מסודר. במידה והחלטתם ללכת על ריהוט שפתוח בחלקו או פתוח במלואו, תשתדלו לקנות ציוד משרדי כפול 10 או 20 או 50. התחושה היא יותר של סדר, ניקיון ואחידות".
חציצה, פינוק והשראה
טיפ לעיצוב פינת עבודה של מעצבת הפנים יעל גורביץ
עבור גורביץ שלושת הדברים החשובים ביותר בפינת עבודה ביתית הם: חציצה, פינוק והשראה. "חציצה, חדר עבודה נפרד מהבית זה נפלא אבל בדרך כלל זה מותרות. לכן רצוי ליצור חציצה פיזית בין הבית למשרד, כמו קיר חלקי, ספרייה חוצצת, משרבייה, אפילו שידה עם עציצים יכולה להיות פתרון נפלא. אם אף אחת מהאפשרויות לא אפשרית, אפשר לעשות הפרדה סמלית כמו צביעת הקיר שתוחם את פינת העבודה בצבע שונה משאר הבית. פינוק, אל תענישו את עצמכן. אל תיקחו את הפינה הכי מבאסת בבית, הכי חשוכה וקרה. להפך. קחו את האזור המואר, ליד חלון אם אפשר. צרו לכן פינה שתעודד אתכן לעבוד, ליצור ולחשוב. השראה, במידה והפינה שלכן לא משקיפה על פסגות האלפים, כדאי וחשוב להוסיף לקיר שמולכן אלמנט מעורר השראה. יצירת אמנות, צילום או פוסטר שמאפשר לשבת כמה דקות בין אקסל לאקסל, ופשוט לבהות. חפשו יצירה שאתן אוהבות, כזו שתעורר אתכן ותגרום לכן להפליג במחשבות ולהתמלא בהשראה". אנחנו לגמרי הולכים ליישם את הטיפים של גורביץ ולהשקיף על פוסטר של פסגות האלפים בזמן העבודה.
להחיות את המוזה
טיפ לעיצוב פינת עבודה של מעצבת הפנים שרון גולן
כשפנינו לגולן על מנת שתיתן לנו את הטיפ לעיצוב פינת העבודה לא דמיינו שככה נראית פינת העבודה האישית שלה. גולן אומרת שארגון הוא הטיפ המושלם לעיצוב פינת עבודה ביתית. "הטיפ שלי לפינת העבודה המנצחת, היא ארגון מרחב שאינו עמוס אבל מגרה את כל החושים, כולל את חוש השמיעה. מרחב שבהינף יד מתחילים לעבוד /ללמוד/ לחלום בו, שמזמין ליצור, מייעל ומדרבן עבודה. אני ממליצה להניח בהישג יד (ובאופן מינימליסטי) ציוד ואבזור. אם לא, לפעמים עד שאוספים כל מה שצריך כבר בורחת המוזה…." בזכות הטיפ של גולן אנחנו בטוחים שהמוזה שלנו כאן כדי להישאר.
פרופורציונאליות מעוצבת
טיפ לעיצוב פינת עבודה של מעצבת הפנים ליבנת כהן מרין
כששאלנו את ליבנת כהן מרין מה הכי חשוב כשמעצבים פינת עבודה היא אמרה שצריך שהיא תהיה פרופורציונאליות ופונקציונאליות.
"ליצור פינת עבודה במידות נוחות המאפשרות תנועה נוחה וישיבה נוחה, שלכל דבר יהיה מקום בצורה מאורגנת ומסודרת. בעיצוב פינת עבודה ביתית אני ממליצה להשתמש בצבעים נעימים לעין, לבחור בשולחן עמוק ונוח, במידת האפשרות להעביר את הכבלים של המחשב מתחת לשולחן על מנת לשמור על מראה נקי ונעים. כשאתם מעצבים פינת עבודה ביתית התייחסו אליה בדיוק כמו עיצוב הסלון או המטבח. השקיעו בכל הפרטים הקטנים הנדרשים לסוג העבודה שלכם.
כשעיצבתי את הבית של הלקוחה אחד הצרכים בפרוגרמה הראשונית היו חדר עבודה מפנק
בחלל קומת הקרקע הראשית, שיהיה חלק מהזרימה של הבית אך עדיין יאפשר לסגור את דלת ולעבוד בסביבת עבודה שקטה ומנותקת, בפינה הזאת השקענו בלוח שעם המאפשר לסדר את לוח הזמנים, שעון הממוקם מעל פינת העבודה, תאורה טובה שמאפשרת לקרוא בצורה נוחה ועוד פריטים המתאימים לסגנון העבודה של הדיירת".
רואים? ליצור פינת עבודה ביתית זה לא מצריך כל כך הרבה עבודה.
גם עם תקציב צנוע וללא המון מאמץ ניתן ליצור אחת ממש מושלמת שתגרום לכם לרצות לא לחזור לעבודה במשרד. יצרתם לעצמכם פינת עבודה? נשמח לראות! שלחו תמונה.