כאנשים שכל חייהם מסתובבים סביב עולם העיצוב אנחנו אוהבים ללמוד על סגנונות עיצוב שונים ומשמעויות העיצוב בתרבויות השונות משלנו. ישנם סגנונות עיצוביים רבים שהיו שם מאז ומתמיד ויש כאלה שמהרגע שנחשפנו אליהם הם מצאו מקום עמוק בלב שלנו וככל הנראה יישארו שם לתמיד.
הוא פונקציונלי, מחובר לטבע ומלא עדינות ורוך. אנחנו מדברים על הסגנון הנורדי סקנדינבי המיוחד. סגנון המבוסס על התרבות והסמליות הסקנדינבית. הוא הגיח לעולם בסביבות שנות החמישים, הוא התפשט בעולם וכעת נחשב לאחד מסגנונות העיצוב הבולטים ביותר.
הסגנון מתאפיין בגוונים כמו לבן, שמנת ואפור ובשימוש בחומרי גלם טבעיים כמו עץ, מתכות וזכוכית.
אז אחרי שגרמנו לכם, בדיוק כמונו, להתאהב בסגנון הנורדי פנינו למקבץ של מעצבים מלא כישרון חובבי הסגנון העיצובי ורצינו לראות איך הם מעצבים את האזור החשוב בבית, המקום בו מתרחשת רוב הפעילות הגדולה בבית, החלל שבו אנחנו מארחים, נחים, רובצים מול הטלוויזיה ומבלים עם המשפחה – הסלון.
דירה שכורה בתל אביב שהולבשה במראה נורדי, אחיד ויפה. חלל המגורים סודר בצורה יצירתית שלא דומה לשום דבר אחר והוציאה את המקסימום מהחלל הקטן. הדירה הפכה להיות נעימה, מזמינה ונוחה ביותר.
עיצוב apen studio | צילום מאיה אבגר
הסלון הינו חלל עצום הכולל שני אזורי ישיבה המשלימים אחד את השני ומעוצבים בקווים נקיים ובגוונים שחור, לבן וזריקות עדינות של צבע. נבחרו פרטי ריהוט אותנטיים וספריית מתכת גדולה הנותנת את הטון בחלל כולו.
עיצוב ואדריכלות שרה ונירית פרנקל | צלם איתי בנית
דירה בתל אביב המשמשת כמקום המפלט של בני זוג צעירים החושבים על עתיד זוהר, אופטימי ומעוצב. הם ביקשו תכנון מחדש ללא שינויים קונסטרוקטיביים במבנה ויצרו דירה נורדית מהממת.
עיצוב דנה ברוזה | צילום איתי בנית
זוג בשנות ה60 לחייהם רכשו דירה שעמדה שנים מבלי שאיש נגע בה או נכנס אליה, בעזרת תכנון מחדש הם הפכו את הדירה לחלל פתוח, מואר, מעוצב ונורדי.
עיצוב פנים Wid studio | צילום גדעון לוין
שילוב של מספר סגנונות עיצוב במינון המדויק יצרו חלל נורדי נינוח וקליל המדגיש את היופי הפשוט הטבעי שלו. כל שנשאר לעשות זה לשבת על הספה המפנקת עם כוס קפה ולהתמוגג מהעיצוב והנוף.
עיצוב רוני ארליך | צילום דנה סטמפלר עשהאל
כשהעיצוב הנורדי סקנדינבי, העקרונות היפניים והרגלי המחייה הישראליים נפגשים כולם בדירה משפחתית אחת. משפחה שנתנה לדירה שלהם מראה חדש ומהפנט, כזה שמתחשב במציאות הישראלית אך שם דגש רב על מינימליזם ופונקציונליות.
עיצוב אילת דר | צילום יואב פלד
עיצוב סלון בקווים בהירים ונקיים המאפיינים את העיצוב הנורדי בשילוב חומרים טבעיים הנותנים לחלל את המראה ה'פיני'. עיצוב סלון פחות מהוקצע ומדוקק, סלון זורם, חמים ומשפחתי.
מתוך הפקה של crazynordic
דירה שעברה שיפוץ אדריכלי מקיף ועוצבה במינימליזם רך וייחודי. לדיירי הבית יש חיבה מיוחדת לירוק ולמינימליזם ואהבה גדולה לסגנון העיצוב הנורדי. בעזרת חשיבה מדויקת מורכבת וקפדנית יצרו אווירה רגועה, עדינה וחמימה.
עיצוב מיכל דותן לוין | צילום הילה עידו
עיצוב דירת קבלן למישהי שהחליטה לפנק את עצמה בדירת החלומות. חלל הסלון גדול, מרווח וסולידי. מלא באור עם תחושה אוורירית ומקומות אחסון רבים. העיצוב בגוונים בהירים נורדיים מובהקים ובקווים נקיים הפכו את הסלון למקום נעים שכיף לסיים בו את היום.
עיצוב כרמית גת | צילום איתי בנית
האלמנט הבולט ביותר בסלון הוא העמודים אותם חיפו בבריקים ועליהם הותקנו גופי תאורה מוארכים ותמירים, דבר היוצר מיימד של אורך בחלל. בסלון נבחרו אלמנטים מסגנונות הארט דקו הקלאסי והנורדי בצבעוניות קלאסית רכה ומאוזנת. אלו בשילוב באור הטבעי החודר מבעד לפתחים הגדולים, יוצרים חלל מאוזן, מרגיע ומזמין.
עיצוב קרן ניב טולדנו | צלם איתי בנית
גוונים שונים של לבן השולטים בחלל משווים לו מראה אוורירי ומיוחד ונותנים לפריטים מראה גדול מכפי שהם. את הלבן שידכו האדריכליות על נגיעות מתועשות של ברזל שחור החוזר על עצמו בשאר חללי הבית ומתאפיין עם הסגנון הנורדי המיוחד.
עיצוב שרה ונירית פרנקל | צלם איתי בנית
כשרכשו את דירתם בבניין לשימור הבינו שחלוקת החלל לא תואמת לצרכיהם, לאחר תכנון מחדש הדירה החשוכה הפכה להיות פתוחה ומוארת בהמון אור טבעי הנכנס מחלונות העץ הענקיים שהגיעו עם הדירה. כדי להכניס את האור הטבעי לבית כולו החלוקה בין החללים בוצעה במחיצות זכוכית שקופות.
אז אחרי שגרמנו גם לכם להתאהב בסגנון הנורדי ורגע לפני שאתם הולכים לעצב את הבית מחדש הכנו לכם מספר טיפים קלים ליישום שיהפכו את הסלון שלכם לנורדי ומיוחד
פרקט, במידת האפשרות נסו לחפות את הרצפה הפרקט ורצוי כמה שיותר בהיר אפילו על גבול הלבן. קירות, צבעו את החלל בגוונים בהירים, לבן או גוון אפור בהיר ורך, הקירות יתנו רקע ניטרלי לעיצוב כולו. ריהוט, בחרו בפריטים על זמניים פונקציונליים ונוחים המעוצבים בקיים ומינימליסטיים נקיים בצבעוניות עדינה וזכרו – לפעמים פחות זה הרבה הרבה יותר.