פרויקטים אמיתיים

את לא כמו כולם: סקנדינבית מרהיבה ייחודית וחכמה

2020 March 23 | 0 תגובות

סיפורה של משפחה הכוללת זוג הורים מתחום ההייטק ושלושת ילדיהם ושל מעצבת פנים מוכשרת במיוחד בשם שרון גולן, שעיצבה להם דירה במראה נורדי רך עם נגיעות צבעוניות.

הדיירים, אנשים סופר עסוקים בחיי היומיום שלהם, ידעו בדיוק כיצד ירצו שהדירה תיראה וביקשו מהמעצבת שרון גולן חדר הורים מרווח ונח, חדר פרטי עבור כל אחד משלושת ילדיהם וחדר אירוח למשפחה המגיעה להתארח מחו”ל מדי פעם.

בשלב הראשוני, ביקשה המעצבת שרון לרדת לעומק ההתנהלות היומיומית של המשפחה בכדי להתאים לה את העיצוב הנכון ביותר. פעולה חשובה זו שפכה אור על התכנון האידיאלי עבור הדיירים. כך למשל נקבע כי למשפחה נח לאכול בישיבה על בר המטבח מאשר בפינת האוכל ועל כן הוקצה מקום רק לאי- בר, כאשר בבטנו נחבא שולחן קונסולה שנגרר החוצה ונפתח בקלות בעת הצורך.

כמו כן, חלל המשפחה בבית משמש כחדר עבודה, חלל שהות משותפת וחלל אירוח. הוא ממוקם בצמוד לסלון ומתחבר אליו בדלת רחבה, כך שכשהדלת פתוחה החלל מתאחד עם יתר המרחב הציבורי בדירה.

הקיר שמעביר את הסלון לחדרים נצבע בוורוד מעושן ובאופן הגדרתו מרחיב בעין את תחושת החלל הציבורי.

חשיבה מדויקת על כל פינה

עיצוב הסלון

כל חלל בדירה עוצב ותוכנן לאחר מחשבה מדויקת על צרכי המשפחה ועל מנת שיוכלו לנצל כל פינה מבלי לוותר על אף אחת מהפונקציות החשובות להם. הסלון עוצב כחלל פתוח ומואר המתמזג בצורה ישירה עם המטבח, בסלון מוקמה ספה פינתית גדולה ומפנקת בגוון כחול שעומדת מול קיר טלוויזיה מינימליסטי ומיוחד. מהסלון ניתן לצאת אל מרפסת מעוצבת המכניסה המון אור טבעי לחלל. קיר הסלון הממשיך אל מסדרון החדרים נצבע בגוון ורוד מעושן ובאופן הגדרתו מרחיב בעין את תחושת החלל הציבורי וגורם לכל חללי הבית להתמזג ולהתחבר מבחינה עיצובית ותחושתית. את הגדרת אזור הסלון עשתה מעצבת הפנים באמצעות בחירה של שטיח גדול שאסוף את העיצוב ומגזיר את האזור.

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

יציאה למרפסת דרך הסלון | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

חלל ציבורי גדול ומחובר | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

שילוב פריטים מעץ בעיצוב | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

מסדרון רחב ומעוצב | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

נישות דקורטיביות מעץ טבעי | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

קיר טלוויזיה מינימליטי | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

מדפי ברזל בצבע לבן | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב לפי צורך

עיצוב המטבח

עוד לפני תחילת השיפוץ ננקטו מספר מהלכים שהיוו את אבן היסוד בתכנון, אחד מהם היה בחינה של ההתנהלות היומיומית של המשפחה על מנת לתכנן ולעצב בצורה מדויקת שתתאים להתנהלות שלה. המשפחה נמצאת כל היום בתנועה ואת רוב הארוחות שלה נוח להם לאכול באי במטבח ולכן הוחלט להקצות מקום לאי ולוותר על פינת אוכל גדולה שתופסת המון מקום. בבטנו של האי נחבא שולחן קונסולה שנגרר החוצה בקלות במידת הצורך ומשמש למקום נוסף בארוחות משפחתיות ובעת הצורך.

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

אי ישיבה גדול במרכז המטבח | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

חזיתות מטבח בהירות | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

נישות דקורטיביות במטבח | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

שילוב עץ טבעי במטבח | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

מגוון פונקציות בחדר אחד

עיצוב חדר המשפחה

בחלל המשפחה היה צורך לשלב מספר מרכיבים בחדר אחד, החדר היה צריך להכיל גם מקום אירוח, גם אזור עבודה וגם מקום לשהות משפחתית משותפת. חדר המשפחה ממוקם בצפוד לסלון ומתחבר אליו באמצעות דלת רחבה מאוד, כאשר דלת חדר המשפחה פתוחה החלל מתאחד עם המרחב הציבורי בבית ונותן הרגשה של חלל גדול ומרווח. בחדר המשפחה ישנה יחידת אחסון גדולה בנגרות אישית המחוברת לשולחן עבודה, ספה הנפתחת למיטה ומאפשרת אירוח וחלון המכניס אור טבעי רב לחלל. בחדר השתמשה המעצבת בקווים נקיים וגוונים בהירים ונעימים המחברים את החלל לעיצוב של הבית כולו. חזיתות המטבח ומשטחי העבודה נבחרו בגוון בהיר היוצר אווירה נעימה בחלל ונגיעות קטנות של עץ טבעי המכניס ייחודיות מעוצבת למטבח.

