פרויקטים אמיתיים

לעצב בית הפוך | עיצוב פנים

2019 January 17 | 0 תגובות

בחיים אנחנו נתקלים בהמון דברים אותם לא צפינו מראש. בין אם זה קשור לעבודה, משפחה, בית או כל דבר אחר התופס אותנו לא מוכנים.

משפחה צעירה ואמיצה רכשה את ביתם ההפוך. אז לא, לא כל הרהיטים ממוקמים על התקרה. אבל החלל הפרטי של הבית ממוקם בכניסה ואילו בקומה השניה ממוקם החלל הציבורי.

דירת דופלקס הפוכה בה בקומת הכניסה ממוקמים חדרי השינה והרחצה ובקומה השניה ממוקם הסלון, המטבח, חדר השירותים והמרפסת ממנה ניתן להשקיף אל הנוף.

כאשר החליטו לעצב את הבית המיוחד הם קיבלו המלצה חמה על המעצבת הדר חורש צור, הדר מתמחה במתן פתרונות ייחודיים, יצירתיים, מגוונים ומקוריים בהתאם לסוג הפרויקט אותו היא מעצבת ולמשפחה הצעירה היה ברור שהיא המתאימה ביותר לעיצוב הבית שלהם.

בשיתוף פעולה מושלם עם האדריכל יוסי בר דעה הם תכננו את החלל מחדש והדר עיצבה אותו בסגנון מודרני עם נגיעות חמימות שהפכו את החלל לבית משפחתי, נעים ומזמין.

 

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

הסלון בקומה השניה | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

הסלון הוא חלל פתוח המשתלב בצורה הרמונית ובלתי נפרדת מהחלל הציבורי של הבית, הסלון עוצב בגוונים בהירים עם בחירת פריטים מדויקת בסגנון מינימליסטי כדי לשמור על חלל נקי ולא עמוס. בסלון ממוקם חלון גדול המכניס המון אור טבעי לחלל ומספק יציאה למרפסת ועל קיר הסלון עוצבה ספרייה ייחודית ומעוצבת. הספרייה בנויה מארבע גוונים של לבן בעומקים שונים, מכל זווית שמסתכלים עליה היא נראית שונה ומייצרת עמקים מיוחדים בחלל.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חלל פתוח ומואר | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חלק בלתי נפרד מהחלל הציבורי | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

פריטים שנבחרו בקפידה | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

ספריה מלאת עומק | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

כמה גוונים של לבן | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

מכל זוית נראת שונה | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

ספרייה ייחודית ומעניינת | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

הדירה היא דירת דופלקס הממוקמת בבניין ישן וכבר בשלב התכניות היה ברור שבמידה והם רוצים לשמור על חלל פתוח ומואר יש צורך בהוספה של חיזוקים למבנה בצורת עמודים קונסטרוקטיביים שמוקמו ממש במרכזו של המטבח.

המעצבת החליטה להפוך את המר לטוב ולהשתמש באילוץ כפרט עיצובי מעניין שהפך את המטבח לחלל הדומיננטי בבית. היא השתמשה בצבע השחור של העמודים ושילבה אותו במעקה המדרגות ובכל התאימה את העמודים לשפה העיצובית ש’נגזרה’ על הבית. את חזיתות המטבח היא עיצבה בגוון כהה על מנת שישתלבו בצורה הרמונית עם העמודים ובמרכז המטבח מיקמה אי המתחבר אל העמודים ומספק משטח עבודה רחב ונוח, מקומות אחסון רבים ומקומות ישיבה.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

מטבח מלא נוכחות | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עמודים שחורים לחיזוק | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

אלמנט שהפך למרכזי | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

מטבח דומיננטי | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

קווים נקיים | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עמודים תומכים | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

מעקה ברזל | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

 

בשל העובדה שהבית הפוך והכניסה לבית היא ישירות לחלל הפרטי של המשפחה עיצבה הדר את הכניסה לבית בצורת חלל משפחתי נעים המצד אחד משמש את בני המשפחה ומצד שני משמש חלל מעבר נעים לכל מי שנכנס הביתה.

החלל חופה בפרקט עץ נעים ועוצב בצורה נקיה ומדויקת שתתאים לכניסה לבית ותשמש את המשפחה למשחק, ובילויים משפחתיים.

