פרויקטים אמיתיים

למסגר את הנוף בעיצוב פנים

2019 April 16 | 0 תגובות

הם רכשו את ביתם החדש בעיר השכנה לזו שבה הם מתגוררים אך הבית אותו רכשו אינו התאים לצרכים של המשפחה הצעירה. המשפחה, זוג הורים ושלושת בניהם הקטנים, משפחה חמה שאוהבת לבלות זמן רב יחדיו ולארח בביתם חברים ובני משפחה, לאחר שיטוט קצר בפייסבוק הבינו שהיחידה שיכולה לעזור להם להפוך את המבנה לבית היא לא אחרת ממעצבת הפנים נטע לוינגר אשר בכל אחד מהפרויקטים שלה מחברת את העיצוב לסיפור של האנשים המתגוררים בחלל. הם הגיעו אל נטע דרך המלצות רבות ברשתות החברתיות וככל שבדקו יותר ויותר הבינו שהסיפור שלהם עם נטע מתחיל בהפיכת המבנה לבית ויגמר בחברות עמוקה ורבת שנים.

המשפחה רצתה להפוך את הבית למואר ואוורירי אך יחד עם זאת שיהיה חמים, משפחתי ומזמין. הם רצו בית מעוצב בסטנדרטים גבוהים שיהיה שיקי ומיוחד. בני הזוג אוהבים מאוד את הסגנון הבוהו שיק, אקלקטי עם נגיעות סקנדינביות מיוחדות וביקשו לשלב את כל הסגנונות בביתם החדש.

התכנון המקורי של הבית היה מסורבל ולא הצליח למצות את הפוטנציאל העצום הגלום בו, מעצבת הפנים תכננה את החללים מחדש על מנת לתת תחושת מרחב ואוויר והתאימה את החלל לבקשותיהם של הדיירים.

להכניס את הנוף למסגרת

עיצוב הסלון

לצד הסלון מוקם גרם המדרגות שתחילה היה סגור ואפלולי, הוחלט לפתוח אותו ולהשוות לו מראה אוורירי ומואר באמצעות בחירת מעקה מינימליסטי ונקי. פתיחת גרם המדרגות הביאה לחלל ציבורי פתוח רחב ומואר המתכתב בקשר ישיר עם כל החללים הציבוריים בבית.

בעלת הדירה ידעה שהיא רוצה ספת ישיבה דמוי עור וזה היה הקו המנחה בבחירת כל הפריטים הנמצאים בסלון. הם שילבו מגוון של חומרים וצבעים טבעיים המשתלבים בהרמוניה אחד עם השני ויוצרים חלל משפחתי, מזמין ומיוחד. בחירת הגוונים לסלון הייתה בחשיבה מדויקת על צרכי המשפחה, בית שבו יש תזוזה בכל רגע נתון, ילדים משחקים אורחים באים והולכים, הגוונים הטבעיים נותנים להם שקט, פחות גירויים בעיניים וגוונים טבעיים המשתלבים עם החוץ. פתחי החלונות הוגדלו על מנת להכניס את הטבע לאזור הציבורי של הבית ופרופיל החלונות של הבית כולו נבחר בצבע שחור הממסגר את החוץ ומכניס אותו פנימה.

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

שילובי חומרים | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

גרם מדרגות פתוח ומואר | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

ספת עור שהכתיבה את בחיר הפריטים | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

ספסל דקורטיבי | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

חלל ציבורי מואר ופתוח | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

מודולארי ומקורי

עיצוב המטבח

המטבח הוא מטבח רחב גדול ולבן, קיר אחד חופה באבני בריק מרשימים ותאורה פונקציונלית בצבע שחור המכניסה עומק רב לחלל ושוברת את הגוון הלבן המיוחד של העיצוב כולו. תחילה הדיירים פחדו מגודלו של המטבח, שלא יראה ריק וקר ולכן הוחלט למקם ממש במרכזו שולחן בר עם כיסאות בר, השולחן משמש אותם לארוחות קלות, ישיבה ומספר מקום עבודה נוסף, הוא נותן תחושה קלילה יותר ומכניס אווירה ייחודית למטבח. השולחן קליל וניתן לנשיאה ולכן באירועים מיוחדים המשפחה מוציאה אותו החוצה ועליו הם מארחים. גודלו של המטבח הצריך בחירה מדויקת של הפריטים הנמצאים במטבח ובסופו של דבר יצא חלל חם, משפחתי שכיף לבלות בו.

