פרויקטים אמיתיים

כשמשפחה גדלה: במקום לעבור, הם הוסיפו קומה ועיצבו מחדש

2021 November 25 | 3 תגובות

שמונה שנים עברו מאז שבני הזוג ושלושת ילדיהם רכשו את מבנה הקבלן והפכו אותו לבית, מאז, המשפחה התרחבה והבית שבזמנו התאים למידותיהם הפך צר מלהכיל את כולם. המשפחה פנתה אל אדריכלית אפרת קינן על מנת שתתכנן עבורם את הבית מחדש ותתאים אותו לצרכים החדשים של המשפחה.

השיפוץ כלל ביטול חדר שינה בקומת הקרקע והרחבת החללים הציבוריים והוספת קומה שניה למבנה המכילה את כל החללים הפרטיים של המשפחה.

“המעבר מדירת קבלן לוילה מרווחת בעלת אופי שונה מדירות הקבלן האחרות ברחוב- שנינו את הנראות החיצונית של המבנה באמצעות חיפויי קיר בגרניט פורצלן דמוי חלודה, המיקום הקונסטרוקטיבי המקורי לגרם המדרגות היה במרכז הבית ועל מנת ליצור חלל ציבורי מרווח יצאנו מגבולות הבית המקורי והגדלנו את הבית לטובת גרם מדרגות”, אומרת אפרת.

חלל מזמין ומפנק

עיצוב הסלון

המשפחה, אוהבת לארח ובראש מעיניהם היה ליצור חלל ציבורי רחב ומפנק. לכן, חדר השינה בקומת הקרקע בוטל וחלל הכניסה והסלון הורחבו בהתאם. הסלון תוכנן ועוצב מחדש, נרכשו רהיטים התואמים לגודלו החדש של הסלון, ספה ירוקה ומפנקת ולצידה כורסאות מעוצבות בגוונים שונים ושטיח גדול שאוסף את העיצוב לכדי סלון משפחתי ומפנק. מפתחי החלונות הוגדלו והפכו לחלונות גדולים המכניסים אור טבעי רב לבית. מהסלון קיימת יציאה למרפסת המובילה לגינה ירוקה המכניסה את הגוונים הטבעיים לחלל הציבורי של הבית.

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

תחושה טבעית ונעימה

עיצוב הכניסה

חלל הכניסה לבית הורחב ונפתח כולו בצורה במכניסה אור טבעי רב לחלל הכניסה. לצד דלת הכניסה תוכנן גרם מדרגות קל מתחתיו תוכננה יחידת נגרות המשמשת לאחסון. המדרגות עצמן עשויות פרופיל פלדה ומדרך עץ המשווים מראה קליל ומאורר בחלל הצר של תוספת המדרגות לבית. לצד קיר הכניסה מוקמה קונסולה בצבע שחור עם מראה עגולה ומסגרת צהב, לצידה תוכנן ארון קיר בנגרות מותאמת אישית המוסיף מקומות אחסון רבים לבית ועוזר על שמירת הסדר והניקיון בחלל.

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

שולחן רחב וכיסאות קלילים

עיצוב פינת האוכל

לצד הסלון תוכננה פינת אוכל מזמינה ומפנקת, במרכזה עומד שולחן אוכל רחב עם פלטה מעט במראה טבעי וכיסאות קלילים הנותנים לפינת האוכל מראה מרחף וייחודי, תחת החלון תוכננה יחידת אחסון בנגרות מותאמת אישית המאפשרת לבני המשפחה לאחסן כמות רבה של כלים המפנה להם מקום במטבח ועוזרת לשמור על הסדר והארגון בבית כולו.

