פרויקטים אמיתיים

עיצוב הבית | שני עולמות שונים בדירה אחת

2018 June 4 | 0 תגובות

כשמשפחה מחפשת מקום לנוח ולנפוש בו ויש להם דירה שמשמשת כמשרד בתל אביב בוחרים מעצבת טובה שתערבב את הכל ויוצא לופט מרשים שבמהלך השבוע משמש כמקום לערוך בו פגישות ובסופי השבוע מקום אורבני, משפחתי וחמים שהמשפחה יכולה לנפוש בו.

בעלי הבית פנו אל המעצבת שלומית זלדמן לעיצוב הבית ויחד יצרו מקום שמאכלס את כל הדרישות בצורה מרווחת שעונה על הדריכות והצרכים של כל דיירי הבית.

הדירה ממוקמת בבניין ישן במרכז העיר, גודלה 86 מ”ר בלבד והיא תוכננה בצורה מוקפדת בהתאם למגבלות הקונסטרוקטיביות של עמודים תומכים וקורות.

את שטחה הפנימי חילקה זלדמן בצורה מדויקת שתנצל את כל המטראז’ בצורה אפקטיבית, מה שיצר סלון גדול, מרווח, מואר ומפנק שביום יום משמש לפגישות עבודה, ומיקום חללים נוספים בצורה מחושבת על מנת לענות על הדרישות והצרכים של הבית כולו.

האווירה השולטת בחלל היא של לופט עירוני מודרני, הצבעוניות היא מונוכרומטית עם נגיעות קלות של צבע.

בכניסה לבית תוכנן ארון מחופה מראה שנותנת תחושה של גודל ומרווח לחלל ומשמש מקום לאחסון חפצים אישיים ולהתארגנות לפני היציאה מהבית.

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

חלל הכניסה | עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

בחלל הציבורי של הדירה ממוקם הסלון, ביחס לשטח הדירה כולה הסלון נחשב גדול ומרווח.

במרכזו עומדת פינת ישיבה גדולה שמוקפת בכורסאות והדומים מפנקים אשר בצורתם המשווים לחלל מראה מעוגל ורך.

בסלון ממוקמת ספריית ענק שתוכננה בהתאמה אישית ומתפרשת על פני קיר שלם, דיירי הבית אוהבים לקרוא בזמנם הפנוי ולכן יש להם אוסף גדול של ספרים וחפצים שכולם מצאו את מקומם בספריית הענק, חלקה פתוחה וחלקה סגורה בדלתות מעוצבות בצבעים ובגדלים שונים הספרייה משתלבת בצורה הרמונית עם הקורות שנותרו מתכנון הדירה המקורי.

החלון הגדול המחבר בין כל החלל הציבורי הפך לאלמנט עיצובי מרכזי בחלל.

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

החלון הגדול המחבר בין כל החלל הציבורי בדירה הפך לאלמנט עיצובי מרכזי בחלל והוא ממשיך מהסלון אל פינת האוכל והמטבח. בחירת הפרופיל הבלגי השחור נותן לחוץ שמשתקף מהחלון מראה ממוסגר ומהווה מוקד לכל החלל המרכזי בדירה.

למרות גודלו הקטן יחסית של המטבח זדלמן בחרה בצבעוניות כהה ובעיצוב מנימליסטי שכן המטבח משמש להכנת ארוחות קלות ולא לבישול. באמצעות מסגרות עץ שעבר תהליך האפרה ובצבעוניות מונוכרומטית זדלמן השוותה למטבח השחור עומק ואופי, המקרר הוא מוטיב עיצובי מרכזי במטבח והקיר המוביל אל פינת האוכל נצבע בצבע שחור המיועד לכתיבה עם גיר ובחלקו העליון שולבו פתחי אוורור עגולים ושחורים במראה תעשייתי.

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

פינת האוכל מרווחת ומוארת וממוקמת בסמוך לחלון ובכך ממשיכה את המטבח ונהנית מנוף אורבני ומהמון אור טבעי. הצבעוניות בפינת האוכל ממשיכה את הקו העיצובי של המטבח והצבעים השולטים בה הם גוונים של שחור וחום.

