פרויקטים אמיתיים

להשקיף אל הים מא’ עד ת’

2019 March 11 | 0 תגובות

הם רכשו את ביתם הראשון בשכונה קסומה מלאה בבתים צמודי קרקע קטנים ונעימים ופנו אל האדריכלית עדי מור על מנת שתעזור להם לשפץ את הבית מהיסוד כדי להתאימו למשפחתם הצעירה. האדריכלית תכננה ושינתה את חללי הפנים מחדש על מנת לנצל בצורה טובה יותר את החלל ופתחה לחלוטין את האזור של הסלון והמטבח על מנת לייצר תחושה של מרחב בחלל קטן יחסית. במרכזו של החלל הציבורי עומד עמוד קונסטרוקטיבי שבהחלטה אמיצה ועיצובית החליטו לחשוף ולהשאיר כעמוד בטון במרכז החלל.

הדיירים אוהבים נורא את החוץ, את הטבע, את הים ולכן בתכנון החדש הוגדלו פתחי הבית לגדלים מקסימליים התורמים לאווירה הייחודית של החלל ומכניסים את החוץ לפנים. לאחר שיפוץ המבנה פנו אל המעצבת פנים הילה גדעוני על מנת שתלביש ותעצב את ביתם עד לפרט האחרון והקטן ביותר ותהפוך אותו לביתם החמים בו יגדלו את משפחתם הצעירה. הדיירים סמכו על המעצבת בעיניים עצומות ונתנו לה יד חופשית בכל הנוגע להלבשת הבית, יחד הם גיבשו סגנון עיצובי נקי ומיוחד השואב השראה מהטבע והים עם גוונים של כחול החוזרים על עצמם וקיר כחול עמוק המושך את העין ונותן נגיעה ייחודית לחלל.

להשתמש בקיים

עיצוב הסלון

משיקולי תקציב בסלון עבדו עם מה שיש. מזנון טלוויזיה המחובר לספרייה שתוכננה ועוצבה אצל נגר במיוחד בשבילם וספה שרכשו בעבר והחליטו להשאיר. הסלון הקודם של הדיירים היה בגוונים כהים של בורדו עם המון פריטים מבולגנים הממלאים את החלל ומכבידים עליו. לדיירים היה חשוב להוסיף מקומות אחסון רבים על מנת להצליח לשמור על הסדר ולשמור על חלל פתוח ומרווח שיאפשר לילדה לשחק בנוחות ובטיחות.

נוספו מקומות אחסון, דבר שהוריד מהעומס על הספרייה, נבחרו שולחנות סלון מודולאריים קלים להזזה ונוחים לשימוש ותמונה מיוחדת של חוף הים המאירה את החלל ומוסיפה לו אופי רב.

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

מוטיב חוזר של ים | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עמוד בטון במרכז החלל | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

ספרייה אוורירית | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

פריטים בעיצוב נקי ומיוחד | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

טקסטיל מיוחד | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

רשת השראה בכניסה לחלל | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

אלמנטים מלאים באופי | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

מקומות אחסון רבים

עיצוב המטבח

תכנון הנגרות והביצוע של האדריכלית התאים בצורה מדויקת לדיירים מלבד שינויים קוסמטיים קלים שבצעה המעצבת, האי היה מלא בנישות פתוחות שהוחלט לסגור ולהפוך למגירות סגורות ומאורגנות, פינת האוכל הוחלפה והקיר מאחוריה נצבע בגוון כחול חזק דרמטי ועמוק היוצר זרימה בין החללים הציבוריים בבית.

לתקרת הבית יש שיפועים אלכסוניים שלא היה ניתן ליישר ובאמצעות הצבע העמוק הצליחה המעצבת לסדר את האלכסונים בחלל מבחינה אופטית והפכה את החלל לאלגנטי ומיוחד.

המטבח הפך במהרה ללב הבית, עם האי בו ניתן לשבת וחיבור ישיר לחלל הסלון המאפשר לבשל ולעבוד ולהישאר בקשר ישיר עם היושבים בסלון.

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

מטבח פונקציונלי ומעוצב | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

קיר כחול מלא עומק | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

 

אווירה מפנקת

עיצוב יחידת ההורים

בתחילת תהליך העיצוב יחידת ההורים הייתה מורכבת מבסיס מיטה ומזרן. בחדר לא היו פריטים נוספים. הבקשה של הזוג הייתה להפוך את החדר למקום רך ונעים עם אווירה מפנקת של בית מלון, המעצבת בחרה בגוון דמוי בטון שימלא את החדר באווירה חמה וצבעה קיר אחד בלבד עליו נתלו מדפים המכניסים את הנגיעה האישית של הדיירים לחלל באמצעות פריטים המונחים עליהם. החלונות בחדר השינה של ההורים רחבים ומכניסים המון אור טבעי לחלל, את החלונות מחפים וילונות שנתפרו בהתאמה אישית לגודל החלון ומוסיפים נגיעה רכה לחדר.

