פרויקטים אמיתיים

הלבשת דירה שכורה בצבע וסטייל

2018 September 3 | 0 תגובות

זוג נשים, עצמאיות המעבירות הדרכות לקבוצות – בין היתר בסלון הביתי שלהן.

הן תמיד חלמו על בית מעוצב חמים ואוהב שיוכלו לגדל בו את שני הקטנטנים, לארח בו בגאווה ובשמחה גם את קבוצות ההדרכה שלהן וגם משפחה וחברים, ולפני למעלה משנה הן פנו אל המעצבות טל מידן וענת שטג על מנת לעצב את הדירה השכורה שלהן. ממש בתחילת התהליך הבינו שעליהן לעזוב את הדירה ולחפש מקום חדש שיוכלו לקורא לו בית והחליטו להשהות את תהליך העיצוב ולא להשקיע כלל בדירה שלהן עד שמצאו מקום חדש לגור בו.

מהפגישה הראשונה שלהן עם הדירה החדשה הן ידעו שזה המקום שבו הן הולכות לחיות ולא היססו לרגע לפני שפנו שוב אל טל וענת על מנת שיעזרו להן להפוך את הדירה החדשה לבית המעוצב שהן חלמו עליו.

ואכן שבוע לאחר חתימת החוזה הן כבר היו עמוק בתהליך השיפוץ שיצאו אליו יחדיו. תהליך שלקח פחות מחודשיים והתאפשר רק בזכות ההרתמות הטוטאלית של כל דיירי הבית. אם זה בתיאומים מול בעלי המקצוע או בחיפושים אחר הפריטים המשלימים שמצאו את מקומם המדייק בחלל.

כששאלנו את טל וענת לגבי סגנון העיצוב הנבחר לבית הן ענו שלרוב הן נמנעות מלקבוע מראש סגנון עיצוב ולהיצמד אליו וכך להפוך כל חלל למיוחד, שונה ומלא אופי בפני עצמו.

הבית כולו עוצב בצבע, מצד אחד צבעוניות חזקה ושמחה ומצד שני אלגנטי ורגוע. בית יפה שכיף לחיות בו.

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

נוף מרהיב מהחלל הציבורי | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

הדירה מחולקת לשני מפלסים, אשר במפלס התחתון ממוקמים כל החללים הציבוריים של הבית וחדר השינה הגדול. במפלס התחתון היה חשוב להן לשים דגש על חלוקה של החלל שישמש לצרכים המקצועיים של אירוח לצורך העברת סדנאות בין החלל הפרטי יותר של הבית.

עיצוב הסלון התחיל עם נקודת פתיחה מרשימה ומשמחת במיוחד – נוף עוצר נשימה ופתחים גדולים ורחבים על מנת להדגישו.

בסלון מוקמה ספת מד-מן קלאסית בצבע ירוק שעברה עם המשפחה מדירתה הקודמת, שולחן סלון מרהיב ביופיו שלולא מכירת החיסול שהוא נרכש בה לא היו יכולות לשלבו בפרויקט משיקולים תקציביים, ספרייה שחורה קלילה ויוקרתית שמשלימה את האווירה ושטיח צבעוני וגדול שעוזר לתחום את חלל הסלון.

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

חלל ציבורי פתוח ומואר | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

חלוקה של הסלון לשני חללים | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

פריטים מיוחדים המקשטים את החלל | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

ספריה שחורה קלילה | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

שימוש בטקסטיל | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

מאחר והסלון הוא חלל רחב ידיים הוחלט לחלק אותו ל2 חלקים והאזור שמאחורי הספה הוגדר כפינת משחק ואתנחתא, החלוקה בין שני האזורים בוצעה באמצעות השטיחים הממוקמים בחלל ובעזרת גב הספה.

בפינת המשחק והאתנחתא מוקמה פינת ישיבה צבעונית ומזמינה וארון מרהיב ביופיו שעבר עם המשפחה.

