פרויקטים אמיתיים

הבית בן 30: מודרני מינימליסטי עם נגיעות אותנטיות מקומיות

2021 September 30 | 0 תגובות

כשמחליטים לפתוח דף חדש תמיד מתחילים מהבית.
אמא וסבתא מרובת נכדים מקסימים שהחליטה שהגיע הזמן לפתוח דף חדש ולשפץ את ביתה הפרטי במרכז. הבית נבנה לפני כ30 שנה ללא התייחסות עיצובית כלל אך עם נגיעות אותנטיות מרשימות ופוטנציאל רב.
בעלת הבית פנתה אל מעצבת הפנים אביטל תירוש ונתנה לה יד חופשית בכל הנוגע לעיצוב ביתה.

“אי אפשר היה להתעלם מהנגיעות האותנטיות הקיימות בבית שאותן שימרתי; המדרגות, החלון העגול בסלון והקיר העגול החוצה בין הסלון לפינת אוכל, אלו בעצם הדברים היחידים ששומרו. כל השאר שונה מהחזיתות של הבית עד לחלוקת פנים מחודשת של החללים עם תכנון ועיצוב מדוקדק וחשיבה כעל סיפור שלא נגמר בכל חלל וחלל בבית. הרצון היה לייצר בית שנותן תחושה של חופש, באווירה מינימליסטית ועם זאת גם משפחתית כאשר הכל יחד יוצר הרמוניה”, אומרת אביטל.

הפרויקט הוא 180 מ”ר פלוס 370 מ”ר של גינה. התהליך לקח כחצי שנה וכלל מייקאובר כללי לבית. כולל תכנון מחדש של חלוקת חללים פנימית, החלפת כל המערכות, חלונות אלומיניום, תכנון ועיצוב חלל הכניסה והגינה ועיצוב פנים עד לפרטים הקטנים ביותר.

הבית עוצב בסגנון ייחודי המשלב מודרני עם מינימליסטי עם נגיעות אותנטיות מקומיות מבלי לוותר על עושר עיצובי מרשים, חיבור החומרים שנבחרו לעיצוב יצרו בית הרמוני עם ניקיון צבעוני, מלא חיים, מזמין ומשפחתי.

אותנטי ומשפחתי

עיצוב הסלון

הסלון הוא הלב של הבית, העיצוב האותנטי שלו משרה תחושה משפחתית ומזמינה. בסלון ישנו חלון חצי עגול המוסיף ייחודיות לחלל ולצידו חלון קיר גדול עם פרופיל בלגי שחור המשמש גם כיציאה למרפסת ומכניס אור טבעי רב. לצד הסלון ישנו גרם מדרגות לצידו תוכנן בצורה מדויקת וקפדנית מעקה מוטות שהפך לאלמנט מרכזי עיצובי בבית ומשתלב עם אלמנטים שונים בחלל כגון עמוד הטלוויזיה המעוצב המחביא בתוכו את כל הממירים והכלבים ומסתובב ב360 מעלות ומאפשר לצפות בטלוויזיה מכל מקום בחלל הציבורי.

ספת הסלון המפנקת נעשתה בייצור אישי לפי מידות מדויקות לחלל והינה ספה מודולארית עם חלוקה לא קונבנציונאלית, בשילוב שתי כורסאות קלועות חבלים במראה ראטן ועץ אשה בהיר עם שולחנות סלון תואמים להשלמת המראה הייחודי.

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

אווירה אינטימית ונעימה

עיצוב פינת האוכל והמטבח

המטבח מורכב מיחידת ארונות בגוון לבן שבור בשילוב עץ אגוז אמריקאי עם אי מרכזי מחופה שיש, המטבח תוכנן בנגרות אישית תוך תשומת לב רבה לפרטים עם דגש על ניצול מירבי של החלל ומקומות אחסון רבים.

פינת האוכל מורכבת משולחן עגול נפתח, “מאד היה חשוב לייצר אינטימיות נעימה ובמקביל כזו המסוגלת להכיל את כל הילדים והנכדים. וכך נבחר השולחן העגול עם אופציית פתיחה בגדלים שונים, בשילוב כסאות אוכל מרופדים בד עם שלד ורגליים מברזל ונוחים לישיבה ממושכת”, אומרת אביטל. על קיר פינת האוכל נתלו פרטי אמנות מינימליסטיים בגוונים בהירים המכניסים אופי אותנטי וייחודי לחלל הציבורי שלהבית.

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

משרה על המוזה

עיצוב פינת הקריאה והציור

בעלת הדירה הינה אישה מוכשרת מאוחד ואחד מתחביביה העיקריים הוא ציור. לכן היה חשוב להשקיע חשיבה רבה ודיוק בעיצוב פינת הציור שלה, האווירה ו’המוזה’ אותה תיצור. הפינה מאופיינת בגוונים רגועים של אפור וחמרה המשתלבים עם גופי תאורה מפליז וזכוכית שנראים כאילו הם תכשיט בחלל. לצד פינת הציור ישנו חלון המשקיף אל גינה יפהפייה ומלאת צמחיה.

