פרויקטים אמיתיים

לשדרג את הישן עם הרבה DIY | עיצוב בזק

2018 August 21 | 0 תגובות

 

זוג צעיר המצפה בהתרגשות גדולה לילדם הראשון החליט שהתרחבות המשפחה זוהי סיבה נהדרת לשפץ ולרענן את דירתם.

הם פנו אל המעצבת טניה אברמזון ויחד יצאו עם תקציב מוגבל לתהליך בזק של שיפוץ הדירה.

וכמו שאתם בטח מדמיינים גם בשל התקציב וגם בשל הזמן הקצר שהוקצב לפרויקט מדובר בהלבשת דירה יצירתית במיוחד ומלאת צבע.

הוחלפו דלתות ומשקופים, חזיתות הארונות חודשו והקירות מולאו בצבע. בחלק מהחללים הם העזו יותר ובחלק פחות אך התוצאה קסומה וצבעונית בדיוק כמו שאתם מדמיינים.

דיירי הבית אוהבים שילובים של חד וישן, משחקי גבהים וצבעים ולכן אופי העיצוב הנבחר הוא שילוב של מספר סגנונות, נורדי, כפרי, סקנדינבי, אקלקטי, בוהימיני ועוד.

החלל הציבורי של הבית הוא צר וארוך, שטח מאתגר ולכן חולק ל2 חלקים, קיר הטלוויזיה ושאר החלל כולו.

כאשר ראתה טניה את החלל בפעם הראשונה הספה שהייתה ממוקמת בסלון היא הדבר הראשון שקפץ אל עיניה, ספה ענקית, נוחה ומפנקת. לאחר בירור עלויות על ריפוד מחדש הוחלט להשאיר את הספה כמו שהיא, לשדרג אותה באמצעות כריות ולבנות את העיצוב סביבה.

בחלל הסלון מוקם שטיח שתואם בגווניו לצבעוניות הרבה של החלל ומדגיש את הספה הגדולה, על הקיר מוקמה תמונה שתואמת בגווניה לחלל כולו והתאורה שנבחרה לחלל היא תאורת לד המורכבת מ7 מנורות לד פחם עם חוטים צבעוניים שנבחרו בהתאמה לצבעים בסלון.

קיר הטלוויזיה היה קיר ארוך וריק שבמרכזו עמדה טלוויזיה עם כבלים חשופים למראה בתוך מזנון מגושם ובסופו מזגן רצפתי שהוחלט להשאיר בשל התקציב.

את הקיר שידרגה טניה באמצעות יחידות מדפים שמנסיבות תקציביות הכריחו אותם להיות יצירתיים וליצור אותם בעצמם. לאחר המון חיפושים משותפים הדיירת נתקלה במקרה בספר ארגזים לאחר התייעצות עם טניה רכשה אותם במספר גדלים וצבעים והם נתלו על הקיר ומשמשים כספריה לדיירים אוהבי הספרים וכמעין מתקן שעשועים לחתול.

שני ארגזים מוקמו מתחת לספריה על מנת להשלים את המראה של הקיר כולו והם משמשים כמקום אחסון למגזיני הקומיקס של הדייר האנימטור.

המזנון הישן והמגושם שודרג ונצבע בצבע צהוב שמאיר את החלל כולו ונתלה על הקיר על מנת לתת לו מראה מודרני וקליל.

בחלל כולו מוקמו עציצים רבים שמרעננים את החלל ונותנים לו תחושת אווריריות.

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

חלל צר וארוך | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

קיר טלוויזיה מעוצב | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

ארגזים שהפכו למדפים | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

על מנת לעמוד בתקציב הוחלט לא לחדש את החלל המטבח אלא להתמקד ברענון שלו באמצעות צבע ואלמנטים ייחודים שמשדרגים משמעותית את הנראות. המקרר הישן נצבע בצבע שחור – דבר שנתן לו חיים לגמרי חדשים והתחבר בצורה מדהימה לשאר האלמנטים התעשייתיים שמוקמו בבית כולו.

נבחר גוף תאורה שחור, צמוד תקרה ועוד שני גופי תאורה תלויים מעל פינת האוכל, נבחרו מדפים מדליקים לתבלינים ולצמחי תבלין ואת הכיסאות הישנים שידרגו באמצעות צבע.

סידור המטבח אורגן מחדש ונוספו לו אלמנטים שונים שמאירים אותו והופכים אותו ממטבח סטנדרטי ורגיל לחלל מיוחד, צבעוני ומואר.

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

מטבח ששודרג באמצעות אלמנטים ייחודיים | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

מדפי תבלינים מעוצבים | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

שדרוג המטבח | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

לאחר בדיקה של טניה מול הדיירים היא גילתה שהם לא נבהלים מצבעים כהים ונועזים ולכן הוחלט לצבוע את קיר מבואת הכניסה בגוון כחול עמוק. על מנת ליצור עניין ייחודי בחלל הכניסה. על קיר המבואה מיקמה טניה רדיו ישן שנמצא בדירה, רדיו שהיום משמש כקונסולה מעניינת ומעליו מוקמה מראה כתומה שמשלימה את הצבעים בחלל. התאורה שנבחרה לחלל הכניסה היא תאורה תעשייתית המדמה ברז כיבוי אש ויוצרת כניסה דרמתית לבית יוצא דופן.

