צילום: גידי בועז | עיצוב פנים : טל מאיו הלוי | תוכן : walls

פרויקטים אמיתיים

לעצב געגועים לאפריקה | פנטהאוז ברחובות

2017 November 16 | 0 תגובות

כל מסע הוא אוסף בלתי נגמר של משמעויות רגשיות. האדם הנוסע צובר חוויות, שומר בראשו זיכרונות ואוצר בגופו ובנפשו רגעים ייחודיים. כמעט כל אדם ישמח לצאת למסע אל ארץ רחוקה, ולאחר שישוב משם ירצה בוודאי לשחזר את אותם רגשות שחווה, להעלות את אותם זיכרונות ולשוב בדמיונו אל אותם רגעים ייחודיים.

טל מאיו-הלוי (‘חווית העיצוב’), מומחית לעיצוב ולהום סטיילינג, לוקחת אותנו למסע קסום בפנטהאוז יפהפה ברחובות, שבעליו – השבים מהרפתקה ארוכת שנים ביבשת אפריקה – ביקשו לעצב אותו ברוח היבשת השחורה ובדמותם שלהם. את התוצאה המרשימה מביאים לכם כאן אנשי WALLS  במלוא הדרה.

“מדובר בפנטהאוז מקבלן, בקומה השישית, על שטח של 169 מ”ר ומרפסת של 57 מ”ר”, משתפת מאיו-הלוי בפרטים הטכניים תחילה. “בעלת הדירה מאוד אוהבת עיצוב, אבל לטענתה קשה לה לחבר את הכול יחד לתמונה אחת מעוצבת ושלמה. כאן נכנסתי אני לתמונה, במטרה ליצור אווירה נעימה, יוקרתית ומזמינה, אבל בעלות לא גבוהה”.

כאמור, הזיקה החזקה של בני הזוג לאפריקה קיבלה ביטוי נרחב בזמן העבודות, מתחילתן ועד סופן. נוצר בפנטהאוז רחב הממדים שילוב בין חוֹם וכהוּת אפריקניים טיפוסיים לבין אווירה רגועה, בהירה ויוקרתית. שני אלמנטים מרכזיים, מאותה ‘משפחה’, הם שמאפשרים את השילוב הזה: עץ אגוז אמריקאי בגוונים בהירים ועץ אלון מבוקע בגוונים כהים, שהניגוד ההרמוני ביניהם נראה היטב בכל רחבי הבית.

פנטהאוז מעוצב

צילום – גידי בועז

הסלון, המקבל את באי הבית עם כניסתם, זכה לשדרוג מכמה בחינות. ראשית, חוּפָּה הקיר שמול דלת הכניסה באריחי בטון תלת-ממד מדגם escher, של ‘אקו בטון’. לקיר נוספו גופי תאורה מיוחדים ושעון מעוצב שיוצר על ידי בעלה של המעצבת. בקיר שעליו תלוי מסך הפלזמה נקבע אלמנט עץ מרחף, מהרצפה ועד לתקרה, כדי ‘לטשטש’ את העובדה שגובה התקרה הוא 2.58 מטרים בלבד. “כדי ליצור קשר לקיר הבטון ה’תלת-ממדי’, נצבע קיר הפלזמה בשליכט בטון”, מוסיפה המעצבת.

 פנטהאוז מעוצב

צילום – גידי בועז

 פנטהאוז מעוצב

צילום – גידי בועז

 פנטהאוז מעוצב

צילום – גידי בועז

 פנטהאוז מעוצב

צילום – גידי בועז

 פנטהאוז מעוצב

צילום – גידי בועז

 פנטהאוז מעוצב

צילום – גידי בועז

 פנטהאוז מעוצב

צילום – גידי בועז

עיצוב פנים יכול לכלול, כידוע, גם פעולות לשינוי מקומם של האלמנטים בחלל. כך, הוזזו הספה ופינת האוכל ‘אל תוך’ חלל הסלון, כדי לאפשר ליושבים ליהנות מהנוף הפתוח שנשקף מהחלונות הגדולים.

שינוי מקומם של הרהיטים בסלון לא נעשה לצורך עיצוב הסלון בלבד: הוא השפיע רבות גם על עיצוב המטבח, שהודות לסידור החדש זכה לתוספת של אי מרשים בעל משטח עבודה מעץ כהה ומרשים. בצדי האי נקבעו מדפים ומקומות אחסון נוחים, וסביבו מוקמו כמה כיסאות בר מעוצבים בצבע בהיר.

עיצוב מטבח בפנטהאוז

צילום – גידי בועז

עיצוב מטבח בפנטהאוז

צילום – גידי בועז

מטבח מעוצב בפנטהאוז

צילום – גידי בועז

באשר לחדר השינה של ההורים – כאן ביקשו בני הזוג מפורשות לעצב חדר שינה מפנק, שיספק תחושה של צימר יוקרתי. מאחר שמדובר בחדר צר וארוך, הודבק על קירותיו טפט תלת-ממדי שמעניק תחושה של עומק. המיטה שנבחרה היא מיטה במראה נעים עם גב גדול במיוחד ומרופד. על הרצפה הונח פרקט בצבעי עץ כהים, וכל תאורת החדר נשלטת בעזרת שלטים, גם משיקולים פונקציונליים (הצורך להרחיק את שקעי החשמל לטובת הצבת גב המיטה הרחב) וגם משיקולי נוחות ופינוק.