בפינת האוכל הועמד שולחן אוכל רחב ידיים אשר במקביל לארוחות המשפחתיות משמש לישיבות ולעבודה. הכיסאות אינם אחידים בעיצובים אבל הם דומים על מנת ליצור גיוון, עניין ועושר עיצובי.

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

בחלק הפרטי של הבית תוכננה יחידת הורים עם חדר רחצה צמוד, חדר שינה נוסף וחדר רחצה מופרד.

מפתחי החלונות בחדרים הוגדלו על מנת שיוכלו ליהנות כמה שיותר מהאור הטבעי. חדרי השינה עוצבו בסגנון מינימליסטי שעונה על כל הצרכים שלהם. הרצפה בחדרים חופתה בפרקט עץ חמים.

ביחידות ההורים המעבר לחדר הרחצה פתרה זדלמן בצורה יצירתית ומיקמה בתוך ארון הקיר, יחידת נגרות מיוחדת ומותאמת לצורכי החלל מבלי לוותר על מקומות אחסון.

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

יחידת ההורים | עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

חדר שינה | עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

חדר הרחצה ביחידות ההורים חופה באריחים עשויים שני סוגים של שיש והם הונחו בסגנון של FISH-BONE בשחור לבן והקירות עוצבו במריחות בטון אפור.

גם קירות חדר הרחצה הנוסף עוצבו במריחות בטון ובמראה אורבני ונקי.

במסדרון המוביל אל חדר הרחצה שולב ארון שירות במסגרת עץ ורשת מפח מחורר המאוורר ומסתיר את מכונות הכביסה והמייבש שבפנים.

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

חדר רחצה | עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

חדר רחצה | עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

חדר רחצה יחידת הורים | עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

חדר רחצה יחידת הורים | עיצוב פנים: שלומית זלדמן | צילום: עמית גושר

 

 

התאורה בכל חלל הבית היא שילוב בין פסי תאורה תעשייתיים לתאורת ספוטים. מה שיוצר תאורה דינמית ומשתנה בהתאם לרצון הדיירים, אם זה תאורה חזקה וממוקדת במהלך ישיבת עבודה או תאורה רכה ומעומעמת כשמבלים עם המשפחה.

אנחנו היינו מעט סקפטים לגבי חופשה ובילוי במקום שבו אנחנו עובדים אבל בעזרת העיצוב הנכון שלומית הצליחה ליצור הפרדה מושלמת ונכונה בין הזמן שהחלל משמש לעבודה לבין הזמן שהחלל משמש לחופשה וגרמה לנו להבין שבעיצוב הדברים הקטנים הם אלו שעושים את ההבדל הגדול.

הצטרפות לקבוצה של walls

השאר תגובה

avatar
wpDiscuz

אולי יעניין אותך גם...

אדריכלות ועיצוב פנים צחית תשובה | צילום הגר דופלט

להפוך את היוצרות | תכנון ועיצוב בית במושב

אין אחד שלא חלם אפילו לרגע על בית במושב. כזה עם גינה ירוקה, גדר לבנה, שכנים מדהימים ואווירה קסומה וייחודית של המושבים לפוסט המלא
עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

להגשים חלום במושב | עיצוב והלבשת הבית

אנחנו תמיד חלמנו על בית במושב. סביבה ירוקה שמקיפה את הבית כולו ושקט מיוחד שאופייני רק למושבים הקסומים בארצנו. בדיוק בגלל אנחנו לפוסט המלא
עיצוב סלון איתן כהן

עיצוב פנים | לצאת מהקופסא בגיל הזהב

אחרי שכל החיים עבדנו קשה, חסכנו, גידלנו ילדים והשקענו בהם את כל חיינו אנחנו מגיעים לגיל הזהב. הגיל שבו צריך לנצל כל לפוסט המלא