פרויקטים אמיתיים

דרום אדום ומשפחתי | עיצוב פנים

2019 February 10 | 0 תגובות

האנשים המתגוררים בארץ שלנו מתחלקים לכמה קבוצות. אלו שחיים במרכז של העניינים, אלו שנהנים מהנופים המרהיבים של הצפון ואלו שהחליטו להגשים את חלומם ולעבור עם משפחתם לגור בדרום היפה של הארץ.

זוג שהקים את משפחתו הקטנה במרכז החליטו להגשים את חלומם ולרכוש את ביתם הראשון בדרום הארץ. הם רכשו את דירת הקבלן על הנייר וציפו בקוצר רוח לגדל בה את שני ילדיהם הקטנים. על מנת שהדירה תתאים לצרכים של משפחה קטנה הם פנו אל מעצבת פניםחגית בכר שתלווה את כל התהליך משלב שינוי התכניות ועד למסמר האחרון בדירה.

החיבור בין חגית למשפחה היה חיבור מידי ויחד יצאו חגית, הזוג והבנות לתהליך עיצוב פנים משותף שלקח כשנתיים, שנתיים בהם היא מלווה את המשפחה בכל שלב של הבניה והעיצוב ובשלב בו המשפחה הפכה מארבעה לחמישה.

השלב הראשון של הפרויקט כלל תוספות ושינויים בתכניות החשמל, תכנון המטבח מחדש והנמכות תקרה. בחלקו השני כלל בחירת חומרי הגמר של הפרויקט, חיפויים, דלתות וכלים סניטריים ובחלקו השלישי והאחרון בחירת הריהוט המתאים ביותר, רכישת תאורה ומיקומה בחלל ובחירה מדויקת של אקססורייז שמלאו את הבית באופי הייחודי רק לו.

את לוח ההשראה לעיצוב פנים בנתה חגית בהשראת העיצוב הנורדי ובמהלך הפרויקט הקו העיצובי קיבל טוויסט ייחודי ומעניין שהפך את הדירה למקום משפחתי, חמים ומעוצב.

נורדי עם נגיעות חמות של צבע

עיצוב הסלון

הסלון הוא חלל פתוח ומואר המעוצב בסגנון נקי ומדויק אך עם זאת חמים ומשפחתי.

ספה גדולה ומפנקת בגוון אפור עם כריות בגוונים שונים המכניסים המון עומק לחלל, כורסא בגוון טורקיז ייחודי המתחבר בצורה ישירה לטקסטיל, שולחן סלון גדול ומזנון טלוויזיה מעץ אגוז טבעי עם רגליים שחורות ושטיח מרוקאי גדול המחמם את החלל כולו ואוסף אותו לסלון מרווח ומפנק.

בסלון יש חלון גדול המשמש ליציאה למרפסת, החלון מכניס המון אור טבעי לחלל ומכוסה בווילון בהיר ורך התורם לאווירה החמימה של האזור.

קיר הכניסה הממוקם בסלון נצבע בגוון כחול, דבר המכניס טוויסט מעניין ומיוחד לעיצוב של הסלון כולו.

עוד במגזין – מעצבת פנים ? מה תפקידה ומתי כדאי לפנות אליה >>

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

המון אור טבעי | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

חמים ומשפחתי | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

בחירה מדויקת של אקססוריז | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

נקי ומיוחד | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

אלמנטים חמימים | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

שילוב של חומרים | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

פריטים שנבחרו בקפידה | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

פונקציונאליות מעוצבת

עיצוב המטבח

הדגש העיקרי בתכנון המטבח היה על הגדלת שטחי האחסון ומשטחי העבודה. לדיירים היה חשוב שהמטבח יהיה פונקציונאלי, נוח לעבודה ומלא מקומות אחסון.

חזיתות המטבח נצבעו בגוון כחול עמוק, גוון הממשיך לקיר הכניסה והופך את המטבח לחלק דומיננטי ובלתי נפרד מהחלל הציבורי של הבית.

במטבח מוקמו ארונות אחסון גבוהים המשלבים זכוכית סבתא מלאת אופי ומספקים מקומות אחסון נסתרים רבים, חיפוי קיר בגוון בהיר ומדפי עץ תלויים המכניסים את הטבע לחלל.

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

טאצ’ ייחודי ומלא באופי | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

חזיתות מטבח בגוון כחול | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

פונקציונלי ומעוצב | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

מדפי עץ המכניסים את הטבע | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

הכבוד המגיע לה

עיצוב פינת האוכל

לרוב, בדירות הקבלן החדשות האזור של פינת האוכל לא מקבל את המקום המגיע לו ופינת האוכל מסתכמת בשולחן קטן בפינה של החלל הציבורי. במקרה של הדיירים היה חשוב להם שתהיה פינת אוכל מזמינה וחמימה בה יסעדו בארוחות משפחתיות משותפות.

פינת האוכל עובה כהמשך ישיר של חלל המטבח על ידי יצרת ספסל ישיבה הממשיך את מהמטבח אל פינת האוכל ועשוי מאותו החומר והצבע של המטבח כולו. מעבר למקום ישיבה הספסל משמש כמקום אחסון נוסף ויוצר חיבור בין הרמוני ושלם בין החללים.

