פרויקטים אמיתיים

עיצוב פנים | למלא את הבית ברגש

2018 November 18 | 0 תגובות

כאשר לאחד מבני המשפחה יש צרכים מיוחדים כל דיירי הבית מתאחדים ומתאימים את החלל על מנת שיוכלו לקרוא לו בית ועל מנת שיתאים לכולם הן מבחינה עיצובית והן מבחינה פונקציונלית.

זוג הורים עם שלושה ילדים מלאים בקסם רכשו פרויקט יזמות ייחודי ופנו אל המעצבת לטיסיה שיינקמן על מנת שתעזור להם להפוך את ארבעת הקירות לבית שיתאים לכל דיירי המשפחה.

מהפגישה הראשונה הבינה לטיסיה שהמשפחה מולה היא עומדת הולכת להיכנס עמוק לליבה ואכן כך היה.

המשפחה הגיעה אל המעצבת עם תכניות אדריכליות ויחד הם תכננו, שינו, עיצבו ובנו כל מה שצריך על מנת להתאים את הבית כולו לכל דייריו.

המשפחה אוהבת עיצוב ובעלת טעם משובח היו שותפים לכל התהליך, היו פתוחים לרעיונות חדשים ולהצעות מיוחדות ולא סטנדרטיות של המעצבת.

הם חיפשו מקום פרקטי לגדל בו את ילדיהם וקיבלו חלל פתוח, מואר, נקי וחם שהם יכולים לקרוא לו בית.

הבית כולו מתוכנן כקומה אחת גדולה עם מסדרונות רחבים וחללים מרווחים ומותאמים להתניידות של כיסא גלגלים. הבית כולו מעוצב מחומרים טבעיים וצבעים בהירים ושמחים עם אלמנטים מיוחדים שנבחרו בקפידה.

למשפחה היה חשוב שהחלל הציבורי של הבית יהיה פתוח, מרווח ומואר ולכן תוכננו חלונות גדולים המכניסים המון או טבעי לחלל ומשמשים גם יציאה למרפסת ירוקה ומעוצבת.

רגע לקראת סיום השיפוץ נכנסו המעצבת ובעלת הדירה אל החלל וראו את תקרת הבטון החשופה ובהחלטה נועזת החליטו להשאירה כמו שהיא. החלטה שהביאה לתכנון מחדש של התאורה והגבס בחלל כולו, תקרת הבטון החשופה הפכה להיות אלמנט עיצובי שחוזר על עצמו בחלק מחדרי הבית.

בחלל הציבורי של הבית מוקמה תמונה שצוירה על ידי בעלת הבית וביתה הקטנה, התמונה הפכה במהרה לאלמנט המרכזי בעיצוב והצבעים שנבחרו לאקססורייז בחלל נבחרו בהתאמה לתמונה בגוונים ירוקים וורודים.

עיצוב הבית התחיל מהסלון, במרכז הסלון ממוקמת ספה מודולרית גדולה ומפנקת עם משענת שניתנת להזזה והתאמה, ניתן להחליף את צד הישיבה ממול הטלוויזיה אל מול פינת האוכל או להוריד את המשענת לחלוטין, הספה הופכת את החלל כולו למודולרי ונגיש. הסלון מחופה בפרקט עץ חמים ומזמין המשרה אווירה נינוחה על החלל כולו.

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חלל ציבורי מואר ופתוח | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

ספה מודולרית | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

צבעים בהירים וחומרים טבעיים | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חלונות גדולים המספקים אור טבעי | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חלל מודולרי מותאים לכל דיירים הבית | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

המטבח עוצב בקווים נקיים עם ארונות לבנים ומסגרת עץ אלון המכניסה עומק לחלל, במטבח יש פינת קפה הממשיכה את קו העץ של הארונות ומדפי עץ המשמשים להצגה של חפצי נוי. במטבח תוכנן חלון צרפתי גדול שניתן להניח עליו עציצי תבלין ובכך להכניס את הטבע פנימה. במרכז המטבח ממוקם אי מעוצב ומונגש, באי יש מדרגה המאפשרת ישיבה עם כיסא גלגלים סביב האי לארוחות משותפות ומעליו ממוקמת תאורה מעוצבת של מעצב ישראלי המכניסה את העץ גם לתאורה בחלל.