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

פינת משחקים בחלל הציבורי | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

| עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

משקיפים לנוף | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

פריט מיוחד שגונב את ההצגה | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

הרבה מהפריטים שנרכשו לדירה נרכשו בעזרתם של לוחות יד שניה למיניהם, בחלל המרכזי היה ברור שיש צורך בשולחן גדול ומפואר אשר משמש גם לצרכים המקצועיים של אירוח לצורך העברת סדנאות וגם לאירוח פרטי של ארוחות גדולות ומפנקות.

את פינת האוכל מצאו במכירה של פרטים ממשרד שעבר ורכשו אותה אז איז.

הגודל של פינת האוכל איים להשתלט על החלל ולכן היה ברור שיש צורך לרסן אותו ולתחום את החלל שבו הוא נמצא על מנת שלא יגנוב את ההצגה וישתלט על עיצוב הבית כולו.

תחילה את תחימת החלל רצו לבצע באמצעות טפט מיוחד אך מהיבטים כספיים החליטו להשתמש בצבע – לשולחן ניתן רקע כחול עז שנתחם באמצעות קרניז לבן. ובאמצעות תכנון תאורה פשוט של צילינדרים מפליז שיוצאים מבסיס קטן ויוצרים אפקט ייחודי.

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

פינת אוכל רחבת ידיים, משמשת לעבודה | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

תחימת איזור העבודה באמצעות צבע | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

חלל הכניסה לבית מעוצב בצורה דרמתית ומרשימה וכבר מחלל הכניסה לבית ניתן לראות את אופיו המיוחד של הבית כולו. על הקיר הודבק טפט מלא נוכחות בצבעים חזקים ולא שגרתיים. בכניסה לחלל מוקמה שידת משקאות בסגנון וינטג’ יפיפה ומראה תואמת שנמצאה באחד מלוחות יד שניה.

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

קיר כניסה מרשים | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום אירה חרקובסקי

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

טפט בצבעים חזקים ולא שגרתיים | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

בחדר השינה קיבלו טל וענת יד חופשית לעשות בו כרצונן. הן החליטו לשוות לו רכות, נועם ולתת לו תחושה של חלל מפנק ומזמין. קיר המיטה נצבע בגוון ורוד עתיק ומוקמה עליו תמונה סינית מרהיבה שנרכשה במיוחד ממסעדת אסיה.

את שידות המיטה הזמינו בנגרות אישית בהתאמה מאחר ורוחב הקיר הגביל את המקום לשידות קטנות מהסטנדרט.

את הארון שידרגו עם ידיות מעוצבות שיוצרות עניין בחלל ולצד הארון מיקמו פינת טואלט בלגית מרשימה ביופייה שנמצאה באחת מקבוצות הוינטג’ ונרכשה במהירות.

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

קיר מיטה בגוון ורוד עתיק | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

שידות בנגרות מותאמת | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

שידת טואלט מרשימה | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

חדר הילדים ממוקם במפלס העליון של הדירה, במפלס העליון יש גג עץ לבן שניבט מכל חדר ומשווה לו צורה ייחודית לצד תחושה כפרית ומפנקת. חדר הילדים עוצב בעיקר באמצעות פריטים שהגיעו מהבית הקודם. פריטים שהיו ארוזים וחיכו לקשט את החלל החדש.

מדבקות קיר ייחודיות שמוסיפות עניין לחלל, מתלה בגדים מעוצב שרכשו עוד לפני שהגיעו לדירה, מיטת קומותיים שנרכשה מיד שניה, שטיח מעוצב שמאחד את כל הפריטים ומנורה שנוצרה במיוחד עבור החדר בצבע צהוב עז שמתכווננת בהתאם לצורך – קריאת לילה, משחק או החתלה.

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

פריטים שחיכו לקשט את החלל | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

מדבקות קיר מעוצבות | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

מנורה שנוצרה במיוחד | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

שטיח מעוצב שמחבר את החלל | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

גם בחדר העבודה שממוקם במפלס העליון של הדירה ניתן לראות את גג העץ הלבן. כדי להדגיש את צורתו המשולשת של הקיר מחצית ממנו ונצבע בצבע גיר ועל החצי השני הותקן טפט מרשים בגוון לבן וצהוב המרענן את החלל.

