פרויקטים אמיתיים

סיפור אגדה | עיצוב פנים מול הים

2018 November 12 | 0 תגובות

זה קורה בעיקר באגדות, נסיך מכיר נסיכה, הם מתחתנים ומתגוררים באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

אבל פעם תהיתם איך הבית שלהם נראה? שניהם עלו מצרפת, התאהבו והתחתנו, שניהם בעלי חוש עיצובי משובך, ושניהם החליטו לעצב את הבית בו הם גרים, מעצבת פנים , אדוה ספטי גויסה לפרויקט והפכה את הבית הישן והחשוך שעבר בירושה, לבית מודרני, מואר, מעוצב ומלא אהבה.

בשיתוף פעולה מושלם עם הזוג ועם המעצבת לורנס פרץ הן הפכו את הדירה לפתוחה, מרווחת, מוארת ומלאת סטייל.

הבית היה זקוק להמון אהבה, הוא תוכנן ועוצב מחדש ועל ידי ביטול של חדר אחד נוצר בית מרווח, גדול ומפנק. מכל חלון בדירה ניתן לראות את הים, אלמנט שהיה חשוב לדיירים להכניס לתוך הבית לכן הוחלט להשתמש בגוונים בהירים ובחומרים טבעיים שישמשו רקע ניטרלי לאלמנט המרכזי – הים.

עיצוב פנים מתחיל מהסלון, כמו מכל חלל בבית גם מהסלון ניתן להשקיף אל הים, החלל פתוח ומואר בגוונים ניטרליים ובהירים הנותנים מקום לנוף המרהיב הנשקף מהחוץ.

לזוג היה חשוב שיהיו שתי פינות ישיבה נפרדות בחלל הציבורי של הבית אך עדיין קרובות אחת לשנייה על מנת שאחד יוכל לצפות בטלוויזיה והשני במקביל יוכל לקרוא ספר ללא הסחות דעת, שתי פינות ישיבה שיצרו חלל מרווח, נעים, חמים ומזמין.

לאורך כל הסלון עובר ספסל עץ בנגרות אישית וספריה תלויה המשלבת מקומות אחסון נסתרים וגלויים המאפשרים לשמור על הקו העיצובי הנקי על הבית כולו.

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

גוונים לבנים וחומרים טבעיים | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

פינת טלוויזיה בקוים נקיים | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

פינת ישיבה מפנקת המשקיפה אל הים | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

פלטת גוונים בהירה | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

פריטים מיוחדים מלאים אופי | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

מדפים מעץ | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

צמחיה שמכניסה את החוץ | צילום: אורן בירן

עיצוב המטבח הווה אתגר עיצובי בשל הזוויות הלא סטנדרטיות שלו. לפני השיפוץ חלל המטבח היה צפוף, חשוך ואלכסוני, התכנון הצריך מחשבה רבה על מקומות אחסון, תכנון המרחב וסידור הריצוף כדי לגבור על האלכסוניות שלו בצורה הפרקטית ביותר. הריצוף של חלל המטבח הוא שילוב של שני גוונים של אריחים על מנת לתת דגש לאזור המטבח ולהפוך את החלל לאזור חמים ומזמין.

המטבח כולו מעוצב בקווים נקיים עם מקומות אחסון רבים ושימוש בחומרים טבעיים הנותנים נגיעת חמימות בחלל. המטבח כולו תוכנן ויוצר אצל נגר בהזמנה אישית המתאימה לצרכי הזוג ומגבלות החלל.

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

קווים אלכסוניים במטבח | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

קווים נקיים ובהירים | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

חלל פתוח ומואר | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

משרביה אוורירית ומרעננת | צילום: אורן בירן

בכניסה לבית קיימת דלת ממד מאסיבית שתופסת המון נוכחות, את הדלת הוחלט להסתיר בעזרת יחידת מדפים בנגרות אישית שממלאת את חלל הכניסה ביופי ומוסיפה לו את הקו העיצובי הנקי והמואר של הבית כולו. בחלל הכניסה מוקמה משרביה לבנה אשר מאפשרת חדירה של אור ונותנת לחלל תחושה פתוחה ומאווררת.

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

חלל כניסה מעוצב | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

מסדרון כניסה מואר | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

חומרים טבעיים ומיוחדים | צילום: אורן בירן

חדר ההורים לפני השיפוץ היה קטן וצפוף וכלל מקלחן קטן וחדר ארונות חשוך וצפוף. בתהליך השיפוץ החליטו לוותר על שירותי אורחים על מנת להגדיל את יחידת ההורים ולהפוך אותה לחלל גדול, מרווח ומפנק.

הארון מוקם כחלק מהחדר אבל הופרד בצורה ייחודית בעזרת אזור הלבשה קטן, לדיירים היה חשוב שיהיו בחלל הרבה מקומות אחסון, שלכל דבר יהיה את המקום שלו על מנת לשמור על סדר וארגון. ושיכנס לחלל המון אור, לכן הוחלט להפריד את חדר הרחצה מאזור הארונות באמצעות זכוכית שקופה שמאפשרת עבר רב של אור.

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

חדר שינה מרווח ומפנק | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

ניתן להשקיף אל הים מחדר השינה | צילום: אורן בירן

עיצוב פנים: אדווה ספטי | צילום: אורן בירן

חדר רחצה מלא מקומות אחסון | צילום: אורן בירן

כשמדובר בעיצוב לפי תקציב ההמלצה של אדוה היא לקחת כוס יין ולשבת ולארגן את הדרישות והציפיות מהשיפוץ וכך לסדר את העדיפויות עוד לפני שמתחילים בתהליך השיפוץ, להיכנס ראש בראש בתקציב ולדעת בדיוק איפה אתם צריכים להשקיע יותר ואיפה פחות.

לקחו חלק בפרויקט:

הפרויקט נעשה בשיתוף פעולה עם המעצבת לורנס פרץ.

צילום: אורן בירן | עבודות גמר ובניה: דניאלס עבודות גמר | אריחים חיפויים ריצופים: מודי | גלי לבנה | גליפס | נגרות: רפאל קטנוב

לדף הפייסבוק של אדווה ספטי – לחצו כאן

לדף הפייסבוק של לורנס פרץ- לחצו כאן

הצטרפות לקבוצה של walls

avatar

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב פנים אורית מזרחי | צילום שרון צרפתי

לא לבנות בלבד | עיצוב פנים בגוון פודרה

לכל אדם יש את האופי שלו. את סגנון הלבוש שלו, את המוזיקה שהוא אוהב לשמוע, ואת סגנון העיצוב המתאים רק לו, ככל לפוסט המלא
עיצוב פנים: אלה מורגן | צילום: שירן כרמל

הום סטיילינג | למלא את הבית בצבע

ההחלטה לשפץ את הבית היא החלטה קשה, אם זה משיקולים כלכליים, נוסטלגיים, שיקולים של זמן או כל שיקול אחר שתמצאו כדי לא לפוסט המלא
עיצוב פנים: סיסי ארזי | צילום: מאור מויאל

עיצוב פנים | עוד אחד יותר נחמד

בשבילנו התרחבות המשפחה זו סיבה לשפץ ולרענן. שמחנו לגלות שאנחנו לא היחידים שחושבים ככה. חודשים ספורים לפני שהם מתרחבים, משפחה צעירה החליטה לפוסט המלא