פרויקטים אמיתיים

קסם בקיבוץ | מינימליזם תעשייתי ומודרני

2018 December 2 | 0 תגובות

הקיבוצים בארץ מלאים בקסם. יש בהם אווירה מיוחדת שלא תמצאו בשום מקום אחר בעולם ולדעתנו חלומם הגדול של רוב הזוגות הצעירים הוא לגדל ילדים בקיבוץ.

זוג צעיר ושני ילדיהם הקטנים חיים את החלום בקיבוץ ניר עם שנמצא בדרום הארץ. לאחר שנים של מגורים בקיבוץ החליטו לעבור לבית דו קומתי חדש באותו הקיבוץ. את הבית הם תכננו ועיצבו במיוחד על מנת שיתאים לצרכים של המשפחה הצעירה ולאופי המיוחד שלה.

כשחיפשו מעצבת פנים שתעזור להם לעצב את בית חלומותיהם הם נתקלו במספר עבודות של שיר שטייגמן והתאהבו מיד בסגנון העיצובי המיוחד שלה. כבר מהפגישה הראשונה הם הבינו שמדובר בסיפור אהבה שימשיך שנים והחליטו להיכנס עם שיר לתהליך המיוחד של עיצוב הבית.

 הלקוחות אוהבים את הסגנון המינימליסטי ורצו לשמור על חזית נקיה הפונה אל הרחוב, הקונספט העיצובי של הבית כולו הוא מינימליזם תעשייתי ומודרני עם שימוש רב בחומרים כמו בטון, ברזל שחור ונגיעות של עץ. הבית מלא אור טבעי ומקושט בפריטים מיוחדים ומדויקים שהופכים אותו למלא באופי.

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

חזית הבית הפונה אל הרחוב | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

חזיתות נקיות ומינימליסטיות | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

החלל הציבורי של הבית הוא פתוח, גדול, מרווח ומלא באור, הסלון מעוצב עם תקרה כפולה גבוהה וחלונות בלגיים גדולים ומעוצבים המכניסים המון אור טבעי לחלל. תקרת הבית נשארה בטון חשוף ולפי בקשתה של הדיירת נעשה שימוש רב בגוונים השחורים, את חלל הסלון תוחמת ספריית ברזל אוורירית בגוון שחור שתוכננה במיוחד, מגדירה את החלל ומשמשת לאחסון גלוי של חפצים. את שולחנות הסלון עיצבה המעצבת בעזרתו של מעצב ישראלי במיוחד שתתאים לחלל מבחינת צבעים וקו עיצובי.

בסלון ניתן לראות שימוש במספר סגנונות של גופי תאורה וברצפת בטון מוחלק. למרות השימוש בחומרים אלו לחלל ניתן מראה חמים, מיוחד ומזמין באמצעות פריטים מיוחדים של המשפחה.

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

רצפת בטון מוחלק | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

קורות בטון חשוף | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

חלל ציבורי מואר | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

ספריה המחלקת את החלל | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

שימוש בחומרים טבעיים | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

ספרייה אורירית ומיוחדת | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

בחירת הצבעים לעיצוב המטבח הייתה לא שגרתית. הדיירת אוהבת את הצבע השחור ועל כל התלבטות שהייתה לגבי בחירת הגוונים בבית הבחירה הייתה החלטית וברורה – תמיד היא בחרה בצבע השחור.

המטבח הוא חלק מהחלל הציבורי והחזיתות שלו נצבעו בחשור מט מיוחד, במרכזו מוקם אי למטבח בגוון עץ אלון המכניס חמימות מיוחדת לחלל. את אריחי המטבח הגיאומטריים החליטה המעצבת פנים להמשיך עד לחיבור עם תקרת הבטון על מנת לתת תחושה של גובה לחלל והשימוש ברובה שחורה בין האריחים מדגיש את צורתם המיוחדת.

בהחלטה תקציבית שהגיעו אליה יחדיו הוחלט למקום תאורה טכנית פונקציונלית באזור העבודה של המטבח ומעל האי מוקמו גופי תאורה מעוצבים.