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

פינת עבודה שקטה | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

דלת רחבה המחברת בין החללים | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

מקומות אחסון רבים | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

שילוב צמחיה בעיצוב | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

his & hers

עיצוב יחידות ההורים

יחידת ההורים עוצבה מתוך מחשבה על יעילות, הארונות חולקו לשני צדדים, שלו ושלה מתוך שיקול של מהירות ההתארגנות בבקרים ומוקמה פינת עבודה קטנה אשר ממנה למתח ספסל ישיבה המכיל אחסון ומאפשר נעילת נעליים בנוחות. קיר גב המיטה נצבע בחלקו בגוון ירוק בהיר הממשיך לתקרה ונותן אשליה של גודל, לצד המיטה עוצבו שידות מיטה תואמות בצבעם לארונות הבגדים ונראות כאילו מרחפות בחלל. החדר מואר באור טבעי רב המחופה באמצעות ווילון המרכך את האור ונותן אשליה רכה ונעימה.

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

שיר ירוק בחדר השינה | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

פינת עבודה | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

ניצול מקסימלי של החלל | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

ספסל אחסון בחדר השינה | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

תאורה מעוצבת | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

ממלכות פרטיות ומעוצבות

עיצוב חדרי הילדים

הדרישה של בני הזוג הייתה לספק לכל אחת מילדיהם חדר משלו התואם לצרכים של כל אחד מהילדים. החדרים תוכננו ועוצבו בהתאם לגודלם של הילדים והצרכים שלהם עם חשיבה רבה על העתיד על מנת שהחדרים יתאימו להם לעוד הרבה שנים קדימה. בכל אחד מהחדרים נעשו משחרים של צבע בהתאם להעדפותיהם של הילדים ושולבו בהם אלמנטים שונים מעץ טבעי על מנת להשרות אווירה נעימה וייחודית בכל אחד מהחדרים.

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

חדר ילדים מעוצב | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

מקומות אחסון בחדר הילדים | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

גוון פודרה בחדר הילדים | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

פינת למידה | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

המון אור טבעי | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

מדבקות קיר מיוחדות | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

משחקים של צבע | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

אחסון בחדר הילדים | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

חלל קטן שימוש גדול

עיצוב חדר הרחצה

חדר הרחצה הכללי של הבית מכיל ארון גדול בו ממוקמים מכונת הכביסה והמייבש, הארון משמש גם כארון שירות ומאחסן בתוכו את כל הפריטים הנדרשים להתנהלות היומיומית של הבית כגון מטאטא, מגב, חומרי ניקוי ועוד. על מנת לייעל את זמן ההתארגנות תוכננו שני כיורים בחדר הרחצה המאפשרים לבני המשפחה להתארגן יחדיו באותו הזמן בצורה נוחה ומאווררת, רצפת חדר הרחצה חופתה בפרקט בהנחת פישבון המדמה עץ טבעי וארון האחרון ושידת הרחצה נבחרו בגוון שחור עמוק הנותנים נופח דרמטי לחדר הרחצה.

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

חדר רחצה מעוצב | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

כיור כפול בחדר הרחצה | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

ארון אחסון | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

פרקט עץ בחדר הרחצה | עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

“אנחנו לפעמים שבויים בהנחות של מה נדרש ושל  ‘לכולם יש כזה וכזה….'” אומרת מעצבת הדירה שרון גולן. “אני ממליצה בחום על קבלת ייעוץ מקצועי של עיצוב פנים וכמו כן, להיערך לדווח את כל פרטי התנהלות החיים (כולל חשיבה עתידית) ,על מנת לאפשר למתכנן להשמיש את החלל כך שיהיה תפור למידותיכם וישרת אתכם נאמנה”.

כמו כן, ממליצה גולן לא לפחד משילובי פריטים מגוונים: “שילוב פריטים שהם קצת ‘אאוט אוף קונטקסט’ מבחינת מיקום וסגנון – כמו פריטים תעשייתיים, מסחריים או מהעולם של מקומות ציבוריים, לצד פריטים המשדרים אינטימיות של בית- ירקמו יחד תוצאה גם ייחודית וגם מעניינת.

בסופו של יום, אנחנו מעצבים את המציאות, ואת החוויה שלה”.

ואין ספק שהמציאויות שמעצבת גולן הן מרהיבות!

לאתר של שרון גולן – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: הילה עידו

נגרות בכל הדירה: מיה נגרות צביעה וחידושים

מטבח: רגבה

ריהוט: לובלינר

גופי תאורה: כלי אור

קרמיקה וסניטרים: סטודיו קרמיק

וילונות: דליה

אקססוריז ופרטי נוי: גלי ליבנה

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם...

מהפך תוך שנה – מדירת קבלן לסקנדינבית מדהימה

משפחה צעירה רכשה את דירת הקבלן הראשונה שלה וחלמה להפוך אותה לבית. בני הזוג חיפשו את מעצבת הפנים המושלמת לתפקיד ובאמצעות המלצות לפוסט המלא
עיצוב ארז ברוכי | צילום גדעון לוין

שילוב מנצח של אופי וכשרון – עיצוב וינטג’ תעשייתי לדירה בתל אביב

זוג דיירים בדירת גג ישנה בשכונת ביצרון בתל אביב, שכרו את שירותיו של מעצב הפנים ארז ברוכי בכדי שיעצב מחדש את ביתם. לפוסט המלא
עיצוב מורן רוזנברג דויטש | צילום קרין קדוש רבנה

עיצוב דירה מחיר למשתכן – משמימה למודרנית נורדית מדהימה

זוג בתחילת שנות ה-30 פלוס ילדה, שהחליטו לתכנן ולעצב את הדירה שרכשו במסגרת פרויקט מחיר למשתכן, שכרו את שירותיה של מעצבת הפנים לפוסט המלא
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x