פרויקטים אמיתיים

להגשים חלום במושב | עיצוב והלבשת הבית

2018 September 27 | 0 תגובות

אנחנו תמיד חלמנו על בית במושב. סביבה ירוקה שמקיפה את הבית כולו ושקט מיוחד שאופייני רק למושבים הקסומים בארצנו. בדיוק בגלל אנחנו אוהבים לראות זוגות שמגשימים את החלום של כולנו ועוברים לבית מעוצב במושב. אז תתראו לכם שחצי מהזוג היא המעצבת לירון אומזגין, אמא לשתי בנות מתוקות ובעלת המותג “עדידה הלבשת בתים”, מאז ומתמיד נושמת וחולמת עיצוב, מוצאת את ההשראה שלה בפרטים ישנים שהיא משפצת, מחדשת, מעצבת והופכת לפרטי אמנות של ממש.

 

לפני כשלוש שנים בן זוגה של לירון הגיע עם רעיון. לעזוב את המקום שהם גרים בו עכשיו לטובת המושב ולהגשים את החלום של בית קרקע מעוצב באזור השרון, בלי להסס הם נגשו יחדיו אל המושב ומצאו בהרחבה בית מלא פוטנציאל שבנייתו כמעט והסתיימה ונראה היה שחיכה רק להם. ומיד התחילו בשיפוץ, תכנון, עיצוב והתאמה של הבית לצרכי המשפחה.

העיצוב שלירון בחרה הוא כפרי, מדויק, חמים ונעים עם שילוב מעניין בין חומרים וצבעים ובין אלמנטים חדשים וישנים שמהווים אלמנט מרכזי בעיצוב.

בתוכנית המקורית של הבית היו מספר דברים שלא התאימו לחלומם של המשפחה ודרשו תכנון מחדש של חלק מהאלמנטים ושינויים בתוכניות המקוריות.

הכניסה לבית הובילה ישירות למקרר ללא מבואת כניסה, הפתרון היה להגדיל את דלת הכניסה ולהזיז את מיקום המקרר אל תוך המטבח תוך יצירת יחידת נגרות מעוצבת ומותאמת בדופן המטבח שתקבל את פני האורחים בצורה נעימה.

החלונות בבית היו קטנים ופנו אל חומה, לירון החליטה להגדיל את החלונות ולשתול צמח מטפס על החומה דבר שהכניס את הטבע לחלל.

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

החלל הציבורי של הבית פתוח, מאוורר ומתחבר בצורה ישירה למטבח מצדו האחד ומצדו האחר לדלת זכוכית גדולה המשמשת ליציאה לפטיו מעוצב וירוק.

את הגוונים של הריהוט בסלון בחרה לירון על קשת צבעי הפסטל, שילוב של ורוד, תכלת וגווני השמנת המשתלבים בצורה נהדרת עם רצפת העץ המחפה את הבית כולו.

הסלון כולו מלא בחלונות רחבים וגבוהים המאפשרים כניסה רבה של אור טבעי לחלל וגורמים לטבע להיכנס בצורה ישירה ומדויקת שמשתלבת עם בחירת החומרים הטבעיים בחלל כולו.

המושב בו הבית ממוקם הינו מקום הררי ובחורף קריר במיוחד, הצורך בחימום החלל ובמיקום קמין עצים התנגש עם רצפת העץ שמחפה את הבית כולו והביא את לירון למציאת פתרון יצירתי ובטיחותי שישתלב עם הקו העיצובי הכפרי שבחרה. היא מיקמה מתחת לקמין העצים אריחי קרמיקה ייחודיים שמשתלבים נהדר עם בחירת החומרים כולה ומספקים פתרון בטיחותי ומעוצב לבעיה.

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

חלל מואר ופתוח | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

שימוש בחומרים טבעיים | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

שימוש בצבעי פסטל | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

הלבשת הבית בטקסטיל | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

להכניס את החוץ | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

ריצוף החלל כולו בעץ | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

חלונות בלגיים גדולים ומעוצבים | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

פתרון בטיחותי ומעוצב לקמין | צילום שי אפשטיין

בראיה של לירון המטבח הוא הלב של הבית. בתוכנית הקבלן של הבית הכניסה מובילה היישר אל המטבח. לכן ללירון היה חשוב לייצר קבלת פנים נעימה במיוחד, היא רצתה לייצר תחושת קלילות, נינוחות וזרימה ובחרה בגוונים אפורים בהירים כבסיס לפלטת הצבעים שנבחרה לחלל. האפור הוא גוון שמתאים לסגנונות עיצוב רבים ולכן הוא התאים בדיוק לאווירה אותה רצתה להשיג.