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

מטבח שחור ולא סטנדרטי | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

המון אור טבעי | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

אי במרכז החלל | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

נגיעות חמות של עץ | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

הצבע השחור מורגש בכל פינה | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

את קיר המדרגות הוחלט לצבוע בצבע דמוי בטון המשתלב עם מעקה הברזל השחור.

מוטיב שחוזר על עצמו במספר חללים בבית הוא תמונות המסמלות את אופי המשפחה ומוסיפות לחלל את הנגיעה האישית שלהם, בעלת הדירה חובבת צילום ולכן מוסגרה תמונה של מצלמה, לאחר מספר שנים של מגורים בפריז מפת המקום גם מצאה את מקומה על הקיר ותמונה של אופניים שמסמלת את אהבתו של בעל הדירה.

מדרגות את קיר המדרגות הוחלט לצבוע בצבע דמוי בטון המשתלב עם מעקה הברזל השחור. מוטיב שחוזר על עצמו במספר חללים בבית הוא תמונות המסמלות את אופי המשפחה ומוסיפות לחלל את הנגיעה האישית שלהם, בעלת הדירה חובבת צילום ולכן מוסגרה תמונה של מצלמה, לאחר מספר שנים של מגורים בפריז מפת המקום גם מצאה את מקומה על הקיר ותמונה של אופניים שמסמלת את אהבתו של בעל הדירה.

תמונות עם משמעות | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

מדרגות את קיר המדרגות הוחלט לצבוע בצבע דמוי בטון המשתלב עם מעקה הברזל השחור. מוטיב שחוזר על עצמו במספר חללים בבית הוא תמונות המסמלות את אופי המשפחה ומוסיפות לחלל את הנגיעה האישית שלהם, בעלת הדירה חובבת צילום ולכן מוסגרה תמונה של מצלמה, לאחר מספר שנים של מגורים בפריז מפת המקום גם מצאה את מקומה על הקיר ותמונה של אופניים שמסמלת את אהבתו של בעל הדירה.

מזגרות ברזל | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

בקומת הגלריה החליטה המעצבת ללכת על עיצוב פחות קונבנציונלי ולמקם את הרהיטים במרכז החלל על מנת ליצור תחושה של לופט מרהיב ומיוחד. בקומת הגלריה ממוקמת פינת העבודה ופינת הטלוויזיה, ההחלטה למקם את הרהיטים במרכז החלל יצרה קשר ישיר לחלל הציבורי של הבית כולו ויצרה מקום מזמין, נעים ומיוחד.

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

קומת הגלריה | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

חלל פתוח ומחובר לשאר הבית | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

פרקט עץ חמים ומזמין | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

קשר ישיר לסלון | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

המון אופי | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

להשקיף אל נוף הקיבוץ | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

את אהבתה של בעלת הדירה לצבע השחור ניתן לראות גם בעיצוב חדר השינה – קיר מיטה שחור ודומיננטי עליו מוקם ראש מיטה בתכנון של המעצבת שנבנה במיוחד אצל מסגר ונגר, יחידת ההורים ממשיכה את הקו העיצובי הנקי והמינימליסטי של הבית כולו. כדי לתת לחלל נגיעה אישית של הדיירים החליטה המעצבת למקום קומפוזיציה של תמונות שאת חלקן צילמה בעלת הבית, תמונה של בעלה רכוב על אופניים, מפה של המקום המיוחד בו הם ביקרו ותמונת נוף שצולמה על ידיה ומכניסה את האופי שלהם לחדר.

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בניתעיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

קיר שחור דומיננטי | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

גב מיטה שעוצב במיוחד | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

גוון שחור ומלא אמירה | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

מקומות אחסון רבים | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

הבית נמצא באזור בו נהוג למקם את חדרי הילדים בממ”ד של הבית ולכן חדר הילדים מוקם בממ”ד בקומה השניה של הבית. את המיטה דיירי הבית בנו בעצמם והחליטו להשאיר את גוון העץ חשוף. חלקם העליון של קירות החדר נצבעו בגוון ירוק מעושן ובעזרת פריטים מיוחדים החדר הפך להיות קסום ומלא באופי – ארון תלוי בגוון התואם למיטה, מזוודה מיוחדת שנרכשה בשוק הפשפשים ומשמשת מקום אחסון ומתלי עץ מיוחדים שנתלו על הקיר.