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

חדר שינה מואר | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

חלונות רחבים | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

קיר דמוי בטון המכניס עומק לחלל | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

מדפים מעוצבים | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

גוף תאורה מעוצב | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

טקסטיל | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

הלבשת הקיר

עיצוב חדר הרחצה ביחידת ההורים

הדלת המפרידה בין חדר השינה לחדר הרחצה ביחידת ההורים היא דלת זכוכית חלבית שמתוך הרגל של הדיירים לרוב נשארת פתוחה לכן הדבר הראשון שהם רואים בבוקר הוא האסלה. מתוך שיקולים תקציביים הוחלט ‘להלביש’ את קיר האסלה בצורה ייחודית ולא לעשות שיפוץ מקיף לחלל. המעצבת מלאה את חדר הרחצה באקססורייז ייחודיים שמורידים את תשומת הלב מהאסלה וממלאים את החלל באופי.

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

הלבשת חדר הרחצה | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

פריטים מלאים באופי | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

שילוב של עץ וצבע | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

אלמנטים ייחודיים | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

אקססורייז | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

לעבור לחדר משלה

עיצוב חדר הילדה

לפני תהליך הלבשת הבית הילדה ישנה בחדר ההורים, הם רצו לעצב לה חדר בעל אווירה חמימה ונעימה שיקל על המעבר לחדר משלה. החדר עוצב סביב העקרונות עליהם הילדה גדלה בגן והונגש לה לחלוטין מבחינת גובה ופונקציונליות. הצבעים המקשטים את החלל הם גוונים פסטלים עדינים. נבחרה מיטה נמוכה יפנית שעוצבה אצל נגר בהתאמה אישית לפי מידות, בפינת החדר מוקמה פינת יצירה ששופצה והותאמה במיוחד לה ונוספו מקומות אחסון רבים.

חדר הילדה משמש גם כחדר משחקים וחדר אורחים במידת הצורך ומוקמה בו ספה הנפתחת למיטה, בשל הפונקציונליות הרבה של החלל העמדת הפריטים נעשה לאחר מחשבה רבה ומדויקת.

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

חדר מותאם למידותיה של הילדה | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

גוונים בהירים וחומרים טבעיים | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

מיטה סינית נמוכה המתאימה למידות הילדה | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

פינת יצירה DIY | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

פריטים מעוצבים | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

מקומות אחסון רבים | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

פינת יצירה | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

חדר העונה לצרכים של הילדה | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

עץ טבעי | עיצוב הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל

 

בכל אחד מהפרויקטים של הילה ניתן לראות את חתימת ידה בצורת אלמנטים אישיים המתאימים לדיירי הבית. הילה אומרת שבתוך כל הטרנדים העיצוביים ובין כל הדברים שנראים לנו מעולה בעין כשמגיעים לתהליך השיפוץ חשוב להסתכל ולבדוק למי מעצבים, מי המשפחה המתגוררת בבית? למצוא פריט ייחודי ולהשתמש בו באיזשהו דרך בעיצוב. הפריטים האלו הם אלו שהופכים את הבית מחלל הרמוני ומעוצב למקום שמרגישים בו בית. “החנות הראשונה בה אתם צריכים לבקר היא הבית האישי שלכם” אומרת הילה ואנחנו לגמרי מסכימים.

לעמוד הפייסבוק של מעצבת הפנים הילה גדעוני – לחצו כאן

לאתר של אדריכלית עדי מור – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

אדריכלות עדי מור | עיצוב פנים הילה גדעוני | צילום דנה סטמפלר עשהאל | אקססורייז ופרטי סטיילינג השטיח האדום, גלי לבנה, פלורליס, קולקטי, TOW.M, עד עיצובים, ZAGA – פינות אוכל

הצטרפות לקבוצה של walls

avatar

אולי יעניין אותך גם...

סטיילינג נקודה | הלבשה מחוץ לחדר

המפגש בין מעצבת הפנים, יעלה צורף והלקוחה התחיל כאשר יעלה התאמנה בסטודיו לפילאטיס של אותה לקוחה. כשאותה לקוחה פנתה ליעלה בבקשה שתתעצב לפוסט המלא

לצאת לחופשה בבית | הדירה שהתחפשה לדירת נופש

אחד הדברים ששומעים לרוב מאנשים הניגשים לפרויקט של עיצוב או הלבשת הבית, הוא שהם רוצים שתהיה בבית אווירה של חופש ולהרגיש בבית לפוסט המלא
עיצוב והום סטייליניג נגה פרשני | צילום אורית ארנון

אם אין אני לי, אחי לי | עיצוב לשני בתים זהים

רובנו זכינו לגדול עם אח או אחות, גדולים או קטנים, או אולי אפילו עם כמה אחים ואחיות, שמענו לא פעם על זה לפוסט המלא