את השולחנות בחדר העבודה רכשו דרך סוחרים ומוכרים פרטיים ואת שאר הפריטים רכשו מחנויות עיצוב שונות.

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

חדר עבודה מעוצב | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

חצי קיר צבוע וחצי מחופה טפט | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

תקרת עץ מרשימה | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

שולחנות וינטג’ | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

מדף בולט על הקיר השחור | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

במפלס העליון נוצרה נישה מעניינת בסוף המדרגות שהפכה במהרה לפינה קסומה עם שולחן וינטג’ שעובר עם המשפחה ומנורת קיר שגם היא נוצרה במיוחד עבור הפינה ונותנת לה צבע ירקרק מעושן ומיוחד.

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

נישה שהפכה לפינת למידה | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

את הממד במפלס הראשון של הדירה ביקשו תחילה לייעד למשרד הביתי ולאחר חשיבה הוחלט למקם את המשרד בקומה העליונה ולספק לילדים חדר משחקים נגיש ונוח המאפשר להן לשחק וליצור מבלי לעלות ולרדת במדרגות.

באמצעות 2 מערכות אחסון ופלטת עץ יצרו טל וענת שולחן יצירה פונקציונלי התואם לגודלם של הילדים, בחדר מוקם ארון גדול המשמש לאחסון כל הצעצועים ושומר על ארגון החלל. קיר אחד נצבע בצבע גיר המעורר את הילדים ליצור ונותן לחלל הקסום השראה.

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

חדר משחקים מעורר השראה | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

שולחן פונקציונלי | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

קיר גיר | עיצוב טל מידן וענת שטג סטודיו דירתי-לי | צילום יהונתן תמיר

הדירה המעוצבת מייצגת איזון מושלם בין חיי משפחה לעבודה מהבית, עם שילובי צבעים מפתיעים, פריטים מיוחדים שאספו, ותקציב נמוך במיוחד לסדר גודל העיצוב, רק בעזרת שיתוף פעולה מושלם בין כל השותפים לתהליך הצליחו טל וענת להפוך את הדירה למקום יפה שכיף לחיות בו.

הדירה אפילו זכתה לכינוי ממותג ואפילו האשטאג על שמה, אז חפשו באינסטגרם #הביתהירוק ותראו את כל הקסם.

לעמוד הפייסבוק של דירתי-לי – לחצו כאן

לאתר של דירתי-לי – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

שטיח ושולחן סלון: קסטיאל | ספה: בדולינה | כריות: Badim TLV | תמונה בחדר השינה: מסעדת אסיה | מיטה בחדר השינה Simply Wood | אבזור חדר עבודה: Collectie | טפטים: אבי טפטים | ווילונות: הנדימניות

הצטרפות לקבוצה של walls

השאר תגובה

avatar
wpDiscuz

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב עדי הראל | צילום עדי אקשטיין

שילוב של סגנונות עיצוב | עיצוב פנים עדי הראל

כשאתם רוכשים את הדירה הראשונה שלכם כמשפחה אתם מצפים שהיא תהיה כל מה שחלמתם והרבה הרבה יותר. אז דעו שגם אם המראה לפוסט המלא
לימור אורן ראשי

בית בקיבוץ | לעצב בין שדות ירוקים, מטעים וכרמים

בקיבוץ מקסים, בין שדות ירוקים מטעים וכרמים רכשה לה משפחה מקסימה בית גדול. כל חלומה של המשפחה היה להפוך את החלל לבית לפוסט המלא
עיצוב טניה אברמזון | צילום איל תגר

לשדרג את הישן עם הרבה DIY | עיצוב בזק

  זוג צעיר המצפה בהתרגשות גדולה לילדם הראשון החליט שהתרחבות המשפחה זוהי סיבה נהדרת לשפץ ולרענן את דירתם. הם פנו אל המעצבת לפוסט המלא