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

קיר כניסה בצבע כחול עמוק | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

שילוב אלמנטים של דיירי הבית | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

הכנסת צמחיה לחלל | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

בחדר השינה של ההורים הדרישה של הדיירים הייתה ליצור חלל רומנטי וקליל, ועל מנת להשיג את המראה הקליל החדר היה זקוק לטיפול רציני.

מפאת חוסר בתקציב הוחלט להשאיר את המיטה ונרכש כיסוי מיטה מדליק שמשדרג משמעותית את המיטה. הפרקט שהיה בחדר נשאר, השידה הכבדה שהייתה בחדר הוחלפה בשידה קטנה וקלילה יותר שנרכשה במחיר מצחיק.

את חזית הארון שבעצם מהווה קיר שלם בחדר החליטו להפוך למקור הצבע בחלל והדיירים הסכימו על גוון מנטה מרענן, כל החזיתות של הארון נצבעו בצבע בתנור שגזל לא מעט מהתקציב של הפרויקט כולו. את ידיות הארון החליפה טניה לידיות ויטנג’ והתוצאה ארון מיוחד שנראה פשוט נהדר בחלל כולו.

את השטיח בחרו בקפידה על מנת שיתאים לצבע הארון, על מנת לפתור את בעיית האחסון בצורה פרקטית ואלגנטית מוקם בפינת החדר סולם מדפים ממתכת צהובה שמשמש לאחסון נעליים ולהסתרה של דלת המובילה לסלון אך נחסמה. החדר כולו עוצב בעזרת מיקס מושלם של מספר סגנונות עיצוב והפך למקום מקסים כיפי ויחודי.

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

חזית ארון בצבע מנטה | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

שטיח שנבחר בקפידה | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

מדפי נעליים מעוצבים | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

בחדר התינוק השינוי העיקרי שנעשה הוא בצבע. הוחלט ללכת שוב על הצהוב אך הפעם לעדן אותו עם טורקיז עדין ורגוע, במקום ליצור קירות שלמים מלאים בצבע טניה יצרה קומפוזיציה מעניינת של צבע שתתאים בעתיד לסידור הרהיטים בחלל הלא גדול במיוחד. מכיוון שעד לבואו של הבייבי החדש נותרו מספר חודשים ואת הריהוט הוא אמור לקבל בירושה, לא מוקמו רהיטים בחלל למעט גוף תאורה חדש, תמונה שנמצאה בבית, כיסא תואם לצבעים של החלל ורדיו וינטג’ גדול שמוקם בפינת החלל ומוסיף לו ים של אופי.

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

משחקים של צבע | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

הצהוב שולט בחלל | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

את הצבע שבמבואת הכניסה החליטה טניה להמשיך לחדר העבודה. חדר העבודה מוקם בחדר קטן שהוחלט לוותר בו על הדלת ולהשאיר רק את המשקוף. הקיר המוביל לחדר העבודה קושט בשני מעמדים עם חוברות קומיקס שאסף הדייר לאורך השנים.

עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

פינת עבודה ייחודית | עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

אז נכון שכשמדובר בשיפוץ או עיצוב מחדש תמיד חשבנו שמדובר בסכומי עתק. עכשיו גילינו שלכל פריט יש פוטנציאל ענק ושעל מנת לשדרג את הבית אין צורך לצאת למסע קניות מטורף של רהיטים חדשים.

שדרגו את הקיים. זה הופך את החלל לייחודי, מעוצב ומלא שיק.

לדף הפייסבוק של טניה אברמזון – לחצו כאן

לאתר של טניה אברמזון – לחצו כאן

עמוד הטבות WALLS הצטרפות לקבוצה של walls

avatar

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

סיפור אגדה | עיצוב פנים מול הים

זה קורה בעיקר באגדות, נסיך מכיר נסיכה, הם מתחתנים ומתגוררים באושר ובעושר עד עצם היום הזה. אבל פעם תהיתם איך הבית שלהם לפוסט המלא
עיצוב טלי כהן ליעד | צילום אלעד גונן

ממרכז העיר לצפון העיר | עיצוב פנים בתל אביב

הארץ מחולקת ל2 סוגים של אנשים. אלו שלא מתחברים לתל אביב ואלו שתל אביב זורמת להם בדם. עיר ללא הפסקה. המקום בו לפוסט המלא
עיצוב פנים יעל רביב צילום אורית ארנון

קלימרה את’ינה | עיצוב פנים בסגנון יווני

מרפסת המשקיפה אל השקיעה, שמש חמימה מלטפת את הפנים, קירות לבנים, חלונות כחולים, כוס אוזו ביד אחת ומשקפי שמש בשנייה, לעצום עיניים לפוסט המלא