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

חלק בלתי נפרד מהמטבח | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

פינת אוכל משפחתית | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

אלמנטים מיוחדים | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

ספסל המשמש לאחסון וישיבה | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

ממלכה קסומה ונעימה

עיצוב חדר שינה

בחדר ההורים היה חשוב לזוג לנצל בצורה מקסימלית את כל הנישות לאחסון. המעצבת עיצבה את החלל על ידי נגרות אישית, מותאמת ומדויקת שהפכה את החדר לקסום ומלא מקומות אחסון נסתרים וגלויים.

בכניסה לחדר הנישה הפכה לספסל מעוצב עם מגירת אחסון ומתלה לתיקים ומעילים. מיקום המיטה שונה מהתכנון המקורי על מנת לאפשר גישה נוחה יותר אל ארון הקיר המכסה את אורך החדר כולו ומאחסן בתוכו גם את הטלוויזיה, בחלק האחורי של הדלת הכניסה תכננה יחידת מדפים פתוחה הממשיכה את הארון ומשמשת לאחסון.

קיר המיטה וחלק קטן מהקירות המגבילים נצבעו בגוון ירוק עמוק הנותן אווירה של מרחב בחלל, הרהיטים נבחרו בגוון עץ טבעי המוסיף אופי מיוחד לחדר השינה.

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

חדר הורים מפנק | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עץ טבעי | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

גוון ירוק עמוק | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

פינה תלויה ומיוחדת | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

מקומות אחסון מעוצבים | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

פרקט עץ חמים | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

השפן הקטן שכח לסגור הדלת

עיצוב חדר הילדים

בזמן תהליך השיפוץ התבשרו המשפחה על הריון שלישי ומשמח, הידיעה שבני הזוג רצו ששלושת ילדיהם יחלקו את החדר הביאה לעיצוב רך נקי ומתוק. החדר נשאר מינימליסטי בעיצובו על מנת לספק לילדים מקום נעים לשנת לילה טובה. בצדו האחד מוקמה מיטת קומותיים לילדים הגדולים ומצדו השני מיטת תינוק לתוספת המתוקה למשפחה. קיר אחד בחלל חופה בטפט בעל גוונים מעושנים ואת החלון מחפה ווילון טול נעים ורך.

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

נקי ומלא ביופי | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

חדר ילדים רגוע ושקט | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

צבעוניות מיוחדת | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

לשלב עבודה ומשחק

עיצוב חדר המשחקים ופינת העבודה

בחדר המשחקים של הילדים מוקמה גם פינת העבודה, היה חשוב לשמור על עיצוב נקי שיספק לילדים מקום בו יוכלו לשחק בכיף ולהורים מקום בו יוכלו לעבוד.

על קיר חדר הילדים מוקם ארון קיר גדול בהתאמה אישית המספק מקום אחסון נסתדר וגלוי לצעצועים ומשחקים, קיר נוסף חופה בטפט נעים ורך המשרה אווירה נעימה על החלל

בחדר מוקמו שולחן יצירה קטן לילדים ולהורים שולחן עבודה מעוצב בקווים נקיים.

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

חדר עבודה ומשחק | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

פינת עבודה מינימליסטית וייחודית | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

חדר המשחקים | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

מקומות אחסון רבים | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

ריצוף עמוק

עיצוב חדרי הרחצה

חדרי הרחצה עוצבו בקווים נקיים כמו הבית כולו, התפנית המעניינת היא בבחירת הריצוף המיוחד הנותן עומק לחלל כולו, שידות הרחצה מעץ טבעי מכניסות את הטבע ומרעננות את החלל.

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

ריצוף מלא עומק | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

שידת רחצה מעץ | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

חדר רחצה מפנק | עיצוב פנים חגית בכר | צילום אבי קבלו

הדבר שחגית לקחה איתה מהפרויקט הזה ומפרויקטים אחרים שעיצבה הוא לקחת את החיסרון ולהפוך אותו ליתרון. לא להיבהל מהאילוצים ממש כמו באזור המטבח, היא ניצלה חסרון של מקום והפכה את זה ליתרון של חלל אחסון נוסף שמשתלב בצורה הרמונית ואחידה עם החלל כולו. גם מעוצב וגם פרטי.

לאתר של חגית בכר – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: אבי קבלו | נגרות: נופרידור, תעשיות עץ | תאורה: אדיסון

הצטרפות לקבוצה של walls

avatar

אולי יעניין אותך גם...

ג’ונגל והעיר העתיקה | עיצוב טרופי בירושלים

זה אולי נשמע כמו חלום לא מציאותי או משהו שרואים רק בהפקות, אבל הדירה הירושלמית הזו ממש בלב שוק מחנה יהודה התוסס, לפוסט המלא

מהיסטורי למודרני | בית פרטי בצפון הישן של ת”א

יש משהו קסום בלתכנן ולבנות בית אשר יושב על היסטוריה שלמה, ממש כמו הבית הזה בצפון הישן של תל אביב אשר נבנה לפוסט המלא

סטיילינג נקודה | הלבשה מחוץ לחדר

המפגש בין מעצבת הפנים, יעלה צורף והלקוחה התחיל כאשר יעלה התאמנה בסטודיו לפילאטיס של אותה לקוחה. כשאותה לקוחה פנתה ליעלה בבקשה שתתעצב לפוסט המלא