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

גוונים בהירים ומלא אור טבעי | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

מטבח גדול ומרווח | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

שולחן בר במרכז המטבח | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

משפחתי ומפנק

עיצוב פינת המשפחה

הקומה התחתונה בבית המקורי הייתה סגורה וחשוכה בעלת גוונים כהים וכבדים. לאחר השיפוץ הפכה הקומה הציבורית לפתוחה ומוארת באמצעות הגדלת חלון הוויטרינה נכנס המון אור טבעי אל הבית. לצד הוויטרינה מוקמה פינת המשפחה שגם היא מלאה באור טבעי באמצעות חלון אקווריום המכניס את הגינה הירוקה לפנים. בפינת המשפחה מוקמה ספה מפנקת מלאה בכריות ובטקסטיל בגוונים טבעיים המשתלבים עם הנוף הנשקף מהחלונות.

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

פינת משפחה מפנקת | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

הפכה ללב הבית | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

בחירה מדויקת של טקסטיל | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

מסגור החלונות | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

שילוב הרמוני

עיצוב פינת האוכל

לפינת האוכל היה מקום מאוד מסויים בו הדיירים ידעו שהיא צריכה להיות ממוקמת. הבחירה בשולחן עגול ססגוני ומיוחד הייתה בלתי נמנעת, השולחן העגול מאחד בין כולם ומספק ארוחות משפחתיות נוחות וחמימות. למעצבת היה חשוב שהאזור בו הפינה נמצאת יאסוף את פינת המשפחה ואת כל האלמנטים הממוקמים בה, יתאים מבחינה ויזואלית לבית כולו ויאגד את כל בני המשפחה לפינה חמימה ומשפחתית.

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

שולחן עגול שנפתח | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

חמים ומשפחתי | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

שילוב של פריטים מיוחדים | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

ספרייה בטבע

עיצוב חלל המדרגות

את העלייה לקומה הפרטית של הבית מקשטת ספריית עץ גדולה המקבלת את דיירי הבית בקומה העליונה הספרייה תוכננה והותאמה במיוחד לחלל ובנויה מעץ ומברזל, הקיר עליה הספרייה תלויה חופה בטפט אקזוטי המשרה אווירת חופש ושובבות על החלל ומוסיף לו את האופי המיוחד של המשפחה.

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

ספרייה טרופית | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

מלאת אווירה | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

שילוב של עץ וצבע | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

טרופית וייחודית | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

בוהו שיק

עיצוב יחידת ההורים

חדר ההורים הפך לחדר רך, מזמין ומעט רומנטי, מעצבת הפנים שילבה בו את סגנון הבוהו שיק האהוב על הדיירת ובאמצעות פריטים שבחרה בקפידה הפכה אותו לחמים ומיוחד. הווילון נבחר מתוך מחשבה רבה על האווירה אותה ישרה על החלל, הוא נתפר במיוחד לחדר והותאם לו מוט מרשים המוסיף צבע לחדר ההורים. את קיר המיטה חיפו בטפט בעל מרקם עדין ונעים והטקסטיל הרך שנבחר הופך אותו לנעים, מזמין ומפנק.

