צילום: כפיר זיו | עיצוב פנים: דפנה גרבינסקי | תוכן : walls

פרויקטים אמיתיים

המינימליזם חוגג | דפנה גרבינסקי

2017 October 2 | 2 תגובות

לָקַחַת דירה ישנה ומתקלפת, מלאת מסדרונות ומעברים, ולהפוך אותה לבית ראוי למגורים זו לא משימה פשוטה. לעשות זאת בדירה שלך עצמך זה עוד יותר קשה: דפנה גרבינסקי, מעצבת פנים מנוסה, לקחה את המשימה הזו על כתפיה, והצליחה בגדול.

את התוצאה המקסימה החלטנו, החבר’ה ב-WALLS, להביא עד אליכם.

“הכנתי יותר מ-20 אופציות לחלוקת החלל עד שהגעתי לאפשרות המושלמת מבחינתי”, פותחת דפנה את סיפורה של עבודת העיצוב. “המטרה הייתה ניצול מקסימלי של החלל, אך לדאוג שיהיה גם אוורירי”.

הדירה נמצאת בסמוך לשדרות רוטשילד בתל אביב, ושטחה 76 מ”ר. זו דירה עורפית בסמוך לשדרה , אשר חלונותיה פונים אל ‘ג’ונגל’ עצים ירוק. חלקה הפנימי מלא מעברים, מסדרונות, חדרים ומרפסות שירות, שיוצרים תחושה של מבוך בחלל. בתוספת מצבה הכללי של הדירה, שאינו מן הטובים בלשון המעטה, קיבלתם מקום שזקוק נואשות ליד מכוונת, לאשת מקצוע המתמחה בעיצוב הבית.

עיצוב פנים

צילום – כפיר זיו

טרם החלו העבודות היו בדירה שני חדרים, אמבטיה ושירותים נפרדים, מטבח וסלון מופרדים ורחוקים, ארון שירות מרווח, הול כניסה בניחוח של פעם ושתי מרפסות. בשלב הראשון, התמקדה דפנה בחלל המשותף הגדול.

לאורך הקיר הצופה אל הסביבה החיצונית הציבה המעצבת ויטרינות ענקיות מפרזול בלגי. ויטרינות אלו מכניסות אור רב אל הבית והרבה ירוק, והן ‘מלוות’ את החלל המשותף לכל אורכו – מהמטבח ועד לסלון. בין המטבח לסלון ישנו חלל ששימש בעבר כמרפסת, והוסב לפינת אוכל הצופה אל החוץ. הוצבו בה שולחן לבן עגול וארבעה כיסאות טונט צרפתיים.

עיצוב פנים

צילום – כפיר זיו

עיצוב פנים

צילום – כפיר זיו

 לסלון הוסיפה דפנה ספה ארוכה ובהירה, ומעליה תלתה תמונות אומנותיות שמוסיפות לתחושה האלגנטית. מול הספה הוצבו שני ספסלי ישיבה נוחים בצבע שחור. הדום אפור כהה מתחת לחלון הקטן משלים את עיצוב הסלון.

עיצוב פנים

צילום – כפיר זיו

עיצוב פנים

צילום – כפיר זיו

השלב הבא כלל את עבודות עיצוב המטבח: מדובר בחלל שנמצא באמצע הבית, ולכן יש לו חשיבות רבה מבחינת העיצוב כולו. מעצבת הפנים החליטה שהוא יהיה מטבח שחור מפח, והוסיפה לו תוספת מפתיעה – לוקרים של ממש המשמשים כארונות לכל דבר.

עיצוב פנים

צילום – כפיר זיו

עיצוב פנים

צילום – כפיר זיו

עיצוב פנים

צילום – כפיר זיו

בחדר השינה נתלה מאוורר תקרה, שמוסיף ניחוח ישן משהו לדירה. וילון בהיר וגדול, שמגיע מהתקרה עד לרצפה, מפריד בין החדר לבין חדר האמבט הסמוך, אשר ממשיך את קו העיצוב הכללי של הבית. “בתור מעצבת פנים, אני מאמינה מאוד בשילוב נכון בין הרצפה והקירות”, מסבירה דפנה על ‘מסגרת’ עיצוב הבית, שממשיכה גם לחלק זה. המעצבת בחרה ברצפת בטון לכל הבית, כולל בחדר האמבט, ומיעטה להשתמש בקרמיקה. בחדר הרחצה היא בחרה בחיפוי שחור .