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

אי מעוצב עם מדרגה | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

שילוב של עץ וצבעים לבנים | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

מטבח מואר עם צמחיה מרעננת | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

פרקט עץ חמים ומזמין | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

מדפי נוי מעוצבים | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

להכניס את הטבע | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

אלמנטים מדויקים | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

בפגישה הראשונה של המעצבת עם המשפחה ראתה המעצבת תמונה שהייתה תלויה בביתם הישן ותפסה את מבטה. לאחר בירור של המעצבת נגלה שאת הציור ציירה בעלת הבית יחד עם ביתה הקטנה והם לא חשבו לקחת את התמונה לביתם החדש אך לאחר התעקשות מצד המעצבת למצוא לתמונה מקום בבית החדש התמונה מוקמה במרכז החלל הציבורי, מעל פינת האוכל והפכה במהרה לנושא של הבית כולו.

מעל התמונה תוכנן גוף תאורה מעוצב הנותן לה את הכבוד המגיע לה ומתחתיה מוקמה שידת אחסון לבנה עם מקומות אחסון נסתרים וגלויים המציגים פרטים של המשפחה.

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

תמונה שצוירה על ידי בעלת הבית וביתה | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

תאורה ייחודית | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

מקומות אחסון רבים | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

אלמנטים מעוצבים | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

תאורה מיוחדת על תקרת בטון חשוף | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

בכניסה לבית יש ספסל מעוצב מעץ המאפשר לשבת עליו ולנעול נעליים לפני יציאה או להניח חפצים בזמן שנועלים את הבית או מתארגנים, הספסל מוסיף המון אופי לכניסה לחלל ומקושט בצמחיה ירוקה המאווררת את הכניסה לבית.

במבואת הכניסה נוצרה נישה קטנה עם מתלים, מדף וארגזי אחסון מעוצבים הנישה ממוקמת מאחורי דלת הכניסה ומאפשרת אחסנה של תיקים, מעילים, ארנקים וכל מה שצריך בהישג יד כאשר יוצאים מהבית.

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

נישה לאחסון חפצים | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

כניסה מעוצבת ופונקציונלית | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

חדר ההורים משמש כמקום מפלט שקט בו ההורים יכולים להירגע ולנוח, הגוונים של החלל בהירים וקווי העיצוב נקיים ומיוחדים, בחדר ישנם שני חלונות גדולים המכניסים המון אור טבעי לחלל, חדר ארונות קטן ופתוח המוביל אל חדר הרחצה. ניתן לראות את מוטיב הצבעים מהסלון חוזרים על עצמם גם בחדר ההורים.

בחדר הרחצה ביחידות ההורים ניתן לראות אזכור לתקרת הבטון החשופה באמצעות אריחי בטון גדולים, מוטיב שחוזר על עצמו בבית כולו וגם בחדר הרחצה הוא הבטון, הצבע הלבן והשימוש בעץ.

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חדר גדול ומפנק | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

שימוש בגוונים בהירים | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

נגיעות של צבע | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

אריחי בטון המדמים את התקרה בחלל הציבורי | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חדר רחצה מואר | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

הבן של המשפחה אוהב את גיבורי העל לכן החדר שלו מעוצב בקונספט מיוחד המשלב את גיבורי העל בעיצוב בצורה נכונה עם חשיבה על העתיד. הריהוט בחדר עבר איתו מהבית הקודם אך עבר שיפוץ והותאם לעיצוב החדש. בחלל מוקמו מדפים בהם הוא יוכל להציג את גיבורי העל שלו לראווה. בפינת החדר נמצא שולחן לגו מיוחד המשמש גם כמקום אחסון לחלקי הלגו וגם מקום בו הילד יוכל לשחק ולבנות.

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חדר גיבורי על | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

קישוטי קיר מיוחדים | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

שולחן לגו | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

מדפים לתצוגת גיבורי העל | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

בין הבנות יש קשר מיוחד, הן רצו לחלוק חדר אחד גדול ועם חשיבה על העתיד הוחלט למקם את החדרים שלהן בצמוד אחד לשני עם פתח גדול בין החללים המחבר אותם לחדר אחד גדול ומפנק שבעתיד יהיה ניתן לסגור בקלות. הפתח בין שני החדרים מאפשר לבנות להיות ביחד אך בכל זאת לכל אחת יש את הפינה שלה בחלל. בחדר אחד מוקמה פינת יצירה עם כל החפצים הנדרשים ליצירה ומגירות אחסון שמארגנות את הכל, בחדר השני יש את פינת המחשב. מעל כל מיטה מיקמו ווילון בצבע שונה לפי בחירת הבנות.