בחדר המשפחה מוקמה יחידת נגרות מותאמת אישית ומלאה מקומות אחסון נסתרים השומרים על אזור נקי ומסודר. מתחת לגרם המדרגות ניצלה את המקום למחסן קטן וסגור והחלל כולו עוצב בגוונים בהירים, נעימים ומזמינים.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

כניסה לבית דרך חדר המשפחה | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חדר מזמין ומעוצב | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חדר משפחה מלא מקומות אחסון | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

גוונים נעימים ומזמינים | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

ניצול החלל שמתחת למדרגות | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חדר השינה של ההורים הוא גדול ומואר, לזוג יש 3 בנות והם רצו לתת לכל אחת חדר ולכן ביקשו למקם את פינת העבודה בתוך חדר השינה. בעזרת פריט נגרות מעוצב ומותאם אישית במיוחד לחלל נוצרה פינת עבודה קטנה ונוספו לחדר מקומות אחסון רבים. החדר מחופה פרקט עץ חמים ונעים והשידה והארונות נבחרו בגוון הלבן, דבר הנותן לחדר תחושת מרחב ואור.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חדר שינה גדול ומואר | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

פריטים בהירים ומיוחדים | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

 

חדר הרחצה ביחידת ההורים מואר ומפנק. הוא מעוצב בקווים נקיים ובהירים עם ריצוף המדמה בטון ומכניס עניין רב לחלל. ריצוף הבטון ממשיך ומחפה את קירות המקלחון הגדול והמפנק וממשיך עד גובה התקרה. שידת הרחצה גדולה ולבנה עם נגיעות טבעיות של עץ המרעננות את החלל.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חדר רחצה מפנק | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

אריחי בטון | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חדר הרחצה של הבנות הוא גדול, מרווח ומלא מקומות אחסון, העיצוב נקי ומינימליסטי עם אריחים לבנים ורובה שחורה המעניקה לחלל עומק רב וייחודיות. לזוג יש תאומות החולקות את חדר הרחצה וכדי להקל על ההתארגנות בברקים מיקמו שני כיורים ושידת רחצה גדולה ומפנקת.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

שני כיורים בחדר רחצה גדול | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

חדר הרחצה של הבנות | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

עיצוב נקי ומיוחד | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

 

בשירותי האורחים הצבעוניות התעשייתית שולטת, גוונים של אפור ושחור ומראה מינימליסטי ומדויק. את קיר השירותים חיפו בפסיפס פישבון ייחודי בגוונים שונים של אפור, משטח הכיור בגוון שחור נקי ועליו מונח כיור בטון התורם לאווירה התעשייתית הייחודית בחלל.

עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

אריחי פישבון יחודיים | עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

 

במהלך השנים הדר נתקלה בהמון מקרים בהם אנשים ניסו לחסוך את הכסף של המעצב ולעשות זאת בעצמם ובאמצע התהליך הבינו שאין להם את הידע או הניסיון לבצע את השיפוץ בצורה הטובה ביותר. לכן היא ממליצה תמיד לפנות לבעל מקצוע. ההמלצה השניה שלה היא אם פניתם לבעל מקצוע בצעו את שלב התכנון מא’ עד ת’ לפני שבכלל נכנסים לתהליך השיפוץ, הגיעו עם תכניות תאורה, חשמל ואפילו ריהוט. בצורה הזאת כשיגיע הרגע והשיפוץ יתחיל הכל יעבוד כמו מכונה משומנת ולא ייעצר בדרך, כי כולנו יודעים שזמן שווה כסף.

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: גדעון לוין | אדריכלות: יוסי בר דעה | קבלן: רן זילברסטון | פרקט ומדרגות: אורצ’ורד אברבוך | כלים סניטריים: העוגן רעננה | משטחים: אבן קיסר

לאתר של הדר חורש צור – לחצו כאן

הצטרפות לקבוצה של walls

avatar

אולי יעניין אותך גם...

למסגר את הנוף | עיצוב פנים

למסגר את הנוף בעיצוב פנים

הם רכשו את ביתם החדש בעיר השכנה לזו שבה הם מתגוררים אך הבית אותו רכשו אינו התאים לצרכים של המשפחה הצעירה. המשפחה, לפוסט המלא
ראשי עיצוב הדר חורש צור | צילום גדעון לוין

שמירה על הישן שיפוץ דופלקס

החיים מלאים בהפתעות. אם זה הפתעות במקום העבודה, הפתעות של חברים, הפתעות של משפחה. זוג נשוי המתגורר בקומה שלישית בבניין מגורים בשכונה לפוסט המלא
עיצוב יסכה סטו-בורשטיין | צילום אלעד גונן

לחשב מחדש תכנון ועיצוב פנים

לא פעם יוצא לנו לשמוע על פרויקטים שנמשכים זמן רב, אם זה בגלל חוסר החלטיות של הדיירים, בעיות תקציב, היתרים או סיבות לפוסט המלא