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

מיטה שעברה מהבית הקודם | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

מזוודה מיוחדת מלאה אופי | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

חדר המשחקים ממוקם בממ”ד שנמצא בקומה התחתונה של הבית, בעלת הדירה רצתה שהצבע השחור החוזר על עצמו כמעט בכלל החללים בבית יבוא לידי ביטוי גם בחדר המשחקים אך בצורה המתאימה לילדים ומשלבת בתוכה גם גוונים בהירים ושמחים. באמצעות הצבע השחור נוצרה נישה מיוחדת שמכניסה עומק לחלל. בתוך הנישה מוקמה שידה שעברה עם הדיירים מהבית הקודם אך עברה שיפוץ על מנת להתאימה לחלל.

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

חדר משחקים | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

נישה שחורה | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

שידה שעברה שיפוץ | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

הקו המינימליסטי והנקי שחוזר על עצמו בבית כולו ממשיך גם בחדרי הרחצה, עם ריצוף חלק המדמה בטון ואריחי פישבון בצבע לבן עם רובה שחורה המחפים את החלל כולו. ניתן לראות שגם הגוון השחור חוזר על עצמו במספר אלמנטים החדר הרחצה דבר המוסיף עניין ועומק לחלל.

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

אריחי רחצה שמגיעים לתקרה | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

גוונים בהירים וקווים נקיים | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

אלמנט שחור | עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

השיטה של שיר בכל מה שקשור לעיצוב היא לעבוד לפי שלבים ולא לוותר אפילו על הפרט הכי קטן. לעבוד לפי סדר מסוים ולא לחפף בכלום אפילו אם זה אומר שהתהליך ייקח קצת יותר זמן מהצפוי.

ביקשנו משיר טיפ מנצח לעיצוב והיא ענתה בשמחה “תהיו נאמנים לפלטת הצבעים שלכם, שמרו על קו של חומרים וצבעים אך הישארו עם ראש פתוח לגוונים אחרים במידה והם תואמים”

לאתר של שיר שטייגמן – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט

אדריכלות: אביבה פרידמן, סטודיו זרתא | צילום: איתי בנית | נגרות: עוזון מטבחים | מסגרות: מתניה כהן | בטון מוחלק: יואב הוז | בומנייט בלגי: ליסמן | תאורה: אסף ויינברום, אור-עד | קיר בטון: מיקי קוחמייסטר Bconcept  | נירוסטה: תותחני | דלתות: שערי ברכה | ריהוט: טולמנ’ס Pick-Up, תמיר שמואל, שמואל לינסקי (שולחנות סלון), מתניה מירז (ערסל קומה עליונה) | תמונות סלון: סטודיו לאקיבוקס | טקסטיל ואביזרים: אנה אמיאל, TWO.M פייברס, ה.חבושה, אייטמס גלרי, ארטיזאכן

הצטרפות לקבוצה של walls

avatar

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב פנים: אלה מורגן | צילום: שירן כרמל

הום סטיילינג | למלא את הבית בצבע

ההחלטה לשפץ את הבית היא החלטה קשה, אם זה משיקולים כלכליים, נוסטלגיים, שיקולים של זמן או כל שיקול אחר שתמצאו כדי לא לפוסט המלא
עיצוב פנים: סיסי ארזי | צילום: מאור מויאל

עיצוב פנים | עוד אחד יותר נחמד

בשבילנו התרחבות המשפחה זו סיבה לשפץ ולרענן. שמחנו לגלות שאנחנו לא היחידים שחושבים ככה. חודשים ספורים לפני שהם מתרחבים, משפחה צעירה החליטה לפוסט המלא
לטיסיה שיינקמן

עיצוב פנים | למלא את הבית ברגש

כאשר לאחד מבני המשפחה יש צרכים מיוחדים כל דיירי הבית מתאחדים ומתאימים את החלל על מנת שיוכלו לקרוא לו בית ועל מנת לפוסט המלא