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

חמים ומפנק | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

התאמת הטקסטיל לחלל | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

שילוב גווני זהב התורמים לאווירה | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

עדכני ומחושב

עיצוב חדר הרחצה ביחידת ההורים

חדר הרחצה ביחידת ההורים עוצב בסגנון קלאסי ומדויק. הם רצו לתת לחדר הרחצה מראה טיפה עדכני ומיוחד, החלק התחתון של הקירות חופה באבני בריק בצבע לבן והופרדו מהחלק העליון באמצעות קרניז עדין המשרה אווירה של חדר רחצה בבית מלון, המקלחון חופה גם הוא באבני בריק לבנים עם נישה פונקציונלית ומעוצבת, והריצוף הנבחר בגוון שחור משלים את העיצוב ויוצר ניגודיות מושלמת וקלאבית בין הלבן של הקירות לשחור שברצפה.

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

רחב ומעוצב | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

שילוב של עץ בחדר הרחצה | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

מלתחות בנים

עיצוב חדרי הילדים

שלושת הבנים הם חובבי כדורסל מושבעים, לכן בעיצוב חדרי השינה שלהם רצו ללכת על קונספט המשלב בתוכו אקסטרים אך בכל זאת לתת לכל אחד מהם מקום לאופי המיוחד שלו. לכל ילד חדר משלו ובכל חדר אלמנט אחר המתאים לאופי שלו. את ארונות הבגדים עיצבו במיוחד מברזל המדמה לוקר ונותן תחושה תעשייתית ומיוחדת לחדרי השינה של הילדים.

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

אווירה ייחודית | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

ארונות בהזמנה אישית | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

לדמות מלתחות של גברים | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

אלמנטים ייחודיים | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

עיצוב חדרי הילדים | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

אדג’י וססגוני

עיצוב חדר הרחצה של הילדים

את חדר הרחצה של הילדים רצו לעצב בסגנון גברי, אדג’י ומיוחד. הרצפה שנבחרה היא רצפה גרניט פורצלן המדמה דיזל, רצפה המכניסה לחלל אווירה מיוחדת ועדכנית. לפני שראו את התמונה כולה לבעל הבית היה קשה לדמיין את הריצוף בחלל אך בסופו של דבר קיבל הפתעה טובה ומעוצבת. באקססורייז בחדר הרחצה השתמשו בגוונים של ברונזה, אפור וכחול כדי להשוות לחלל מראה מעוצב ומיוחד של מלחתה לגברים.

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

עיצוב מלא תעוזה | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

שילוב של חומרים | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

בחירת ריצוף ייחודית | עיצוב נטע לוינגר | צילום איתי בנית

כששאלנו את נטע מה הדבר שהיא הכי ממליצה לנו לשים לב אליו כשאנחנו חושבים על עיצוב היא אמרה החלונות.

החלונות מהווים מסגרת לחוץ ויכולים להכניס את הנוף הירוק והמרשים לפנים ולייחד את הבית באווירה שונה וקסומה. אז אנחנו למדנו שצריך לשים לב לאלומיניום שאותו אנו בוחרים כדי למסגר את הנוף ולהכניס אותו הביתה.

הצטרפות לקבוצה של walls

avatar

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב פנים תמר פרוידמן | צילום יניב שמידט

הדשא של השכן כבר לא ירוק יותר | עיצוב פנים

כמה פעמים יצא לכם לשבת לקפה אצל השכנים ולחשוב למה הבית שלכם לא מסודר כמו שלהם? נקי כמו שלהם? או מעוצב ויפה לפוסט המלא
עיצוב קרן פרידמן צור | צילום ניצן הפנר

אין כמו יפו בלילות | עיצוב פנים לדירה להשכרה

ארצנו הקטנה מלאה במקומות היסטוריים, צבעוניים ושמחים המושכים אליהם תיירים רבים שבאים מכל העולם להתרשם ולחוות את האופי המיוחד של הישראלים. כבר לפוסט המלא
עיצוב פנים ליטל ויליגר ווגמן | צילום הגר דופלט

הבית הירושלמי | עיצוב פנים

לכל אחת מהערים הגדולות בעולם יש אופי הייחודי רק לה, נוף הייחודי רק לה, ריחות הייחודיים רק לה וסגנון בניה שייחודי רק לפוסט המלא