פרויקטים אמיתיים

שמירה על הישן שיפוץ דופלקס

2019 April 14 | 0 תגובות

החיים מלאים בהפתעות. אם זה הפתעות במקום העבודה, הפתעות של חברים, הפתעות של משפחה.

זוג נשוי המתגורר בקומה שלישית בבניין מגורים בשכונה קסומה באזור המרכז הופתעו לגלות שהם בהריון עם תאומות. תאומות שהביאו איתן אושר גדול והמון אהבה אך גם צרכים חדשים למשפחה הצעירה.

עם השינוי במצב המשפחתי והאהבה הגדולה שלהם לשכונה בה הם גרים החליטו לרכוש את מיני הפנטהאוז בקומה השביעית של אותו בניין ולשפץ אותו על מנת שיתאים לצרכיהם החדשים.

את דירתם הקודמת שיפצו בהצלחה בעזרת המעצבת הדר חורש צור וידעו שגם הפעם אין מתאימה ממנה לתפקיד.

הדירה היא דירת שלושה חדרים שזקוקה להסבה לדירה חמישה חדרים תוך שמירה על מבנה תכנוני דומה לדירה הקודמת של בני המשפחה. הדירה עברה שיפוץ לפני כארבע שנים, שיפוץ בו השתמשו בחומרי גלם איכותיים ולכן המעצבת ניסתה לנצל כמה שיותר מהקיים בה, לשדרג או לעשות בו שימוש חוזר על מנת לחסוך בעלויות השיפוץ.

סגנון עיצובי נקי

עיצוב הסלון

למשפחה היה חשוב לשמור על הסגנון העיצובי הנקי שאפיין את דירתם הקודמת ותאם לצרכים ולסגנון שלהם. חלל הסלון חופה בבטון מוחלק ועוצב בעזרת חומרים ייחודיים ושונים. קיר עץ המשמש להפרדה בין אזור הסלון לחלל העבודה עליו נתלתה הטלוויזיה, וקיר זכוכית היצר תחושה של מרחב. קיר הזכוכית אפשר לאור הטבעי לעבור בין החללים הציבוריים בבית ולהפוך אותו לנעים ומזמין.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חלל פתוח, מואר ואוורירי | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

שימוש רב בעץ | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

נישות דקורטיביות לאחסון | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חלק מהאזור הציבורי

עיצוב המטבח

המטבח הוא חלק מהאזור הציבורי בבית, הוא פתוח, מואר, משקיף אל הסלון ומתכונן בצורה זהה למבנה המטבח בדירה הקודמת בה התגוררו הדיירים. המעצבת עשתה שימוש במטבח הקיים ושדרגה אותו על מנת להתאימו לסגנון המודרני אורבני של הדירה כולה. ארונות במטבח נצבעו בגוון משי מט, משטח הקוריאן פורק בשלמותו והותאם למידותיו החדשות. את המידוף עץ בשילוב ברזל הביאו הדיירים מדירתם הקודמת והיום הוא מעניק למטבח טון נקי וכמעט סימטרי.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

מטבח בהיר בקווים נקיים | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חלל ציבורי פתוח | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

קווים עדינים ונקיים | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

שילוב הרמוני של עבודה ובית

עיצוב פינת העבודה

אחד מהדברים שלבעלי הדירה היה חשוב להוסיף הוא חלל עבודה ביתי שמצד אחד יאפשר פרטיות אך מצדו השני יחיה בהרמוניה לצד שאר החללים בבית אך לא יהיה מנוכר ומנותק מהחלל הציבורי. המעצבת יצרה חלל עבודה שישמש בו זמנית גם  את החלל הציבורי וגם את חלל העבודה. במקום לייצר חדר סטנדרטי מקירות גבס, בחרה להשתמש בחומרים בעלי מאפיינים מנוגדים, קיר עץ דו כיווני ליצירת פרטיות והפרדה ומשמש לאחסון החפצים המשרדיים בצורה אלגנטית ונעימה.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חלק מהחלל הציבורי | | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