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

גוונים הרמוניים ושקטים

עיצוב יחידת ההורים

יחיד ההורים ממשיכה את הקו העיצובי האלגנטי של הבית כולו ומתאפיינת בגוונים המתחברים יחד בצורה הרמונית ושקטה המקנים פרשנות מינימליסטית חדשה למושג אינטימיות. תקרת החדר הינה תקרת רעפים היוצרת מבנה מאתגר לחלל, על מנת לנצל את המבנה בצורה מרבית תוכננה יחידת נגרות לא שגרתית המכילה נישה למיטה עם ראש מיטה מעץ ופלטה צבועה באפור כהה ומקומות אחסון רבים. הנישה תוכננה בנגרות אישית ומשלבת גופי תאורה מפליז המוסיף לחדר השינה אופי ייחודי ומעוצב.

לחדר השינה תוכנן חדר רחצה צמוד המופרד באמצעות מחיצת גבס עם חלון גדול וקליל, רצפת חדר הרחצה היא רצפת דמוי עץ וקירות החלל חופו בשיש קררה בצבע לבן עם נגיעה אפורה.

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

חיבור בין פנים לחוץ

עיצוב הגינה והכניסה לבית

העיצוב של אזור הכניסה מאופיין על ידי עקרונות ויזואליים ופלטת גוונים החשובה להמשכיות ולחיבור בין הפנים לחוץ. חלל הכניסה קיבל מראה קליל ואלגנטי בעזרת אבני טרוורטין טבעיות וחיפוי בריקים בחלקי קירות נבחרים. מסביב לבית פרוסה גינה יפה שתוכננה בצמחייה שונה ומלאת עצי זית ופרי ובהמשכה פרוסות פינות ישיבה שונות עם פרגולת אלומיניום ועץ. בכדי להנגיש את הגינה, תוכננו לכל היקפה אבני מדרך צפחה שחורות.

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

עיצוב אביטל תירוש | צילום איתי בנית

אחד האתגרים הגדולים ביותר שעמוד מול אביטל היה התכנון, “תכנון מבנה קיים מלווה איתו אתגרים רבים. לצורך קבלת מבנה שלם המדבר באותה שפה, יש להתמודד עם אילוצי תכנון קיימים הדורשים תכנון וחלוקת חלל יצירתית וקפדנית”, אומרת אביטל, “עדיף לבצע תכנון קפדני הכולל בחירת חומרים וריהוט וכמו כן חשובה לא פחות בחירת יועצים ובעלי מקצוע מנוסים ומיומנים. אלה יעזרו לכם לעבור את התהליך באיכות ביצוע גבוהה ולא פחות חשוב, בלוחות זמנים ובתקציב המתוכנן”.

לאתר של מעצבת הפנים אביטל תירוש – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: איתי בנית

תאורה: דורי קמחי

חלונות אלומיניום: קליל

ריצופים, חיפויים וכלים סניטריים בכל הבית: חזי בנק

שטיחים: צמר שטיחים

שיש מטבח וחדרי רחצה: אבן קיסר

מקלחונים: קלירקס זכוכיות

סלון מרכזי- ספה, שולחן צד, אקססוריז, כרית: טולמנס דוט

שולחנות סלון: פראט ליבינג, פה נורמל

כורסאות: אייטמס גלר

כסאות בר ואקססוריז במטבח: טולמנס דוט

כסאות אוכל: פיק אפ

שולחן אוכל: קאזה

כדים: טולמנס דוט

דקורציה לקיר: קסנדרה

ריהוט גן: שבירו

פרגולה: דקמן עץ ברזל ואלומיניום

מאוורר תקרה: אמפראל

אבני כניסה ואבני מדרך: אבן ושיש סלקטד

צמחייה: כל גן

שליכט חיצוני דקוליי.

כורסא בפינת קריאה: אייטמס גלרי

ספה בסלון הקטן: סימפלי ווד

כריות: זארה הום

אקססוריז: טולמנס דוט ופראט ליבינג.

מיטה בחדר שינה: סימפלי ווד

שרפרף: פיק אפ

טקסטיל: זארה הום

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

הבית שמספר סיפור: האחד ישראלי והשניה מקסיקנית

כשהמעצבת מרב זוהר קיבלה בקשה לעצב בית בכפר-ורדים, במרחק נסיעה של יותר משעה מהמשרד שלה, היא אמרה לא תודה. אבל הזוג המקסיקני-ישראלי לפוסט המלא
עיצוב מעין רהב | צילום אביב קורט

פרובנס בכוכב יאיר: הבית שתוכנן ועוצב מחדש

ככל שהחיים עוברים כך הצרכים שלנו מהמקום בו אנחנו מתגוררים משתנים ונדרשות התאמות קטנות או גדולות על מנת שיוכל לשרת אותנו כמו לפוסט המלא
עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

האפי האוור: דירת גן שמחה שעוצבה לאחר 20 שנה

מעצבת הפנים איריס פלס אזולאי עיצבה עבור משפחה צעירה את דירת הגן שלהם במודיעין מכבים רעות. הדיירים הגיעו אליה בעקבות פרויקט אותו לפוסט המלא
Skip to content