מעצבת פנים

צילום – כפיר זיו

מעצבת פנים

צילום – כפיר זיו

מעצבת פנים

צילום – כפיר זיו

צילום – כפיר זיו

בחדר הרחצה הכללי בחרה דפנה בחיפוי לבן  “מאחר והאמבטיה הזו צרה וארוכה, יש שם מינימום שימוש בחומרים”, היא מסבירה. הרצפה ‘עולה’ על האמבטיה, והשימוש בקרמיקה מצומצם. הודות לצבע הלבן הבוהק, ומנותק מהתקרה כדי לספק עוד תחושה של מרחב. בחלל מופיעה שוב הזכוכית המשוריינת, כמו בחלונות רבים בבית.

מקלחת מעוצבת

צילום – כפיר זיו

מקלחת מעוצבת

צילום – כפיר זיו

מקלחת מעוצבת

צילום – כפיר זיו

דרך הוויטרינות שבסלון ניתן לצאת אל מרפסת הבית. במקור הייתה המרפסת גדולה יותר, אך היא הוצרה מעט במהלך העבודות, “כדי להרוויח עוד חדר”, לדברי המעצבת. רצפת המרפסת נמשכת מתוך הבית, מה שתורם לתחושת המרחב שלה. שולחן בר קטן, המזכיר בסגנונו את השולחן שבפינת האוכל, הונח בקצה שלה, והיא נתחמה על ידי מעקה שחור בסגנון הבאוהאוס, המתכתב עם הסגנון של הבית בחומריות ובצבעים.

צילום – כפיר זיו

בסופו של דבר, נוצר מתוך ‘המבוך’ בית מעוצב ויפה, שמשלב בין שני סגנונות – תעשייתי ואלגנטי. גם העיצוב המינימליסטי נוכח כאן, ויוצר דירה מאוזנת שמזכירה במידת מה את הבתים של פעם, אך עם טוויסט אלגנטי ומלא נוכחות.

“הרבה אלמנטים בדירה היו ממש ניסוי כלים שערכתי לפני העבודות, וזה משהו שאני ממליצה גם ללקוחות שלי לעשות: להעז”, מסכמת דפנה. “בתור מעצבת פנים, חוויית עיצוב הבית שלי הייתה עוצמתית מאוד. זיככתי את עצמי דרך העיצוב, וזה עזר לי להיות מעצבת פי אלף טובה יותר ומקצועית יותר. משהו בתהליך הזה ביגר אותי ואת הטעם שלי, חיזק אותי ונתן לי השראה ליצור עוד ועוד ועוד. נהניתי מכל רגע, ועודני נהנית לחיות את הבית הזה שיצרתי, מדי יום”.

כעת עומדת בסמוך לשדרות רוטשילד דירה מלאת אור, מרווחת ומעוצבת, שאינה דומה כמעט בדבר לאותה דירה ישנה ורעועה שעמדה שם פעם. הטיפול הנכון בחלל וההתאמה של הפריטים השונים לסביבתם הם שיצרו חלל שעונה בדיוק למטרה: ניצול מקסימלי של נתוני הדירה, ותחושה אוורירית בכל נקודה ונקודה בה.

 

 

-קרדיטים-

עיצוב פנים : דפנה גרבינסקי

צילום: כפיר זיו

נגרות: גיא גולד

ספה: קונטרסט

אומנות: גלריה פחות מאלף

מיקרוטופינג לרצפה: מישל חדד.

הצטרפות לקבוצה של walls

השאר תגובה

avatar
מיין לפי:   החדש ביותר | הוותיק ביותר
אהוד בהר
אהוד בהר

מדהים, עיצוב מהממם וביצוע לא פחות. גם הצילום מדויק. שאפו

אלכס לוין
אלכס לוין

עיצוב נפלא, דירה אלגנטית ומינימליסטית.
האם אפשר לשאול מהיכן שולחן האוכל הלבן העגול?

wpDiscuz

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב זה שם המשחק | בית קטן בכפר

זוג צעיר עם שני ילדים קטנים ובית בכפר החליטו שלכבוד הרחבת המשפחה צריך להרחיב גם את הבית. הם החליטו לצאת לשיפוץ מקיף לפוסט המלא
ראשי נטלי הלל עיצוב פנים

כשבעלת הבית אמנית | עיצוב לבית בקיבוץ

זוג צעיר ושלושת ילדיהם הקטנטנים חלמו על בית מעוצב וייחודי רק להם. כזה שיתאים לאופי שלהם. לכישרון שלהם. לסביבה הטבעית שלהם ויאפשר לפוסט המלא

להרגיש בבית נורדי | שיפוץ דירה בתקציב מוגבל

בתים ראשונים הם תמיד מרגשים. וכשזה בית ראשון שרוכשים עם המשפחה הקטנה והמדהימה שהקמתם לעצמכם זה מרגש אפילו יותר. זוג צעיר + לפוסט המלא