חזיתות המטבח נצבעו בצבע אפור בהיר, יחידת נגרות עליונה מעץ מלא בשילוב זכוכית המשמשת לאחסון דקורטיבי נקי ואלגנטי, אי גדול ומרשים שמוקם במרכז החלל ונצבע בגוון כחול עמוק על מנת לתת קונטרסט לצבעי הפסטל הבהירים.

מעל האי מיקמה לירון מספר נקודות תאורה כדי להעצים את הדרמטיות של האי אל מול החלל כולו.

את חלונות המטבח המקוריים שהיו החליטו להחליף לחלונות רחבים וגדולים שיותר כדי שיוכלו להשקיף אל הגינה הירוקה ואת פרופיל האלומיניום שלהם החליפו לגוון בהיר שמתאים יותר לעיצוב כולו.

 

הטיפ של לירון לבחירת הצבע למטבח הוא לבקש דוגמאות לפני שאנחנו מחליטים סופית על צבע או אריח מסויים.

לבחון את הגוונים בחלל באור יום ובתאורת ערב במקום שבו הם אמורים להיות. לאחר שהחלטתם על צבע מסויים אתם יכולים לקחת את הדוגמאות איתכם לכל יום הסתובבות ולהתאים אותם לבחירות נוספות שאתם צריכים לעשות.

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

אי במרכז החלל | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

תאורה ליצירת אווירה דרמתית | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

שילוב של גוונים בהירים וכהים | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

מטבח שמתחבר לחוץ | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

פינת אוכל רחבה | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

מטבח כפרי ומזמין | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

שילוב מדפי עץ | צילום שי אפשטיין

לירון מגדירה את עצמה כרומנטיקנית חסרת תקנה ולכן בחרה בחדר השנה כמקום להגשים את הצד הרומנטי שבה והלכה על הקו העיצובי עד הסוף.

חדר השינה עוצב בסגנון בוהו שיק עם נגיעות כפריות מתוחכמות וחמימות, היא בחרה לשלב צבעים לא טריוויאליים כגון אפור כהה המייצר עניין וייחודיות ומילאה את החלל בשכבות של טקסטיל היוצרים רכות העוטפת את האדם הנכנס אל החדר ברכות מזמינה כיאה לחדר שינה.

 

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

מקום להגשים את הצד הרומנטי | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

מיטה בגוון לא סטנדרטי | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

אלמנטים מיוחדים לאוורה | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

שילוב טקסטיל וצמחיה בחלל | צילום שי אפשטיין

בחדר הרחצה המחובר ליחידת ההורים היא בחרה בשידת איפור עתיקה והפכה אותה לארון אמבטיה בצבע ירוק מרשים ביופיו שמשתלב עם האריחים הגיאומטריים האפורים ושילבה מעליו מראה עגולה גדולה ותאורה רומנטית תלויה מצדי המראה.

בשלב תכנון חדר הרחצה נתקלה לירון בצינור אוויר חשוף שלא נלקח בחשבון ויצר בעיה בתכנון, לירון בחרה להסתירו באמצעות גבר נגד מים ויצרה על הדרך נישות דקורטיביות ושימושיות, אחת בתוך המקלחון עצמו שמשמשת לצורך הנחת כלי הרחצה, והשנייה משמשת לדקורציה בלבד ומכניסה עומק לחלל.

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

שיפוץ של שידת איפור ישנה | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

פריט מרכזי ומיוחד | צילום שי אפשטיין

חדר השינה המשותף של הבנות עוצב בגוונים של ורוד ולבן, החדר כמו הבית כולו חופה בפרקט עץ חמים ומזמין ואת הרהיטים בחרה לירון בגוון בהיר כדי שיוכלו לשמש את הבנות גם בעתיד.

קיר אחד בחדר נצבע בצבע ורוד וקושט בעזרת מדבקות קיר בצורת עננים בגוונים שונים התואמים לעיצוב.

