פרויקטים אמיתיים

לחשב מחדש תכנון ועיצוב פנים

2019 April 7 | 0 תגובות

לא פעם יוצא לנו לשמוע על פרויקטים שנמשכים זמן רב, אם זה בגלל חוסר החלטיות של הדיירים, בעיות תקציב, היתרים או סיבות כאלה ואחרות, תהליך העבודה של הפרויקט הבא החל לאחר למעלה מארבע שנים מבקשת ההיתר, מה הייתה התוצאה של כל הזמן הזה? יצירת בית מדויק ונכון עד לפרטים הקטנים ביותר.

בבניין באזור המרכז המשקיף אל חופי הים המרהיבים של ישראל התגוררה משפחה מקסימה שהחליטה להפוך את היוצרות ולהעביר את החלל הציבורי של הבית לקומה העליונה של הדירה ואת החללים הפרטיים למקום בקומה התחתונה, בעזרת מעצבת הפנים יסכה סטו-בורשטיין הם תכננו מחדש את החלל כולו ועיצבו להם מקום לו הם יכולים לקרוא בית.

שיפוץ הדירה כלל החלפה של המעלית לבניין כולו ומיקומה בקומה העליונה של הבניין דבר היצר מעלית פרטית ישירות אל הדירה שלהם, הם החליפו בין מיקום החללים הפרטיים לחללים הציבוריים וחיפשו לקבל תחות מרחב ואור. הם לא הגיעו חלומות על בית כה או אחר ויחד עם מעצבת הפנים הידקו את הרעיון שהפך לבית נקי, פרקטי, חמים ויפה מלא בשילובי חומרים וגוונים מרהיבים ובלתי שגרתיים.

נגרות מותאמת

עיצוב הסלון

עקב אילוצים של הבניין הקיים הכניסה לדירה הפכה להיות ישירות אל הסלון ודרך המרפסת הגדולה והמפנקת הממוקמת בקומה העליונה. המשפחה מאוד אוהבת ספרים ורצתה לתת לתחביב שלהם מקום בעיצוב החדש, לכן תוכננה ספריה גדולה הממוקמת על קיר הסלון ובתוכה ממוקמים מדפים גלויים לאוסף הספרים ומקום לטלוויזיה ולמכשירי האודיו. הדיירים רצו לשמור על הקו הנקי של העיצוב ולכן העבירו דרך הריצוף והקירות את כל הכבלים הקשורים למערכות המדיה השונות בבית ומיקמו את הפריטים שרצו להסתיר בפריט נגרות שעוצב במיוחד לחלל ומתכתבת בצורה הרמונית ונעימה עם שידת הספרים. הגוונים המקשטים את הסלון עם עדינים ונעים בסקאלה מונוכרומטית ונגיעות הצבע המרשימות נכנסו לסלון בצורת כורסאות מפנקות בגוון טורקיז וכריות המכניסות צבע לחלל.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עניסה ראשית דרך המרפסת | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

נגיעות קטנות של צבע | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

יחידת נגרות מותאמת אישית | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

קונסולה מעוצבת במרכז הסלון | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

ספרייה דו צדדית | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

לבשל במרחב

עיצוב המטבח

כשהגיעו לשלב תכנון המטבח הזוג חיפשו חלל שמתוכנן היטב ויהווה חלק בלתי נפרד מההתנהלות היומיומית שלהם בבית. המטבח הוא מטבח גדול מאוד, מלא במקומות אחסון ובמקומות עבודה מרווחים, במטבח מוקם מקרר נורא גדול ואי ישיבה המחליף את פינת האוכל. האי תוכנן בנגרות אישית ומוסיף אופי רב לחלל המטבח. מעל האי מוקמה תאורת אווירה מעוצבת ומעל אזורי העבודה נתלו מנורות תקרה פונקציונליות.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

חלל ציבורי פתוח ומואר | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

מטבח רחב ידיים עם נוף | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

אי מפנק לישיבה במרכז המטבח | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

מקומות עבודה רבים | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

להשקיף אל הנוף

עיצוב המרפסת

מסביב לבית ישנם שני מרפסות, מרפסת קטנה ומעוצבת הפונה אל הים ומחופה באריחים מאוירים המספקים לה מראה שיקי במיוחד ומרפסת גדולה המשמשת לאירוח, במרפסת הגדולה ישנו שולחן אוכל גדול וספה מפנקת, המשפחה מאוד אוהבת לבלות בחוץ ולכן הפכו את המרפסות למקום ירוק, נחמד ומזמין בו יוכלו לארח ולשהות בכיף.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

מרפסת המשקיפה אל הים | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

מרפסת מפנקת לאירוח | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

להוציא את הפנים החוצה | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

חמים ומפנק

עיצוב חדר ההורים

חדר ההורים הוא חדר קטן יחסית לשאר חללי הבית, הם רצו חדר פונקציונלי אך רך, חמים ומפנק. הרצפה חופתה בפרקט עץ תלת שכבתי המכניס את החמימות הייחודית שלו לחלל ומסגרת החלונות נבחרה בגוון שחור הממסגר את הנוף הנשקף מהם בלי להתנגש עם שום צבע. הנגרות בחדר השינה של ההורים מותאמת אישית על מנת לענות על הצרכים הפונקציונליים של הזוג.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