חדרי הילדים עוצבו בעזרת צבעים נעימים ובהירים, כדי להשרות תחושה של רוגע ונעימוּת גם בחללים הללו.

עיצוב חדר שינה

צילום – גידי בועז

עיצוב חדר שינה

צילום – גידי בועז

עיצוב חדר שינה

צילום – גידי בועז

עיצוב חדר שינה

צילום – גידי בועז

גם בחדרי השירותים והאמבט הושקעה מחשבה רבה: באחד הקירות שבשירותי האורחים היה חלון שפנה אל מרפסת השירות הסמוכה, והוא נאטם. על אותו קיר הונחה מראה גדולה, אשר מעניקה תחושת מרחב, וכ’פיצוי’ על סגירת הפתח היחיד בחדר נקבעה וֶנְטָה לאוורור. משטח הכיור, שמשולב בו מדף, תוכנן על ידי טל המעצבת, “כדי להוסיף תחושה של גודל לחלל הקטן”, כדבריה.

בניגוד לשירותי האורחים, אמבטיית הילדים (לזוג שני ילדים, בני שש ועשר) מציעה חלל לא קטן, מה שאפשר לבצע בו שינויים רבים יחסית: ארון האמבטיה שהיה צמוד לאסלה הוזז, ובמקומו תוכנן ארון אמבטיה גדול יותר; נקודות המים הועתקו לקיר אנכי; מדף ה’ניאגרה’ הסמויה הוגדל, כדי שיהפוך פונקציונלי יותר ויוכל לשמש להצבת פריטים שונים.

עיצוב פנטהאוז

צילום – גידי בועז

עיצוב פנטהאוז

צילום – גידי בועז

עיצוב פנטהאוז

צילום – גידי בועז

עיצוב פנטהאוז

צילום – גידי בועז

עיצוב פנטהאוז

צילום – גידי בועז

בכל רחבי הבית הוצבו פסלים אפריקניים שאותם הביאו בני הזוג איתם, כמובן, ממסעם הבלתי נשכח. דלתות הפנים בפנטהאוז שודרגו, ועבודות נגרוּת מקוריות הוכנו לטובת הצבה בפינות שונות – “שידת הכניסה, ארונות האמבטיה והשידות בחדר השינה בוצעו לפי שרטוטים שלי, בהתאמה מקסימלית לחלל ומתוך מטרה לנצל היטב את מקומות האחסון בבית”, מספרת טל.

צילום – גידי בועז

צילום – גידי בועז

בסופו של תהליך, הודות לשילוב הבולט והמושלם בין שני סוגי העצים, לנתונים המצוינים של הפנטהאוז עצמו ולעבודתה המדויקת של טל מאיו-הלוי, זכה הבית למראה מיוחד במינו שמצד אחד מבטא את האהבה והמשיכה לאפריקה, ומצד שני מציג לעיני כול את אופיים ואת דמותם של הדיירים. כך יוצרים מקום ביתי, נעים ומחמם, אך גם נוצץ ויוקרתי.

הצטרפות לקבוצה של walls

 

-קרדיטים- 

עיצוב והום סטיילינג – טל מאיו  

צילום – גידי בועז

ריהוט – kiyano show room

תאורה – יצחקי תאורה

מטבח – נגריית פוגל

עבודות נגרות – נגריית אלישע

שטיח – השטיח האדום

עבודות שיפוץ – עינב עדני

וילונות – וילונות אורגד

אריחי בטון תלת ממד – אקו בטון.

עיצוב והום סטיילינג – טל מאיו-הלוי

אתר: www.enjoydesign.co.il

פייסבוק: https://goo.gl/NZzX5X

השאר תגובה

avatar
wpDiscuz

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב זה שם המשחק | בית קטן בכפר

זוג צעיר עם שני ילדים קטנים ובית בכפר החליטו שלכבוד הרחבת המשפחה צריך להרחיב גם את הבית. הם החליטו לצאת לשיפוץ מקיף לפוסט המלא
ראשי נטלי הלל עיצוב פנים

כשבעלת הבית אמנית | עיצוב לבית בקיבוץ

זוג צעיר ושלושת ילדיהם הקטנטנים חלמו על בית מעוצב וייחודי רק להם. כזה שיתאים לאופי שלהם. לכישרון שלהם. לסביבה הטבעית שלהם ויאפשר לפוסט המלא

להרגיש בבית נורדי | שיפוץ דירה בתקציב מוגבל

בתים ראשונים הם תמיד מרגשים. וכשזה בית ראשון שרוכשים עם המשפחה הקטנה והמדהימה שהקמתם לעצמכם זה מרגש אפילו יותר. זוג צעיר + לפוסט המלא