בחדר מוקם שטיח גדול שמכסה כמעט את החלל כולו, הרעיון מאחורי העיצוב היה לתת לבנות מקום שקט ורגוע שיוכלו להעביר בו שנת לילה טובה וייהנו לבלות בו.

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

שילוב של גוונים מתוקים ובהירים | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

חדר נעים ומזמין | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

עיצוב קיר בעזרת צבע ומדבקות | צילום שי אפשטיין

בתכנות המקורית של חדר הרחצה של הבנות הייתה עמדה של מכונת כביסה ומייבש. מכיוון שבבית אין שירותי אורחים ללירון היה חשוב להפריד בין אזור הרחצה לאזור הכביסה והיא החליטה לעשות זאת באמצעות קיר גבס שחוצץ בין האסלה לאזור מכונת הכביסה ומהווה מסתור נגיש ונוח לאזור הכביסה.

בעיה נוספת שהייתה בתכנון החלל היא האוורור שלו – הפתח היחיד לחדר הרחצה היה דלת פלדלת אטומה והאוורור היחיד שהתאפשר היה באמצעות ונטה דבר היצר חדר רחצה חשוך ולא מאוורר.

לירון בחרה להחליף את הדלת האחורית בדלת בשילוב חלון זכוכית סבתא יפייפיה שהאירה את החלל כולו ועדיין ספיקה פרטיות בחלל.

לירון בחרה בחיפוי קיר לבן ונקי ושילבה לו רצפה מיוחדת שגונבת את ההצגה ומוסיפה לחלל המון אופי.

הטיפ של לירון לחדר רחצה בעל תחושה מרווחת הוא תוכנית פריסה טובה שמנצלת את החלל בצורה הטובה ביותר על ידי תכנון הריצוף כך שכמה שפחות אריחים יחתכו וכך יתקבל תחושה של חדר רחצה גדול ונעים.

בעיצוב חדר הרחצה של הבנות הדגש היה על פרקטיות – לירון רצתה ליצור מקום שישמש את הבנות להתארגנות מהירה בבוקר.

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

חדר רחצה נוח להתארגנות | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

קרמיקה לבנה עם רצפה ייחודית | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

פריטים מיוחדים בחדר הרחצה | צילום שי אפשטיין

חדר העבודה עוצב ותוכנן עבור עדי הקטנה, מקום שבו היא תוכל להתרכז בלמידה ויצירה. את הקיר בחרה לירון לצבוע בגוון ירוק שמועד להגביר את הריכוז בזמן הישיבה בשולחן העבודה. עיוב החדר מלווה במשחקים בין ישן לחדש, שולחן עבודה חדש שחובר לכיסא משנות ה60 ששופץ והותאם לחלל בצבעוניות עליזה המקלילה את צבע הקיר הכהה.

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

חדר עבודה מעוצב | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

קיר ירוק התורם לריכוז | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

מקומות אחסון רבים | צילום שי אפשטיין

פינת המשפחה מוקמה בקו ישיר עם הסלון, דבר המאפשר למבוגרים להשגיח על הילדים מחלל הציבורי של הבית ובכל זאת לשמור על הפרדה מוחלטת בין האזורים. בפינת המשפחה מוקמו כונניות עתיקות שנצבעו וקיבלו חיים חדשים, הן משמשות לאחסון המשחקים של הילדות וספריה לספרי קריאה שונים. פינת המשפחה צופה אל הפטיו בו קיימת צמחיה ירוקה שנכנסת לחלל ומשרה עליו אווירה נעימה ונינוחה.

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

ניתן לצפות בפינת המשפחה מהחלל הציבורי | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

שידות שעברו חידוש | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

חלל פתוח ומואר | צילום שי אפשטיין

מכיוון שהתכנון מחדש של הבית הביא לכך שאין לבית מבואת כניסה בחרה לירון להשתמש בגינה על מנת לייצר לכל הבאים תחושה מקדימה המרמזת על הפנים של הבית.