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

חלל גדול ומפנק

עיצוב חדר המשפחה

בכניסה לאזור הפרטי בקומה השנייה תוכנן קיר זכוכית עם דלתות צרפתיות היוצרות הפרדה מקומת הקרקע ומבודדות רעשים ובכך מספקים לששת ילדי המשפחה אזור גדול ומרווח לשחק, לצפות בטלוויזיה, לקרוא ולישון. החלל שבין חדרי השינה הפך לפינת משפחה מפנקת במכילה ספה רחבה וקיר טלוויזיה מעוצב עם חיפוי עץ במראה טבעי ומקומות אחסון. לבני הבית אהבה גדולה לספרים ולכן לצד חלל המשפחה תוכננה ספריה מעוצבת ורחבת ידיים שתוכל להכיל ספרים רבים עם נגישות לילדים הקטנים ולמבוגרים. לחדרי הילדים נבחרו צבעים פסטליים עדינים על מנת ליצור אוירה נינוחה ורגועה.

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

מחומרים טבעיים

עיצוב יחידת ההורים

חדר השינה של ההורים הינו חדר גבוהה ורחב ידיים המכיל את אזור השינה, חדר ארונות וחדר רחצה. לחדר כולו נדרש תכנון מדויק על מנת ליצור מראה פרופורציונלי ביחס לתקרה הגבוהה, “יצרנו חיפויי קיר המשלב בתוכו שתי דלתות את לחדר הרחצה והשנייה לחדר הארונות, על מנת לטשטש את הכניסה לחדרים אלו ולשוות לקיר מראה אחיד”, אומרת אפרת. בחירת החומרים ופלטת הצבעים בחדר השינה של ההורים התמקדה בחומרים טבעיים- עץ, צמר, קש ליצירת אוירה רגועה ונינוחה.

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

צורניות גיאומטרית

עיצוב חדר הרחצה

הצבעוניות הייחודית של קומת הילדים נמשכה גם בחדר הרחצה, נבחרו אריחים בעלי צבעוניות רכה מצד אחד אך מהצד השני צבעוניות גיאומטרית השוברת את הרכות. ארון האמבטיה תוכנן במיוחד עם שני כיורים לנוחות מרבית בהתנהלות היומיומית של ששת הילדים.

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

הטיפ של אדריכלית אפרת קינן לתכנון בית בית הוא לחלום בגדול. “בשלב התכנון ממליצה לחלום בגדול, ליצור רשימת משאלות. את ההיתכנות וההתעסקות בפרקטיקה תשאירו למעצב או האדריכל”, אומרת אפרת, . “להלביש בית בסדר גודל שכזה לוקח זמן. אני ממליצה ללקוחות שלי לרכוש וללקט פריטים שהם אוהבים במעלה הדרך בנוסף לימי קניות מרוכזים הנעשים יחד איתי”.

לעמוד הפייסבוק של אדריכלית אפרת קינן – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: גדעון לוין, סטודיו 181maalot

צבע: נירלט

סנטריה: נגב קרמיקה

מיטות: איירופלקס

ספה: רהיטי גבעת השלושה

שולחנות סלון: קואלה

שולחן וכיסאות פינת אוכל: פלורליס

כורסאות סלון: פלורליס

אקססורייז, שטיחים ותאורה: אלפ סטודיו לעיצוב, בית השטיחים והפרקט, שטיחי כרמל, משאלות מעצבים חלומות, פלורליס,

נושא כלים, מחסני תאורה, ubject, paraplu art

עציצים: משתלת מאירה

אלומניום: window fix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

בית במושב: מול שדות של תותים ותקרות גבוהות

כולנו חשבנו על זה. ואם נודה באמת, אנחנו עדיין חושבים על זה מידי פעם. לגור בחצר של ההורים. מעצבת הפנים אורלי מור לפוסט המלא
עיצוב: שמרית משען אברמוביץ | צילום: שירן כרמל

ארבע כניסות ומשפחה אחת: בית בסגנון אתני מרוקאי

כל תהליך של שיפוץ או בניה מתחיל בתכנון מקדים. כזה שמדייק את המבנה, את חלוקת החדרים ואת העיצוב בצורה כזו שיענה על לפוסט המלא
עיצוב חן סבג | צילום מאיה אבגר

מעטפת חמימה ונקיה: עיצוב מינימליסטי מושלם

אתם זוכרים את הימים שלפני הקורונה? שהבית היה המקום אליו היינו חוזרים אחרי יום עבודה ארוך? מאז השתנה המון בעולם העיצוב אך לפוסט המלא
Skip to content