פרויקטים אמיתיים

ישראלי זה הכי | עיצוב ותכנון

2019 January 8 | 0 תגובות

הם חלמו על השמש הישראלית והרוח החמה מתנופפת בשיערם, על התרבות המיוחדת והאווירה שקיימת רק בישראל. אז הם ארזו את שתי בנותיהן ובאו מניו יורק הרחוקה לביקור בישראל.

בשניות הראשונות שלהם בארץ הם התאהבו ולימים החליטו להישאר ולבנות את ביתם ממש כאן. דרך המלצה חמה של חברים הם הגיעו אל המעצבת יסכה סטו-בורשטיין על מנת שתעזור להם להפוך את דירת הקבלן אותה רכשו לבית מעוצב וססגוני בו יוכלו לגדל את בנותיהם בשמחה ואהבה.

רגע לפני שיצאו יחדיו אל תהליך השיפוץ גילו הזוג שהם בהריון שלישי ומשמח והתאימו את העיצוב ואת הפונקציוליות של הדירה כולה לצרכים החדשים של המשפחה, מלאו את הבית במקומות אחסון מעוצבים, ושמרו על קו עיצובי נקי ומדויק שמתאים בדיוק להם. הפרויקט כולו עוצב בנגרות מעוצבת ומותאמת אישית בגוונים מיוחדים היוצרים חלל מזמין ורך.

הסלון הוא חלק בלתי נפרד מהחלל הציבורי של הבית, הדיירים ביקשו בית ש’חיים בו’ ולכן הוא מעוצב בקו נקי ולא עמוס המספק למשפחה מקום בו הם יוכלו לבלות, מקום לילדיהם לשחק ולהשתולל מבלי שהעיצוב יפריע להם בחיי היומיום. קיר הספה מחופה בבטון, אלמנט החוזר על עצמו מספר פעמים בעיצוב הבית, על קיר הטלוויזיה מוקם פריט שעוצב בנגרות אישית, הותאם לכל מכשירי האודיו ומשתלב בצבעיו לקונספט העיצובי של הבית. בחלל הסלון יש דלת זכוכית גדולה המאפשרת יציאה אל המרפסת ומספקת המון אור טבעי לחלל.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

שילוב של חומרים | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

חלל ציבורי ביתי וחמים | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

מקום לקרוא לו בית | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

בטון ברזל ועץ | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

יחידת מדיה מותאמת אישית | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

אחד החלומות הגדולים של הדיירת היה לשבת במרפסת כשעל פניה שוקדת השמש הישראלית ולכן הדרישה שלה הייתה למקם את פינת האוכל בחוץ.

הדרישה של הדיירת יצרה חלל מטבח גדול ולא סטנדרטי שהוחלט לנצל למקומות אחסון רבים ולמשטח עבודה גדול ורחב.

במטבח מוקם אי ברוחב 5 מטרים המספק מקום ישיבה המתאים למשפחה כולה ומשטח עבודה גדול. על קירות המטבח עוצבו ארונות אינטגרליים גבוהים המספקים המון מקומות אחסון, את כל האלמנטים שנמצאים בשימוש יומיומי הוחלט להסתיר מאחורי הארונות וכך לשמור על הקו הנקי, גם מכשירי החשמל הוסתרו ובכך נשמר הסדר בחלל המטבח. את החומרים למטבח בחרה המעצבת על מנת לדמות את החוץ, נבחרו בטון, וברזל אשר משמשים מוטיב חוזר בבית כולו.

במקומות הישיבה באי מיקמה המעצבת כיסאות בר כיסאות בר בגוון בולט ומיוחד שמכניס לחלל עומד וייחודיות משלו.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

מטבח בגודל לא סטנדרטי | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

אי רחב ומזמין | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

שילוב של הגוון הצהוב | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

חיפויים מעניינים | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

בכניסה לבית הוחלט להעמיד קיר עצמאי אשר מפריד בין הכניסה לחלל הציבורי של הבית כולו. הקיר חופה בבטון ועליו מוקמה שידת כניסה מותאמת אישית עשויה מברזל בגוון שחור בשילוב של עץ. אזור הכניסה שומר על איפוק ואלגנטיות, מרמז על העיצוב של הבית כולו ונותן הפרדה בין הפנים לחוץ.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

קיר כניסה | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

מקומות אחסון נסתרים | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

הלקוחה ביקשה שיחידת ההורים תהיה מעוצבת בצורה שונה, ייחודית ומעניינת. היא ביקשה לשלב בחלל צבעים שונים וחומרים מיוחדים. המעצבת לקחה את החיבור לגוון הצהוב שנראה בחלל המטבח והכניסה אותו לחדר השינה באמצעות המנורה, שידות הצד ומזנון הטלוויזיה.

יחידת ההורים הייתה במקור שני חדרים שאוחדו ליחידה גדולה ומפנקת עם חדר ארונות, חדר רחצה וחדר שינה גדול. חיפוי קיר המיטה נותן לחלל עומק ייחודי ומעניין והפך לאלמנט שחוזר על עצמו ברהיטי החדר.