לצד דלת הכניסה מיקמה ספסל ברזל העומד על אבני בזלת אפורות. הספסל מאפשר ישיבה והשקפה על הגינה, מקום מנוחה לאחר יום ארוך באוויר הפתוח. ריהוט החוץ כולו שודרג על ידי כריות שנתפרו בהזמנה בדוגמת עלים ברקע פודרה המתכתבים על צבעוניות הפנים. המרפסת כולה קושטה בפריטים שנבחרו בקפידה ממקומות שונים ומוסיפים למרפסת את אופי הבית כולו.

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

גינה ירוקה ומעוצבת | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

מקומות ישיבה | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

טקסטיל בהזמנה אישית | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

חומרים המרמזים על עיצוב הפנים | צילום שי אפשטיין

עיצוב: לירון אוטמזגין | צילום שי אפשטיין

ספסל בכניסה לבית | צילום שי אפשטיין

כשניגשים לתכנון עיצוב של בית לרוב אנחנו נעזרים בבעל מקצוע. אבל כשמדובר בבית של המעצב עצמו תהינו לעצמנו מאיפה מתחילים בכלל לתכנן את העיצוב והתכנון של הבית אז שאלנו את לירון איך היא התחילה את כל התהליך.

 

“איך מתחילים לתכנן עיצוב של בית? למען האמת שאצלי אין כללים. מעצם היותי מלבישת בתים אני משתמשת המון בחומרי גלם, מסתובבת לא מעט בחנויות עיצוב, נחשפת לעיצובים הכי טרנדים שיש ובעיקר מקפידה לצרוך אמנות באורך קבע. כשמגיעה אליי ההשראה היא יכולה להתחיל מקופסת עוגיות צבעונית מפח, מרהיט מעניין או מגוון צבע ממניפת צבעים. מאותו רגע אני נסחפת לתוך מחשבות, רוקמת תכניות ולא מצליחה להתרכז בשום דבר אחר עד שאני יורדת לפרטי פרטים.

מושב סלעית מוקף בחורש טבעי והכביש המוביל למושב צופה לנוף עוצר נשימה של כל מישור החוף ואפילו אפשר לראות באופק את הים. השאיפה הייתה לשלב בבית חומרים טבעיים ככל האפשר ולכן הבחירה הראשונית ונקודת המוצא שלנו הייתה פרקט עץ טבעי שיעניק תחושה של בית בכפר.”

 

לעמוד הפייסבוק של לירון – לחצו כאן

לאתר של לירון – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

גינון: רוני לוסטינג | מטבח: יוניק דברים מיוחדים | ידיות למטבח: א. ישראלי | תאורה: מורנו, טורקיז האוס, אורל תאורה, לוגו תאורה, שוק הפשפשים | ריהוט: קלאסיגן, ביתילי, רהיטי וינטאג’ | שטיחים, הדום, כריות נוי, כלי מיטה: מיקלולה גלריה לעיצוב חדרים | אקססוריז: ה.חבושה, home piece, golf & co | ארונות אמבטיה: יניב פשפשים, ד”ר ענתיקה | ריהוט חוץ: קלאסיגן, איקאה, home piece | שיש: שיש פרביטל, שרון קרמיקה | ברז מטבח: ניקולאצי ברזי יוקרה | ווילונות: רוזבד.

הצטרפות לקבוצה של walls

avatar

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב פנים: אלה מורגן | צילום: שירן כרמל

הום סטיילינג | למלא את הבית בצבע

ההחלטה לשפץ את הבית היא החלטה קשה, אם זה משיקולים כלכליים, נוסטלגיים, שיקולים של זמן או כל שיקול אחר שתמצאו כדי לא לפוסט המלא
עיצוב פנים: סיסי ארזי | צילום: מאור מויאל

עיצוב פנים | עוד אחד יותר נחמד

בשבילנו התרחבות המשפחה זו סיבה לשפץ ולרענן. שמחנו לגלות שאנחנו לא היחידים שחושבים ככה. חודשים ספורים לפני שהם מתרחבים, משפחה צעירה החליטה לפוסט המלא
עיצוב שיר שטייגמן | צילום איתי בנית

קסם בקיבוץ | מינימליזם תעשייתי ומודרני

הקיבוצים בארץ מלאים בקסם. יש בהם אווירה מיוחדת שלא תמצאו בשום מקום אחר בעולם ולדעתנו חלומם הגדול של רוב הזוגות הצעירים הוא לפוסט המלא