קשר ישיר לבית כולו | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

פינת עבודה מעוצבת | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

מקום מפלט

עיצוב יחידת ההורים

חדר השינה של ההורים הפך למקום מפלט נעים ומפנק, החדר חופה פרקט עץ חמים וקיר אחד נצבע בגוון כחול עמוק ומיוחד. לצדי המיטה נתלו מדפי מיטה שחורים המשמשים לאחסון ומשרים אווירה מרחפת על החלל וגופי תאורה דקיקים בגוון שחור. על הקיר נתלו אוסף תמונות שנבחרו בקפידה וסודרו בקומפוזיציה מעניינת ומלאת אמירה.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

קיר בגוון כחול עמוק | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

קומפוזיצית תמונות מיוחדת | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

שילוב של צבעים וטקסטורות

עיצוב חדר הילדים

חדר השינה של הבנות וחדר המשחקים הופרדו, המעצבת תכננה לבנות חדר שינה בקווים נקיים בגוונים רכים שיספק להן מקום נעים לשנת לילה טובה. קיר אחד בחלל חופה טפט בגוון חום בהיר עם טקסטורה מעניינת, ארון קיר גדול ולבן ושתי מיטות בגוון לבן. החדר מלא באור טבעי ואת החלון מקשט וילון לבן ורך התורם לאווירה המיוחדת בחלל.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חדר מינימליסטי, חמים ומיוחד | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

מדפים לבנים לאחסון | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

איורים עדינים

עיצוב חדר המשחקים

חדר המשחקים של הבנות חופה טפט עם איורים עדינים בגוונים מעושנים המכניס לחלל אווירה ייחודית ומעניינת. דלתות ההזזה בחדר נשארו כמעט בשלמותן כשבמקור כללו מסגרת זכוכית שהוחלט להשלים אצל נגר לעץ מלא.

בכניסה לחדר המשחקים מוקמו מדפים לבנים המשתלבים בצורה הרמונית בחלל ועליהם פרטי נוי המאפיינים את התחביבים של הבנות.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חדר משחקים מיוחד | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

שדרוג הקיים

עיצוב חדרי הרחצה

בחדרי הרחצה הוחלט לשדרג את הקיים וארונות הרחצה עברו שיפוץ קל. הברזים הוחלפו וביחידת ההורים רצפת המקלחון חופתה בעץ המשרה אווירת חופש נעימה בחלל.

החיפויים בחדרי הרחצה מלאי עומק וצבע והקו העיצובי הוא קווים נקיים היוצרים חללים חמימים ומזמינים.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

גוונים של שחור | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

שילוב חמים של עץ | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חדר הרחצה של הילדים | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

טקסטורות מיוחדות | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

מחשקים של צורות וצבע | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

לקחו חלק בפרויקט

צילום: גדעון לוין | קבלן: רן זילברסון | פרקט ומדרגות: אורצ’ורד-אברבוך | כלים סניטריים: העוגן רעננה | משטחים: אבן קיסר

הצטרפות לקבוצה של walls

avatar

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב והום סטייליניג נגה פרשני | צילום אורית ארנון

אם אין אני לי, אחי לי | עיצוב לשני בתים זהים

רובנו זכינו לגדול עם אח או אחות, גדולים או קטנים, או אולי אפילו עם כמה אחים ואחיות, שמענו לא פעם על זה לפוסט המלא
עיצוב ספיר לוי מאורי | צילום הילה עידו

למי קראתם קטנה? עיצוב דירת קבלן בחודש אחד

לפעמים אנחנו מרגישים שבא לנו לעבור דירה, לשפץ או לעצב את המקום בו אנחנו גרים. ואז אנחנו חושבים על כמות הזמן שהשיפוץ לפוסט המלא
עיצוב פנים תמר פרוידמן | צילום יניב שמידט

הדשא של השכן כבר לא ירוק יותר | עיצוב פנים

כמה פעמים יצא לכם לשבת לקפה אצל השכנים ולחשוב למה הבית שלכם לא מסודר כמו שלהם? נקי כמו שלהם? או מעוצב ויפה לפוסט המלא