כדי למקסם את האור הטבעי הנכנס לחלל חדר הארונות הופרד באמצעות קיר עם פתחים גדולים המאפשרים לאור להיכנס אל חדר השינה.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

יחידת ההורים | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

אלמנטים שחוזרים על עצמם | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

את החלל הציבורי בבית הגדילו על חשבון חדר הילדים, דבר היצר חדר צר וארוך והצריך חשיבה מדויקת על התכנון והעיצוב שלו. הילדה בחרה בפלטת גוונים מיוחדת שתשלוט בחלל ובהתאם לצבעים שבחרה נבנה הקונספט של החלל.

בחדר תוכננה יחידת נגרות מותאמת למידות ולצבעים של החדר עם מקומות אחסון רבים ככל האפשר וטפט צבעוני המכניס עומק לחלל ומקרה עליו אווירה ייחודית.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

חדר צר ומותאם | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

שני הבנות הקטנות של המשפחה חולקות חדר ילדים אחד, החדר תוכנן ועוצב עם חשיבה על העתיד, תוכננו מקומות אחסון רבים לשעת הצורך, החדר עוצב בגוונים ורודים ורכים אך לא ילדותיים, רצפת החדר חופתה בפרקט עץ חמים ונעים והחדר נשאר נקי מאקססורייז קטנים על מנת לשמור על הקו הנקי של העיצוב.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

ורוד ורך | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

ייחודי ומעניין | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

בכל חדרי הרחצה בבית הותאמו יחידות נגרות בתכנון וייצור אישי של המעצבת לפי גודל החלל והפונקציונליות שלו. בבחירה בלתי שגרתית את הצבעוניות המיוחדת הוחלט להכניס בכלים הסניטריים ובחיפויי הקירות.

חדר הרחצה של ההורים גדול ומפנק, החדר כולו חופה באריחים המדמים בטון והצבע הוכנס באמצעות כיורים אדומים ומלאי נוכחות.

בשירותי האורחים הם רצו להכניס את הסטייל המיוחד, השונה והמרשים, בחרו בחיפוי קיר ייחודי המדמה עץ עם שידת רחצה המדמה בטון. שילוב של שני החומרים יצר חלל חמים ומיוחד המשאיר רושם רב.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

כיורים מלאים בצבע | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

משחקים של חומרים | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

חדר רחצה מרווח | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

בשירותי האורחים הם רצו להכניס את הסטייל המיוחד, השונה והמרשים, בחרו בחיפוי קיר ייחודי המדמה עץ עם שידת רחצה המדמה בטון. שילוב של שני החומרים יצר חלל חמים ומיוחד המשאיר רושם רב.

עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

שירותי אורחים | עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

אחרי שראינו את הפרויקט המלא השראה של יסכה סטו-בורשטיין היינו חייבים לשאול אותה מה היא יכולה להמליץ לנו כשמדובר בעיצוב פנים? מעבר לבחירה מדויקת של אנשי מקצוע היא המליצה לנו למלא את הבית במקומות אחסון ולקחת את השימוש בחומרים – הכי רחוק שאפשר. “השמים הם הגבול, לכו עם החלומות שלכם הכי רחוק שאתם יכולים”.

לעמוד בפייסבוק של יסכה סטו-בורשטיין – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט

צילום: אלעד גונן | חיפויים, ריצוף, כלים סניטיריים: פרקט עץ ויה ארקדיה | נגרות וחיפויי בטון: שחר סלי, סלע נגרים | תאורה: קרני תכלת | ספה: סימפלי ווד | טקסטיל: אדית בן ארי | וילונות, טקסטיל ואקססורייז: ליאת שרון, הום פיס

הצטרפות לקבוצה של walls

avatar

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב: אחד לאחד | צילום: אורית אלפסי

מישן למודרני | עיצוב פנים לבית בן 40 שנה

כשמגיע הרגע עליו חלמנו ואנחנו רוכשים את המקום לו נוכל לקרוא בית, זה לא תמיד יהיה מבנה חדש, דירת קבלן או וילה לפוסט המלא
עיצוב: סיון קונוולינה | צילום: אורית ארנון

לעצב מבפנים עיצוב והלבשה

לרוב כשזוגות מחליטים לבצע שינוי זה מתחיל במשהו קטן. כמו פגישת ייעוץ ממוקדת עם בעל מקצוע שלאחריה מתחילים ליישם דבר אחד או לפוסט המלא
עיצוב מיכל גלברט דורון | צילום שירן כרמל

הדירה שגולדה מאיר (כמעט) קנתה | עיצוב פנים לדירה בתל אביב

במסגרת מפעל השיכון ההסתדרותי נבנו בשנות ה30 מעונות עובדים שהחלו מבתים פרטיים קטנים וככל שגידול העלייה לארץ עלה ונזקקו למקומות מגורים רבים לפוסט המלא