יחידת הורים מפנקת | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

רומנטי ומיוחד

עיצוב חדר הילדה

קיר אחד בחדר הילדה חופה בטפט דרמטי עם דוגמה של יער, הטפט הפך לפריט מאוד דומיננטי בעיצוב ובחדר בכלל, על מנת לרכך את האפקט הדרמטי שלו חוברו לו מדברות כוכבים בגוונים של זהב המכניסים חמימות מיוחדת לחדר. את הגוון הוורוד הרך שנותן לחדר ביטוי מעט ילדותי הכניסו באמצעות אקססורייז מעוצבים ומרשימים. בחדר יש יציאה למרפסת קטנה בה מיקמו שני כיסאות פלסטיק בצבע סגול.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

חדר נערה מעוצב | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

טפט דומיננטי ומיוחד | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

פנת עבודה מעץ | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

 

חדר מוזיקה

עיצוב חדר הילד

הילד אוהב מאוד לנגן והיה לו חשוב להכניס את התחביב שלו לעיצוב, בחדר מוקמו מעמדים לגיטרות ותמונה הקשורה לתחביב מקשטת את הקיר. החדר חופה בפרקט עץ ומלא מקומות אחסון. לפני השיפוץ חדר הבן היה הסלון והנישות העיצוביות שהיו בסלון הקודם הפכו לארונות סגורים המשמשים לאחסון. מהחדר ניתן לצאת למרפסת גדולה ומעוצבת המשקיפה אל הנוף.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

שילוב של תחביבים בעיצוב | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

לעבוד ביחד

עיצוב חדר העבודה

בני הזוג חיפשו מקום בו יוכלו לעבוד ביחד בפרטיות אך עדיין להיות בקשר ישיר עם החלל הציבורי של הבית, חלל העבודה הופרד באמצעות קיר זכוכית מרשים המאפשר להם לקבל פרטיות ובו זמנית מכניס את האור הטבעי לחלל ומאפשר להם להישאר בקשר ישיר עם האזור הציבורי של הבית. הפינת העבודה מוקם שולחן עבודה גדול ופונקציונלי ומקומות אחסון נסתרים וגלויים המאפשרים הצגה של פרטי הנוי שאספו עם השנים. באמצעות הכיסאות הכניסה מעצבת הפנים את הצבע לחלל ועל הקיר נתלתה תמונה גדולה של אמן ישראלי.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

קיר זכוכית מפריד בין האזורים השונים | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

שולחן עבודה גדול | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

ריצוף פרחוני

עיצוב חדרי הרחצה

את שירותי האורחים חיפו באריחי רצפה המתחברים יחד לאיור מיוחד המדמה פרחים קטנים, בשירותי האורחים יושבת יחידת המיזוג של הבית כולו ועל מנת להסתירה תוכננה נישת גבס עם מדפי נוי ופריטים מלאי אופי. בשירותי האורחים נמצא כיור לבן וגדול המונח על מדף עץ טבעי הנותן אשליה מרחפת לחלל.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

ריצוף פרחוני | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

שילוב של עץ בשירותי האורחים | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב נקי ומפנק | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

שידת רחצה גדולה מעץ | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

פריטים שנבחרו בקפידה | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

יש פרויקטים שמחייבים ‘תזוזה תוך כדי תנועה’, אומרת מעצבת הפנים יסכה סטו-בורשטיין ומספרת שהפרויקט התחיל כל כך הרבה זמן לפני שבכלל הגיעו לשלב השיפוץ, משלב הגשות היתרים, לשלב התכנון המוקפד ומלא המחשבה. הפרויקט דרש ממנה ומהלקוחות גמישות מחשבתית בנוגע לתהליכים אותם עברו ולשינויים שנוצרו בפרויקט ככל שהזמן עבר. המטרה הסופית שלהם הייתה להסתכל מחוץ לקופסא ולהביא את הפרויקט לשלמותו בצורה הטובה והמעוצבת ביותר. ואכן התוצאה מופלאה ומיוחדת.

לאתר של יסכה סטו-בורשטיין – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: אלעד גונן | נגרות: שחר סלע, סלע נגרים | תאורה: קמחי תאורה | ריצוף, חיפוי, פרקט, סניטריה: חזי בנק | אומנות: גלרית למון פריים, גלריה “פחות מאלף” | אלומיניום | יהב אלומיניום | רהוט מרפסות: טולמנס | רהוט סלון: סימפלי ווד, אי.די. דיזיין | טקסטיל: אדית בן ארי | שידה+מראה:one piece

avatar

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב: סיון קונוולינה | צילום: אורית ארנון

לעצב מבפנים עיצוב והלבשה

לרוב כשזוגות מחליטים לבצע שינוי זה מתחיל במשהו קטן. כמו פגישת ייעוץ ממוקדת עם בעל מקצוע שלאחריה מתחילים ליישם דבר אחד או לפוסט המלא
עיצוב מיכל גלברט דורון | צילום שירן כרמל

הדירה שגולדה מאיר (כמעט) קנתה | עיצוב פנים לדירה בתל אביב

במסגרת מפעל השיכון ההסתדרותי נבנו בשנות ה30 מעונות עובדים שהחלו מבתים פרטיים קטנים וככל שגידול העלייה לארץ עלה ונזקקו למקומות מגורים רבים לפוסט המלא
עיצוב פנים דקלה גלזר | צילום שירן כרמל

מדירה שכורה לדירת בוטיק מפנקת

לא כולנו זוכים להגשים את החלום של בית שהוא כולו שלנו. אלו שכן זוכים להגשימו, לרוב, מגשימים אותו אחרי שנים של דירות לפוסט המלא