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חדרי הבנות | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

עיצוב בגוונים טבעיים | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חיבור שני החללים בעזרת פתח בקיר | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

שולחן עבודה גדול | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

פינת יצירה מעוצבת | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

 

חדר המשפחה ממוקם ליד האזור הציבורי של הבית על מנת לתת לילדים מקום לצפות בטלוויזיה ולשחק בו בשקט ולהורים להשקיף מקרוב על חדר המשפחה. את קירות החלל מקשטים שני מדפים המשמשים להצגה של קולקציית הבובות של המשפחה ותמונה מיוחדת שנוצרה מחיבור של מספר תחתיות של כוסות ויוצרת תמונה גדולה ומעוצבת שהודבקה על הקיר.

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חדר המשפחה | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חדר מפנק ומזמין | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

תמונה מתחתיות של כוסות | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

חדר העבודה תוכנן והוזמן בהזמנה אישית מנגר, בחלל מוקם שולחן עבודה גדול שמאפשר לשני ההורים לעבוד ביחד באותו הזמן, השולחן ממוקם מול חלון גדול המשקיף לחוץ ומשרה אווירה נעימה ומיוחדת על החלל.

בחדר העבודה מוקמה שידה גדולה לאחסון עם דלת עץ מיוחדת שגם היא עוצבה בהזמנה אישית המסתירה חלק ממקומות האחסון ועוזרת לשמור על מראה מאורגן ומסודר של חדר העבודה.

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חדר עבודה הפונה לחוץ | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

יחידת נגרות בהתאמה אישית | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חלל מאורגן ומסודר | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

 

חדר הרחצה של הילדים הוא גדול ומונגש, הוחלט להמשיך עם אריחי הקבלן עד התקרה כדי לתת תחושה של גודל וגובה, ארון הרחצה מותקן בגובה המתאים לכיסא גלגלים, הוא נגיש וללא ידיות שיפריעו לתזוזה של הכיסא בחלל. המראות בחדר הרחצה ממוקמות בצורה כזו שיתאימו לכולם, הן מתחילות מגובה נמוך וממשיכות לגובה. את דלת המקלחון הכניסו לכיס שנוצר במיוחד על מנת לאפשר פתיחה מקסימלית של המקלחון.

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חדר רחצה מונגש | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

אריחים המשרים תחושה של גודל | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

לטיסיה שיינקמן צילום אורית ארנון

חדר רחצה של הילדים | עיצוב לטיסיה שיינקמן | צילום אורית ארנון

כששאלנו את לטיסיה מה הטיפ שלה לעיצוב מנצח היא אמרה בלי למצמץ לקחת את העיצוב הכי רחוק שאפשר. להתחבר באמת למה שאתם אוהבים ולהעז, בלי לחשוב על מה שאחרים חושבים. זה העיצוב שלכם לכו איתו הכי רחוק שאפשר.

לקחו חלק בפרויקט

שטיחים: אחים סיני | אביזרי סטיילינג: ביתילי | ספסל: תומיק חפצים רהיטים מיוחדים | תאורה: א.ש תאורה באופק בע”מ | תאורת עץ פינת אוכל: חיים איבגי | תאורת עץ מטבח: סטודיו ויה | צילום אורית ארנון

לדף הפייסבוק של לטיסיה שיינקמן – לחצו כאן

הצטרפות לקבוצה של walls

avatar

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב פנים אורית מזרחי | צילום שרון צרפתי

לא לבנות בלבד | עיצוב פנים בגוון פודרה

לכל אדם יש את האופי שלו. את סגנון הלבוש שלו, את המוזיקה שהוא אוהב לשמוע, ואת סגנון העיצוב המתאים רק לו, ככל לפוסט המלא
עיצוב פנים: אלה מורגן | צילום: שירן כרמל

הום סטיילינג | למלא את הבית בצבע

ההחלטה לשפץ את הבית היא החלטה קשה, אם זה משיקולים כלכליים, נוסטלגיים, שיקולים של זמן או כל שיקול אחר שתמצאו כדי לא לפוסט המלא
עיצוב פנים: סיסי ארזי | צילום: מאור מויאל

עיצוב פנים | עוד אחד יותר נחמד

בשבילנו התרחבות המשפחה זו סיבה לשפץ ולרענן. שמחנו לגלות שאנחנו לא היחידים שחושבים ככה. חודשים ספורים לפני שהם מתרחבים, משפחה צעירה החליטה לפוסט המלא